Betano Вземи бонуса

Как да правим пари от спортни залози?

В днешно време една от най-наболелите теми в Интернет е свързана с изкарването на пари и спечелването на крупни суми. Много хора обаче добавят към тези фрази ключовите думи “лесно” и “бързо”. Постоянен и стабилен доход бързо и лесно едва ли ще може да постигнете, но в настоящия материал ще насочим вниманието ви към печеленето на пари от спортни залози и всичко, което трябва да знаете за това начинание. Ще ви разкрием доста аспекти от залозите на спортни събития и защо те са подходящи за реализиране на печалби в кратък и дългосрочен план.

печелене на пари от спортни залози
Съдържание
СъдържаниеTOP

Какво представляват спортните залози и къде да ги правим?

Залозите на спортни събития са определени предвиждания за събития от света на спорта, в които посочвате един или друг изход от събитието. Например, ако вземем един баскетболен мач, вие можете да прогнозирате най-различни изходи от срещата, като победител, общ брой точки в мача или пък резултат в конкретна четвърт. Всичко това дава възможност за извършване на прогнози за спортни събития, в случая баскетболен двубой. Възможностите са изключително много, понеже сайтовете за залози предоставят над 30 спорта и хиляди събития за залог.

Спортните залози може да правите в специализирани портали и пунктове на букмейкъри. В последните години силно нашумели са онлайн сайтовете за залози, като ние ви ги препоръчваме, ако търсите максимално добри възможности и високи коефициенти. Съветът ни е да търсите лицензирани букмейкъри, които гарантират сигурност за вашите средства и лични данни по време на залозите. В нашия портал може да разгледате ревюта на всички водещи онлайн букмейкъри за България и сами да прецените къде е най-удачно да поставяте залози.


Защо спортни залози?

Освен да работите постоянно за определена фирма или пък да развивате собствен бизнес, в днешно време можете да работите където и да се намирате. В Интернет са популярни т.нар. сайтове с обяви за работа за фрийлансъри, които са пълни с предложения от най-различно естество. Има и опции за надомна работа, каквато доста хора в мрежата търсят. Едни се пробват с търгуване на борсата, други се опитват да спечелят пари с предоставяне на онлайн услуги, а трети разчитат на реклама, за да спечелят допълнително. Въпросът тук обаче е защо да се спрете точно на спортните залози, за да спечелите някаква сума пари?

Много от вас вероятно се питат точно това, защото първото впечатление от залозите като цяло е свързано с хазарт и дейност, която може да бъде опасна. Последното е така, защото всякаква хазартна дейност може да се окаже проблем за един или друг човек, но пък в същото време може да бъде и извор на доходи, ако знаете какво правите. Истината е, че спортните залози могат да бъдат доходоносни, а всички причини за това ще опишем в следващите редове на нашето ръководство. Залозите на спортни събития са доста по-различни от всякакъв друг тип хазарт и това ги прави значително по-подходящи за реализиране на печалби.

Да вземем например казино игрите или лотарията. И при двете трябва да разчитате на доста късмет, за да спечелите. И при спортните залози ще се надявате на късмет, но там не всичко е базирано на шанса, защото в спорта може да търсите тенденции, статистически и исторически факти, форма на участниците и други качества, на които да базирате своята прогноза. Много от тази информация дори е налична в сайтове за залози като Bwin sport, което улеснява анализите преди мач и конструирането на прогнозите. При спортните залози вие анализирате събитието и давате предложението си въз основа на определени фактори, докато при други видове хазартни игри нямате този лукс. Там разчитате основно на своя късмет. Ето защо спортните залози си заслужават, когато става дума за изкарване на пари.

Активен или пасивен доход да очакваме от това начинание?

