Inbet Inbet Inbet Inbet

Байерн и Реал доказаха, че са напревени за турнир като Шампионска лига

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид завършиха при зрелищното 2:2 в първи полуфинален сблъсък в Шампионска лига. Двата тима изиграха динамична и интересна среща, но треньорите Томас Тухел и Карло Анчелоти не успяха да се надхитрят.

Баварците започнаха силно срещата, но магически пас на Тони Кроос в 24-ата минута разсече защитата и Винисиус Жуниор изравни резултата.

След почивката още в 53-ата минута Лерой Сане изравни, а четири минути по-късно Хари Кейн реализира дузпа, за да направи пълен обрат.

„Лос бланкос“ обаче показаха непримирим дух и в 83-ата минута Родриго спечели наказателен удар. Винисиус пък остана хладнокръвен и вкара втория си гол в мача, с което оформи и крайното 2:2.Така финалистът ще бъде решен в реванша, който е на „Сатниаго Бернабеу“ след седмица.

Нека погледнем по-детайлно какво се случи на „Алианц Арена“!


Титаните не разочароваха

Малко са отборите в световния футбол, които могат да се противопоставят на Реал Мадрид в големите вечери на Шампионската лига, но Байерн е един от тези тимове, които наистина могат да се справят с „аурата“ на испанския гранд.

Докато тази аура беше демонстрирана от „Лос Бланкос“ през първото полувреме, оставяйки баварците с гол пасив, домакините показаха своите качества след почивката.

Томас Тухел
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Томас Тухел (Снимка: БТА)

Два гола за четири минути и обръщайки резултат в своя полза, е точно това, което Реал е правил неведнъж срещу своите противници в нощи като тази, но сега усетиха горчивия вкус на собственото си лекарство.

Въпреки това, отборът на Карло Анчелоти изглежда винаги намира начин да се измъкне от неприятните ситуации. Късната реализирана от Винисиус Жуниор дузпа беше точно това, от което се нуждаеха, за да се отправят към Мадрид с по-голяма увереност.

Карло Анчелоти
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Карло Анчелоти (Снимка: БТА)

Тежка вечер и за двете защити

Ако 210-те минути игра на Реал Мадрид срещу Манчестър Сити се оказаха истински тест за отбраната на испанците, снощният сблъсък срещу Байерн Мюнхен не беше никак по-лек. Анчелоти избра да пусне от първата минута Антонио Рюдигер и Начо Фернандес в центъра на отбраната, докато Едер Милитао беше на пейката. В отсъствието на Даниел Карвахал на десния бек започна Лукас Васкес, а Ферланд Менди беше на другия фланг.

От самото начало Байерн натисна сериозно и се опита да реализира ранно попадение. Тимът на Томас Тухел владееше доста повече топката, като бързината на фланговите им нападатели, най-вече Лерой Сане, който беше под въпрос за сблъсъка, създаваха сериозни роблеми на Реал Мадрид. Сане доминираше по фланга срещу Лукас Васкес и направи четири успешни дрибъла със 100% точност, пропусна един голям шанс, даде ключов пас и вкара сензационен индивидуален гол.

Лерой Сане
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Лерой Сане (Снимка: БТА)

Отляво, междувременно, Менди беше подложен на тежък тест срещу Джамал Мусиала. Германецът завърши с пет дрибъла, спечели четири фала, осигури един ключов пас и спечели решаваща дузпа за своя отбор.

Централните бранители на Реал също трудно удържаха Хари Кейн и Томас Мюлер ги държаха на крака постоянно. Кейн отправи два точни към удара към вратата на Анрий Лунин в наказателното поле, имаше и два извън очертанията, а също така завърши срещата с три ключови подавания и създаде един голям шанс в допълнение към гола си от дузпа.

От другата страна на терена ситуацията не беше много по-различна. Най-тежко, обаче, за бранителя на Байерн Ким-мин Дже, който водеше жестока битка срещу Винисиус и не успя да го удържи при откриващия гол на бразилеца, който го надбяга с лекота. Винисиус имаше нов шанс в края на второто полувреме, след като Ким отново не успя да го спре, а за капак на всичко извърши и на нарушението срещу Родриго, което доведе до дузпата, която бе реализирана от Жуниор за крайното 2:2. Определено вечер, която южнокореецът ще иска да забрави възможно най-бързо.

