Ръководство за залози на Специални събития

В застраховането има една прочута фраза, че “всичко може да се застрахова, на съответната цена”. Можем да свържем тази фраза със залозите и онлайн букмейкърите, защото в днешно време “можем да залагаме на всякакви събития, срещу съответните коефициенти”. Ако преди години залозите са били свързвани със спорта, в наши дни това не е съвсем така. Сайтовете за залози в България, а и не само, предоставят доста по-интересни възможности за залог, които са обединени под наименованието “Специални залози”. Именно с тях ще ви запознаем в следващите редове и ще ви разкрием повече от света на специалните залози и възможностите, които дават.

залози на специални събития
Бърза навигация:

В кои сайтове за залози се предлагат специални събития?

Почти всички онлайн оператори предоставят опции за залози на специални събития. В България има няколко букмейкъра, които изобилстват от възможности в този сегмент от залозите, но има и оператори, които не са заинтересовани да предложат интересни опции за залози на своите потребители, като насочват вниманието си главно към спортовете. Предоставяме ви таблица с водещите български букмейкъри онлайн, в които може да намерите маркети за залози на специални събития:

Bet365Рейтинг: 9.6/10
Bet365 залози
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad
bonus icon
Bet365 Начален Бонус за Нови Клиенти

Същност и видове специални залози

Може би много от вас вече се питат какво точно представляват специалните събития? Същността им може да се опише по различни начини, но нека се опитаме да ги обясним най-просто. Така наречените залози за специални събития предоставят възможността да прогнозирате събития от реалния живот или пък от случващото се в някой филм. Специалните залози често се свързват с политиката, живота на известни личности, филмови и музикални награди. От тези категории могат да се извлекат наистина доста предложения. След като те не спадат към даден спорт, нормално е да бъдат наречени с друго име, в случая “Специални”.

Когато направят подобно предложение на специално събитие, букмейкърите дават различни избори и към тях шансове, изразени чрез коефициенти. Вие може да залагате на тях.

Нека ви дадем и пример:

Сред специалните събития в букмейкърски сайт откриваме възможност за залог за името на първото дете на кралското семейство Хари и Меган. Опциите са изключително много, като например води името Диана с над 9 коефициент, Джеймс има коефициент над 13, а например с коефициенти над 1000 са имената Нийл и Трейси. Разбира се, букмейкърите преценят риска и спрямо него поставят ставките, но както виждате, те могат да бъдат изключително високи. Печалбите от подобен залог също.

Специалните залози може да сравните със спортните залози за краен победител/шампион в определен турнир или състезание. На Специални залози не може да се залага на живо или поне тази възможност се среща изключително рядко и на много малко места в световните букмейкъри.

За да придобиете още по-ясна представа за наличните опции за залози на специални събития, нека разгледаме и основните видове от тях плюс пример за възможни опции за залози.

Политика

Тук обикновено имате възможност да залагате за различни избори, които предстоят да бъдат проведени. Популярни са президентските избори в САЩ, парламентарните в Обединеното кралство, федералните избори в Австралия и други избори по света. Популярни са и залозите около събитията с Брекзит.

Известни личности

Доста се коментират и специалните събития около животите на известни личности. Вече ви дадохме един пример, а освен за името на детето се предлагат и опции за залози дали ще бъде момченце или момиченце. Други примери за подобни залози са свързани с личности от света на политиката и шоубизнеса.

Музикални награди

Те са сред най-популярните специални залози в букмейкърските сайтове. Включват опции за събития като Евровизия, The Voice UK, X Factor в различни държави и други.

Кино награди и събития
Може би се досещате, че специалните залози включват опции за наградите Оскар, както и други популярни награди от света на киното. Освен това обаче доста често се случва да срещнем възможности за залози на различни събития в даден сериал, като например такива сме виждали за Game of Thrones.
Други специални събития
Има специални залози за BBC спортна личност на годината в Англия, победители в шоу програми като Dancing with the Stars и Big Brother. Възможностите могат да варират сред различните букмейкъри, понеже те са тези, които определят събитията и коефициентите.

Както виждате, специалните залози представляват една малко по-различна опция за залагане и забавление, но защо пък тя да не бъде доходоносна. Въпросът е да уцелите своето събитие и да прецените шансовете за изхода от него.


Какви видове пазари се срещат?

Ако се върнете в края на предишната точка, където описахме различните видове специални събития, които се срещат в сайтовете за залози, ще намерите и отговора на въпроса за видовете пазари. Най-често може да залагате на победителя, ако става въпрос за състезание или награди. Ако пък се върнем на нашия пример, там избирате име от голям брой различни имена, на което да заложите.

Самите видове пазари варират спрямо събитието, на което залагате. Разбира се, операторите също следят какво се случва около събитието и спрямо новините и вестите определят своите коефициенти. Неведнъж са ставали и изненади, така че ако успеете да ги предположите, може да останете доста доволни от своя специален залог. Припомняме ви, че залозите на живо не са характерни за специалните събития. Това обаче не е голям недостатък, защото има достатъчно спортове, на които да залагате в реално време. Същността на специалните залози е по-различна.


Ключовите фактори за успешни залози на специални събития

Вече сте наясно с доста аспекти от залозите на специални събития. В следващите редове ще ви споделим и някои интересни съвети, с които да подпомогнем вашите залози. Надяваме се, че те ще ви бъдат от полза.

Следете новините

Когато залагате на специални събития като политика, няма как да очаквате успех без да сте наясно с новините около изборите например. Следете настроенията в различните лагера, интересувайте се от фаворитите и се стремете да направите правилния избор. Дори ако залагате на шоу програма, също е добре да следите какво се случва там и кой е най-харесван от журито и публиката.

Статистиката няма да помогне

Едва ли за специалните събития може да разчитате на исторически данни и статистика. Ако тя е актуална и представя информация за актуално събитие, тогава може да я анализирате, но рядко се случва да познаете залог на специално събитие въз основата на вече минали събития. Все пак, ако забележите тенденция, може да се пробвате с нея.

Опитвайте изненади и по няколко залога

Добра идея е да се пробвате с изненадващи изходи от някои събития, които се предлагат на високи коефициенти. Също така може да комбинирате тази опция с поставянето на повече от един пазар на едно и също събитие. Например, ако залагате как ще се казва първото дете на кралското семейство, може да изберете няколко имена и което от тях да се окаже печелившо, пак да сте на печалба, заради високите ставки.

Победете букмейкърите със собствен анализ

Операторите определят коефициентите за различните събития спрямо конкретни анализи, които се извършват най-често от хора. Съветваме ви да направите свои собствени анализи на събитията и да се опитате да победите букмейкърите като заложите и спечелите на по-висок коефициент. Невинаги оценките на сайтовете за залози се оказват правилни, така че си струва да опитате този метод.


Струва ли си да се залага на специални залози?

Залозите на специални събития могат да бъдат доста интересни и завладяващи. Те обаче едва ли са средство за постоянни залози и очакване на регулярни печалби. Коефициентите, които предлагат, често са високи, а и самите събития представляват различни случки и истории от реалния свят. Това ги прави доста интригуващи. Съветваме ви да не отделяте за тях голяма част от своята банка за залози, а да прибягвате до осъществяването им само в определени случаи, когато сте си направили собствен анализ и имате усет за прогнозата. Определено има как да извлечете ползи и от тези залози, а нашият екип ви желае успех с тях.

Кристиян Кюлюнков
Кристиян Кюлюнков
Сертифициран Експерт
Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.