Как да печелим от спортни залози на живо?

Онлайн залозите предоставиха на всички фенове на залаганията изключително голям набор от опции и функции, които могат да използват. Едно от основните качества, с които букмейкърите привличат клиенти, е възможността те да правят залози на живо в сайтовете им. Залаганията на живо онлайн представляват много голям процент от общата сума, която залагащите отделят, а от своя страна, онлайн букмейкърите правят всичко възможно залозите в реално време да стават още по-приятни за използване. В следващите редове ще коментираме обстойно залозите на живо онлайн, какво представляват те, как да печелим с тях и още важни детайли, които всеки залагащ е добре да знае.

спортни залози на живо
Съдържание:
Съдържание:TOP

Същност на залозите на живо

Какво представляват залозите на живо на спортни събития, може да разберете от самото им наименование. Залаганията в реално време са такъв тип залози, при които правите своите прогнози на маркети, които се предлагат по време на провеждането на дадено спортно събитие. Когато залагате преди началото на едно спортно събитие, тогава правите залог преди неговия старт, но след като събитието започне и вие направите залог, той се смята като залог на живо.

Кои спортове се предлагат със залози на живо?

Залози на живо може да правите на най-различни спортни събития, като обикновено в това число влизат всички водещи спортове. Повечето сайтове за залагане от България ще ви предложат възможности за залози на събития в реално време на следните спортове:

 • Футбол
 • Тенис
 • Баскетбол
 • Хокей на лед
 • Тенис на маса
 • Волейбол
 • Снукър
 • Американски футбол
 • Бейзбол

Това са само част от спортове, на които ще може да залагате в реално време. Имайте предвид, че възможностите са много повече, но най-вече за тези спортове се предлагат събития на живо по букмейкърските сайтове. Залози на живо на спортни събития може да очаквате за всички водещи лиги и първенства, а някои букмейкъри дори предоставят и маркети в реално време за по-нискоразредни шампионати.


Опции за залози в реално време

залози на живо маркети

Възможностите за залози на живо, които ще откриете в различните букмейкъри, имат прилика и с опциите, които ще срещнете преди мач за дадено събитие. Разликата при залозите на живо е, че самите маркети и най-вече коефициентите се променят в реално време, спрямо развитието на срещата. Ето и кои са водещите маркети за залози на живо:

 • Победител
 • Брой голове/точки/гейма
 • Двата отбора да вкарат гол
 • Двоен шанс
 • Хендикап резултат
 • Резултат до полувреме/четвърт

Това са и най-популярните маркети за залози преди началото на срещите. На живо обаче букмейкърите предлагат и доста по-интересни възможности, които няма да срещнете преди началото на събитията. Тези опции са продиктувани от възможностите за залози по време на протичането на дадена среща. Например, някои букмейкъри предоставят опции за 10-минутни залози, което ще рече, че може да залагате на пазари, които важат само 10 минути. Това ще рече, че трябва да предположите дали ще има гол в следващите 10 минути, кой отбор ще го отбележи и други подобни.

При залози в реално време се срещат още характерни опции за залози, като някои от тях за съответния спорт ще ви покажем в следващия списък:

 • Футбол: следващ гол в мача; корнери в мача; гол до определена минута; брой жълти картони; следващ голмайстор;
 • Тенис: следваща точка в срещата; победител в гейм; резултат в даден гейм; следващ пробив;
 • Баскетбол: първи до определен брой точки; общо точки за отбор през полувреме/четвърт; печеливша разлика;

Това са само част от опциите за залози на живо, които може да откриете в платформите на водещите онлайн букмейкъри. В България са налични и еврофутбол залози на живо, но те се правят единствено в пунктовете на букмейкъра на територията на страната. Опциите там са доста по-малко на брой спрямо тези при онлайн операторите.


Залози на живо – техники, стратегии и принципи за печелене

Залозите на живо могат да бъдат източник на доста добри печалби от спортни залози. За тази цел обаче ще трябва да се използват и точните стратегии за залагане на живо, понеже доста хора залагат, разчитайки единствено на своя късмет. Ето и някои бързи съвети, които да спазвате при залозите си в реално време:

 • Винаги отделяйте време да направите бързо проучване на залога, който смятате да поставите, преди реално да заложите парите си.
 • Не залагайте на сляпо на събития, за които нямате информация и не следите случващото се при тях.
 • Търсете високите коефициенти сред наличните маркети за залози и ако трябва изчакайте покачването на дадена ставка, преди да заложите.
 • Никога обаче не чакайте прекалено дълго, защото това може да ви изиграе лоша шега и да загубите шанса за печалба.
 • Вярвайте на своя усет за избор на залог, но не прекалявайте със сумата, която поставяте на подобна прогноза.

Използвайки тези техники при залозите на живо, ще имате доста добри шансове да постигнете дългосрочен успех. Запомнете, че залозите на живо са по-различни от обикновените залози на спортни събития, които не са стартирали. При прогнозите в реално време трябва да бъдете едновременно съсредоточени и бързи в избора на залог, понеже нещата там се случват мигновено и промените стават за нула време.