Спортните залози могат да ви донесат както активен, така и пасивен доход. Това зависи от вашия подход към тях и колко време отделяте. Ако съчетаете залозите на спортни събития с постоянната си работа, тогава едва ли ще имате доста време за анализ и в такъв случай доходът ще бъде страничен. Ако обаче отделяте много време за анализ и преценка на спортни събития, най-вероятно това начинание се е превърнало в активен канал за приходи. Спортните залози могат да предложат и двете. Нашият съвет е да започнете с изкарването на пари от спортни залози като пасивен доход, а ако нещата вървят, може да се насочите и към по-активно прогнозиране и печелене на пари от залози на спортни събития.


Може ли наистина да се правят пари от залози на спорт?

печелене със спортни залози и статистика

Отговорът на този въпрос може да бъде само един – да! Както вече споменахме, залозите на спортни събития предоставят възможност за анализ на определени факти и базиране на вашата прогноза на тях. В спортните залози вие можете да измерите риска и шансовете на една прогноза да се случи или не. Това става с помощта на предлаганите от букмейкърите коефициенти за събитията. Чрез тях те дават шансове на определено събитие да се случи, но не винаги по-вероятният изход е печеливш. Точно затова ви съветваме да анализирате събитията и да оформите прогнозата си на тази база, а не да прогнозирате на сляпо, само чрез посочените ставки.

В последните години все повече хора започнаха да трупат пари с помощта на знанията си за спорта. В мрежата ще срещнете доста платени типстъри, които дават своите прогнози за различни събития от света на спорта. Най-често се срещат прогнози за футболни мачове, но не са единствените. Има и доста залагащи, за които спортните залози са основен приход. Тяхната задача е да анализират събитията и да очакват правилния момент за залог, с който да реализират печалба. Разбира се, има и хора, които са загубили повече отколкото са спечелили със спортни залози, но те не са действали правилно. За да печелите от спортни залози, ще трябва да си изградите различни стратегии на действие и да ги прилагате безусловно. Само така ще успеете да постигнете дългосрочен успех.

Какви суми можем да печелим?

Сайтовете за залози в Интернет предоставят доста високи лимити на печалба от спортни залози. Някои букмейкъри дават възможност да се спечели до 2 милиона евро от един спортен залог. Тази сума е наистина огромна и предлага един от върховете за максимална печалба в индустрията. Има и доста “по-ниски лимити”, какъвто е този на българския букмейкър Winbet онлайн, който дава до 100 000 евро максимална печалба от един залог. Въпреки разликата между двете числа, със сигурност всяко едно от тях е доста апетитна печалба.

От спортни залози може да се спечели и много, и малко. Всичко зависи от коефициентите, на които заложите и поставите своята прогноза. Зависи и от сумата на залог, която рискувате за прогнозата си.


Какви рискове крият спортните залози?

Дотук всичко изглежда прекрасно и така сякаш залозите на спортни събития са най-добрия начин за печелене на пари. Такъв обаче едва ли съществува, защото навсякъде има рискове, предимства и недостатъци. Спортните залози също крият различни рискове, които всеки трябва да поеме, за да се опита да спечели с тях. Тези рискове обаче понякога надминават нивото на безопасност и водят до по-големи проблеми. Нека посочим водещите рискове от спортните залози:

 • загуба на парични средства
 • пристрастяване
 • необмислени залози

Тези три неприятни фактора са основните рискове, които спортните залагания крият. Ако стигнете до един от тях, несъмнено ще ви споходят и другите. Те са взаимосвързани и ще трябва да се научите как да избегнете всеки от тях.

Добрата новина е, че можете да го направите. За тази цел ви съветваме да залагате разумно и с мярка. Когато определите сумата, която може да си позволите да загубите и я използвате за спортни залози, дори да я загубите, това няма да попречи на нормалния ви начин на живот. Важно е само да се придържате в тези рамки и да не прекалявате. Дори да сте на печалба, важно е отново да знаете кога да спрете, да си вземете почивка и да продължите на свежа глава. Така ще избегнете риска, който крият спортните залози.

Кога рискът от загуби е най-голям и защо?

