Лицензирани оператори

За да бъде смятан за легален, всеки един онлайн букмейкър или казино трябва да разполага с валиден лиценз. В следващата таблица може да се запознаете с всички лицензирани онлайн букмейкъри за България:

Bwin
Licenze
България
Бонус
222 лв.
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Winbet
Licenze
България
Бонус
200 лв.
18+ T&C apply
Palms Bet
Licenze
България
Бонус
30 лв.
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно.
Bet365
Licenze
UK, България, Гибралтар
Бонус
-
Efbet
Licenze
България, Малта, Румъния
Бонус
200 лв.
18+ T&C apply | begambleaware.org | Play Responsibly

Колко важен е лицензът за даден букмейкър?

Лицензът на онлайн сайтовете за залози е от изключително важно значение за тяхното съществуване. Той е гаранция, че операторът се регулира от контролните органи и действията му се следят. Един букмейкър може да има лиценз от различни държави, като причината за това е, че отделните юрисдикции разполагат с отделни закони, които включват променени изисквания.

Когато един букмейкър има лиценз, това му дава правото да оперира легално и да предлага всичките си услуги и опции за игра в Интернет. С конкретен лиценз, даден оператор може да приема клиенти от различни държави, но има страни, в които хазартът е регулиран от специални комисии. В България съществува Държавната Комисия по Хазарта, която издава лицензите на различните букмейкъри и следи за техните действия.

Ако един букмейкър няма лиценз от държава, където пазарът е регулиран, той не може да промотира предложенията си, както го правят например лицензираните оператори. Не е изключено онлайн букмейкъри без лиценз за България да приемат български потребители с чужд лиценз, но това може да доведе до някои проблеми за играчите. Ако възникне казус между тях и букмейкъра, те не могат да се оплачат на ДКХ, понеже тя не регулира конкретния бранд. В случая, оплакването трябва да стане до лицензионната комисия на страната, която е осигурила лиценза за букмейкъра.

Всички онлайн букмейкъри се нуждаят от лиценз, за да извършват дейността си. Някои разполагат само с по един лиценз, но други имат валидни документи от различни държави.


Кой предоставя лиценза на букмейкърите в България?

Лицензионният орган в България, който се занимава с хазартните компании, се нарича Държавна Комисия по Хазарта (ДКХ). Тя е отговорна за издаването на лицензите на различни компании и контролирането на техните действия. Букмейкърите, които имат лиценз от ДКХ, могат да бъдат открити и в сайта на комисията, където също така се публикуват всички решения, които бъдат приети на редовните заседания.

За да бъде получен лиценз от една компания, тя трябва да изпълни определени изисквания. Нужно е да се подаде заявка за издаване на лиценз, да се представят нужните документи, също както и да се извършва вноска на определена сума пари към ДКХ. След като разполагат с лиценз, букмейкърските къщи могат не само да рекламират дейността си на територията на страната, но и да подпомагат спортни отбори и мероприятия.

В България отговорен за букмейкърските лицензи е държавният регулатор по хазарта, но в световен мащаб са познати и други подобни комисии. Най-реномираните от тях са разположени в Европа, а те са:

  • Комисията по хазарта на Великобритания
  • Хазартната комисия на Малта
  • Комисията по хазарта на Гибралтар
  • Хазартната комисия на Швеция
  • Комисията по хазарта на Кюрасао

Сред останалите държави, които регулират хазартната дейност и издават лицензи, са Германия, Естония, Испания, Италия, Франция, Финландия и други.


Защо да изберем лицензираните онлайн букмейкъри?

В никакъв случай не е препоръчително да се спирате на онлайн сайт за залози и игри, който няма никакъв лиценз. Това означава, че няма контролен орган, който да се грижи за справедливото протичане на събитията в него. Букмейкърът трябва да разполага поне с един валиден лиценз, чрез който да предоставя услугите си. Още по-добрият вариант е, когато този лиценз е издаден от българската комисия по хазарта.

Предимството да залагате в букмейкърски сайт с лиценз за България е, че при възникнал проблем, ситуацията може да стигне до комисията, която да вземе решение. По този начин лесно може да се разреши всеки един казус. Ако приемем, че даден букмейкър наруши някое от правилата и условията, с които сте се съгласили при регистрация, има на кого да се оплачете. Ако сте се спрели на букмейкър без лиценз у нас, ситуацията става по-трудна за разрешаване.

В крайна сметка, не залагайте в сайтове без никакъв лиценз. Това ви поставя в неудобна позиция.


FAQ

Кои са лицензираните букмейкърски къщи за България?

Всички онлайн оператори с лиценз от ДКХ може да откриете в таблицата на нашия сайт.

Какво се случва, ако залагам в сайт без никакъв лиценз?

Не ви препоръчваме тези сайтове. Доста от тях попадат в черния списък за букмейкъри, понеже липсата на лиценз означава и липса на регулираност.

Мога ли да залагам в сайт с лиценз от друга държава?

Да, като за целта въпросният сайт трябва да приема играчи от страната ви. Имайте предвид обаче, че подобно действие е изцяло на ваша отговорност.

Сравни букмейкъри
Свържете се с други играчи! Редовните читатели на Nostabet.com посещават сайта ни заради многото качествени спортни прогнози, които се качват непосредствено преди всяка важна среща. Друг плюс е, че тук вие ще попаднете на информация относно най-новите бонуси и промоции, достъпни за играчи от България. Вижте и списък са най-добрите сайтове за залози, които са лицензирани и където може да се регистрирате безпроблемно.
Поддръжка и връзка Екипът на Nostrabet.com е положил усилия да предостави всички важни контакти за връзка с екипа за поддръжка в ревютата за букмейкърите, поместени на сайта. Разбира се, ако предпочитате да се свържете директно с нас за съвет, оплакване или въпроси, винаги може да ни пратите имейл, на който ще отговорим бързо и професионално.
Рейтинги на букмейкъри Именно тук залагащите ще намерят откровени потребителски мнения за най-популярните букмейкъри в България. Освен това, самите вие може да споделите впечатленията си от сайтовете, на които сте залагали. Дайте обективен рейтинг за водещите букмейкъри, базиран на тяхната репутация и вашето лично мнение.