Мнозина от вас може би се питат какви стратегии да използват при залозите на живо. Това е доста обширна тема, за която трябва да отделите време, в което да опитате различни начини за успех и да разберете кой от тях работи за самите вас. В нашия сайт може да прочетете различни стратегии като тази за залози на първо полувреме във футболни мачове, която е подходяща и при залаганията в реално време. В допълнение ще посочим и някои основополагащи стратегии и принципи, които ще ви свършат работа при залозите на живо:

 • Залози за гол в мача
  Това е доста добър вариант, който може да използвате при залозите си на живо на футбол или хокей на лед. Важното е да следите развитието на срещата и дали се получава отворена и атакуваща игра. Ако е така, може да залагате за попадения в мача, като може да изберете пазар за голове до полувреме или пък за общ брой попадения в срещата. Добра опция е да намерите събитие, в което няма попадения, но пък се получава атакуващ сблъсък. Тогава шансовете да падне гол е доста голям, а с това вие може да спечелите от залога си на живо.
 • Залози спрямо състоянието на участниците
  Тази стратегия за залози на живо е подходяща за всички спортове, но я препоръчваме например при залози на живо на бокс или при тенис залози на живо, където битката се води директно между двама участника. Целта е да наблюдавате събитието и да прецените как се представят участниците в момента. Ако усетите, че има шанс за обрат в резултата след лека контузия на един от участниците или пък психологическо падение, вие може да се възползвате от това и да опитате залог в полза на другия участник. Често пъти тази схема за залози работи и може да ви донесе добри печалби.
 • Възползвайте се от опцията Cash-out
  Повечето от вас може би са чували за кеш аут функцията, която онлайн букмейкърите предлагат. Тя работи по същия начин, по който функционира и в платформите на останалите оператори. Тази функция е разработена да се използва именно, когато залагате на живо. Доста стратегии са базирани точно на нея, понеже тя ви дава възможност да подсигурите своята печалба преди края на събитието. Например, ако заложите на даден фаворит в мача да спечели срещата, при повеждане в резултата от негова страна вие може да затворите залога си и така да си осигурите определена печалба. В този случай няма да ви интересува крайният изход от срещата.
 • Залагане на живо с пряко предаване
  Почти всички онлайн букмейкъри предоставят функцията за пряко проследяване на случващото се по време на събитията чрез анимирани графики. Те са страхотна възможност при залозите на живо, но още по-добрата опция е, когато букмейкърът предлага картина на живо от събитието. Така може да се запознаете от първо лице как се развива срещата и да анализирате участниците. На база този анализ ще изберете и прогнозите, които да поставите.

Каква е разликата спрямо залозите преди начало на събитието?

Залозите на живо на спортни събития се различават доста от другия тип залози, които се правят преди началото на събитията. Разбира се, между тях има и някои прилики, като например в самите маркети за залози, но при залагания на мачовете на живо те са много повече на брой и освен това се променят в реално време. Там се корени и основната разлика между двата типа залози.

При залаганията в реално време всички опции за залози и коефициентите към тях зависят от самото развитие на срещата. Например, да приемем, че имаме един футболен мач, при който коефициентът за победа на домакина преди началото му е 2.00, а за победа на госта е 4.00. След началото на мача, колкото повече време резултатът се задържа наравно, толкова по-високи ще стават тези две ставки, а тази за равенството в срещата ще се понижава. Това може да ви даде възможност да спечелите доста по-солидна сума, отколкото ако заложите преди началото на срещата. Този прост пример има за цел само да покаже от какво зависят коефициентите при залозите на живо. Другата съществена разлика вече описахме по-рано в това ръководство, когато ви разказахме за допълнителните маркети за залози, които се срещат единствено при залозите на живо.


Предимства и недостатъци

Стигнахме почти до края на нашето ръководство за печелене със залози на живо, така че нека отсеем основните плюсове и минуси при този тип залагане:

 • Предимства
 • Повече и разнообразни маркети
 • Опциите за залози се променят в реално време спрямо развитието на събитието
 • Коефициентите се променят спрямо развитието на срещите
 • Може да се спечели на високи коефициенти на живо, които преди мач са били ниски
 • Възможност за базиране на прогнозите върху разнообразни стратегии
 • Недостатъци
 • Има вероятност да се подведете от високите коефициенти и да загубите залога си
 • Имате малко време за анализ на прогнозата на живо, което често води до извършването на импулсивни прогнози

Рискове при залозите в реално време

залози на живо рискове

Спортните залози на живо изглеждат доста апетитна хапка, от която всеки иска да се възползва, но истината е, че при тях се крие и определена доза риск, ако не спазвате основните принципи.

Основният риск при залозите на живо е да се подведете от висок коефициент и да заложите на него без да проучите залога си. Доста често подобен тип залози се оказват непечеливши. Друг риск е поставянето на импулсивни залози, понеже при залозите на живо възможностите са доста на брой и често хората се подвеждат по това, без да мислят и да оценят самия залог. Още един често срещан риск е поставянето на залози с цел възвръщане на загуби. При залозите на живо често се случва, ако текущият ви залог не върви добре, да прибегнете до нов необмислен залог, с който да покриете загубите от първия. Често пъти обаче и двата залога се оказват губещи.

Ако желаете наистина да спечелите от спортни залози на живо, съветваме ви да се придържате към своята стратегия, която ви носи успех. Дори да не записвате огромни печалби всеки ден, не се отказвайте да преследвате дългосрочния успех.


Заключителни думи

От личен опит можем да потвърдим, че залозите на живо могат да бъдат както много доходоносни, така и да се окажат подводен камък за залозите ви. Важно е да залагате разумно, да имате мярка и да следвате принципите на успеха. В противен случай залозите на живо ще ви докарат доста загуби. Нека обаче погледнем към тях и от добрата им страна, понеже залозите на живо са начин да постигнете страхотни печалби на разнообразни опции с високи коефициенти. Ако се възползвате от предимствата на спортните залагания на живо и в същото време се абстрахирате от недостатъците им, ще постигнете успех. Екипът на Nostrabet ви желае много печалби със спортните залози на живо.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.