От личен опит можем да ви споделим, че най-големият риск от загуби в спортните залози се крие в извършването на необмислени прогнози. Много често неопитните залагащи губят своя разсъдък и започват да залагат парите си на недобре обмислени събития. Това е изключително грешен подход, който те извършват подведени от влиянието на емоциите. В такова състояние залагащият е способен да изгуби всичките си спечелени средства и пари за залози, а освен това той изпада в състояние на зависимост, която го тласка към желанието да си върне загубите с извършването на нови необмислени залози. Ето как колелото се завърта и се попада в рисковите фактори на спортните залози, които са тясно свързани помежду си.


Предимства и недостатъци на спортните залози

След като разгледахме доста от основните аспекти на спортните залози, нека систематизираме основните плюсове и минуси, които съществуват при тях:

 • Предимства
 • Възможност за изкарване на пари
 • Прогнозиране на база тенденции и статистика
 • Възможност за анализ на събитията
 • Изключително високи лимити за печалба
 • Възможност за пасивен или активен доход от спортни залози
 • Стратегии за печелене на пари в краткосрочен и дългосрочен план
 • Разнообразни спортове и пазари, на които да се залага
 • Различни тактики за залагане
 • Недостатъци
 • Възможност за загуба на пари
 • Развиване на зависимост към залозите

Печеливши стратегии за залагане и изкарване на пари от залози

стратегии за печелене от спортни залози

Преминахме през всички важни характеристики на спортните залози. Споделихме ви какво точно представляват те, защо са подходящи за изкарване на пари и какъв подход трябва да имате за постигането на успех. Разказахме ви и за основните рискове, които се крият в залозите на спортни събития. Сега обаче е време да преминем към другата интересна част от нашето ръководство, в което ще ви разкажем за основните стратегии, които да използвате за реализиране на печалби от спортни залози.

Най-големият проблем сред залагащите е намирането на сигурна стратегия за успешни залози на спортни събития. В нашата практика сме ставали свидетели на какви ли не запитвания по този въпрос. Срещали сме въпроси за немска система за залози, питали са ни коя е най-добрата система за еврофутбол залози или пък как да печелим от залози на живо, но истината е, че сигурен залог и система не съществуват. Ако имаше стратегия, която винаги да носи печалба и доходи от спортни залози, тогава всички щяха да я използват и да победят букмейкърите. Така обаче последните щяха да фалират и нямаше кой да предоставя възможности за спортни залози. Няма идеална стратегия, нито идеален букмейкър, така че според нас истината се крие някъде по средата. Вие трябва да намерите стратегията, която работи за самите вас и да я използвате в сайтове за залози, които са удачни за тази стратегия. Още по-добре ще бъде да имате на ваша страна няколко стратегии за спортни залози, които да комбинирате и по този начин, ако едната ви подведе, другата да покрие загубите ви.

Каквато и стратегия да изберете, не забравяйте, че важното в случая е да бъдете постоянни и да следвате предварително начертаните правила. Само по този начин ще успеете да постигнете успех в дългосрочен план.

В нашия сайт имаме специална секция, в която сме описали доста разнообразни стратегии за спортни залози на най-различни спортове. Там може да прочетете по-подробна информация за всяка. Тук ще ви представим стъпките на една основна, но изключително добра стратегия, която може да се ползва при различни спортове:

 1. Изберете едно или повече първенства, които да следите изкъсо
 2. Следете събитията от избраните шампионати
 3. Анализирайте случващото се след всеки кръг/всяка фаза
 4. Следете новините около отборите/играчите
 5. Преди всяко събитие анализирайте статистиката за участниците
 6. Проучете и формата им напоследък
 7. Проверете за тенденции в предишните резултати помежду им
 8. Систематизирайте своята прогноза

Посочените стъпки на пръв поглед са доста прости, но истината е, че много от залагащите не ги използват или прескачат някои от тях. Понякога и така може да се познае и да се спечелят пари от прогнозата, но ако искате постоянни успехи, трябва да бъдете последователни. Това е само едно проста стратегия, която ще ви научи на последователност и постоянство, а те са в основата на печеленето на пари от залози на спортни събития.

Как да разберем навреме дали дадена стратегия работи или не?

Както вече ви споделихме, едва ли ще намерите система за сигурен залог, която да ви носи печалба всеки път, когато заложите. Съветваме ви да имате повече от една стратегия на своя страна, за да бъдете максимално повратливи и разнообразни в залозите си. Така шансовете ви за успех ще се увеличат. Въпреки това е напълно вероятно да се натъкнете на стратегия, която не работи или не е подходяща за вас. Въпросът е как да разберете, че е така?

Според нас това зависи от вида на стратегията и дали тя има за цел да ви предложи опция за реализиране на печалби в дългосрочен или краткосрочен план. Ако стратегията е за определен турнир, който да речем трае една или няколко седмици, тогава тази стратегия е краткосрочна. В такъв случай, ако тя ви е донесла печалба след края на турнира, значи е била успешна, но в другия случай ще е по-добре да не прибягвате до нея следващия път. Ако пък една стратегия се използва за първенство, което протича по-дълго време, първите няколко използвания на стратегията ще ви покажат дали тя си заслужава.


Водещи съвети за печелене на пари от спортни залози

В тази точка от нашето ръководство ще ви споделим нашите основни съвети как да правите пари от залози на спортни събития. Към всеки съвет ще споделим и някои обяснения.

Залагайте разумно

Винаги приемайте спортните залози като начин на забавление и не прекалявайте с тях. Разбира се, има професионални залагащи, които печелят доста пари от това начинание, но те също така и губят доста пари. Предимството им е, че имат натрупана банка, която им позволява да осъществят определени загуби. Впоследствие обаче те успяват да постигнат нови печалби, използвайки своите доказани и успешни стратегии.

Анализирайте добре събитията

Винаги отделяйте време за анализ на спортните събития и проучвайте всичко около тях. По този начин ще се приближите максимално близо до успеха. В Интернет има доста сайтове, които ви предоставят професионални анализи и прогнози, богати статистики за събитията и интересни факти, в които може да търсите тенденции.

Обогатявайте знанията си

Спортните залози еволюираха доста с времето и ако преди някои събития бяха доста по-лесни за познаване, сега това не е така. Причината се корени главно в инвестициите, които се правят в спорта през последните години и така дори аутсайдерите в някои срещи са способни да поднесат изненадата. Точно затова ви съветваме да не спирате да се учите. Може да потърсите специализиран форум за спортни залози, където да обсъждате вашите анализи с други типстъри. В мрежата може да срещнете и книга за футболни залози, която също може да ви научи на различни тънкости и дори да ви покаже кои сайтове за футболни залози са най-добри. В повечето случаи подобни книги се предлагат на английски език, но няма да имате затруднения да я разберете.

Изберете правилния букмейкър

Съществуват доста букмейкърски къщи, където можете да поставите своите залози, а тенденцията е те да се увеличават в следващите години. Важното е да намерите такъв онлайн букмейкър, който да ви предложи качествата, от които вие се нуждаете. В нашия сайт сме се постарали да анализираме плюсовете и минусите на всички сайтове за залози у нас, така че да ви бъде лесно в избора на букмейкър.


Заключение и финално мнение

На пръв поглед правенето на пари от спортни залози може да ви се стори трудна задача, но с течение на времето това ще се промени. Важното е да следвате основните принципи на залозите и след време да си изградите свои такива, които да ви тласкат към успеха. Хубавата новина е, че спортните залози превъзхождат доста други източници на доходи в мрежата, защото при тях всички ваши прогнози се базират на определени факти и логични анализи. В много други сфери, където хората се опитват да спечелят пари, тези качества не съществуват, а с това шансовете им за успех намаляват значително.

Спортните залози са добро средство за печелене на пари, но преди всичко трябва да научите правилата им и да ги разбирате. Екипът на Nostrabet вярва, че всеки, който отдели нужното време за това начинание, може да постигне успех. Ние искрено ви го желаем.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.