Винисиус Жуниор и Ким-мин Дже
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Винисиус Жуниор и Ким-мин Дже (Снимка: БТА)

Ерик Дайър изглеждаше по-комфортно от двамата централни защитници и това не се дължи само на лошото представяне на Ким. Той беше особено спокоен с топка в крака, като само Конрад Лаймър имаше повече докосвания от неговите 89. Англичанинът показва, че вече е напълно различен играч от този, който седеше на пейката на Тотнъм само до преди няколко месеца.

Йошуа Кимих имаше дейно участие в атаките на Байерн, но пък нямаше твърде много работа защита в нито едно полувреме. Той създаде три добри положения, имаше 82 докосвания с точност на пасовете от 92,3%.

На другия фланг, въпреки че позицията му беше по-високо на терена, Нусиар Мазрауи не участваше твърде много в атаката на своя тим. Но той беше замесен по-сериозно в отбрана, като спечели най-много единоборства от всеки друг играч на Байерн. Като цяло се справи добре, въпреки че игра второто полувреме с жълт картон заради нарушение срещу Джуд Белингам.

Винисиус Жуниор
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Винисиус Жуниор (Снимка: БТА)

Тони Кроос отлежава като хубаво старо вино

Тони Крос непрекъснато доказва, че възрастта е само число. 34-годишният полузащитник все още контролира толково спокойно мачовете и „дърпа конците“ с подаванията си и точно това направи срещу бившия си отбор на „Алианз Арена“. Германецът върна старата си позиция и напомни на всички в Байерн какъв играч точно им липсва, откакто той напусна клуба преди точно десетилетие.

След като беше водещата фигура на „Лос бланкос“ в центъра на халфовата линия, Кроос направи смъртоносен пас, за да изведе Вини Жуниор за откриващия гол на бразилеца.

Докато Реал е отбор, известен със своята здравина в защита и бързина на контраатака, всеки отбор от най-високо ниво има нужда и от малко магия, точно каквото им дава Кроос.

Ако момчетата на Анчелоти искат да продължат към финала и да спечелят още една титла в Шампионската лига, може да сте сигурни, че Кроос ще играе ключова роля, когато това е най-необходимо.

Тони Кроос
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Тони Кроос (Снимка: БТА)

Големите голмайстори отново изпъкнаха ярко

Ето защо обичаме тези страхотни вечери в Шампионската лига – когато светлините са най-ярки, големите играчи излизат на сцената. Това беше запомняща се вечер както за Вини Жуниор, така и за Хари Кейн, тъй като дуото отбеляза голове, в опит да дадат предимство на отборите си.

Невероятният талант на Винисиус, обаче, първи открадна заглавията, като откри резултата и смълча домакинската публика. След като Лерой Сане изравни за Байерн, Кейн спокойно изпълни дузпа, за да завърши обрата, но отново бразилската звезда на Реал прие предизвикателството.

Блестящият първи мач беше завършен с точна дузпа на Винисиус, показвайки на Кейн, че все пак няма англичанинът да има последната дума.

Светлините ще бъдат още по-ярки по това време на реванша и може да ни очаква още едно зашеметяващо представяне от двете големи звезди.

„Сантиаго Бернабеу“ вече ни очаква

Реал Мадрид и Байерн Мюнхен са играли на полуфиналите на Шампионската лига осем пъти, като германците се печелили четири от предишните от седем пъти. По-специално, Реал Мадрид стигна до успеха в последните си две срещи до този момент.

Осмата среща в сряда вечер доказа тезата защо испанско-германският сблъсък е най-играният полуфинален мач в историята. 90 минути на „Алианц Арена“ не можаха да определят победител, но мачът на „Сантиаго Бернабеу“ със сигурност ще го направи.

Хари Кейн
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Хари Кейн (Снимка: БТА)

След седмица Реал Мадрид ще приеме отбора на Тухел в испанската столица в мач, който, може би, ще бъде помнен дълго време. Независимо от резултата, това ще бъде последният мач на „Лос бланкок“ в Шампионската лига на стадиона в този му вид и може да се очаква уникална атмосфера.

След като го направиха по трудния начин срещу Манчестър Сити, „Лос меренгес“ ще се радват да се насладят на домакинско предимство за изключително важния реванш. Тъй като нищо не разделя двата отбора след първия двубой, след седмица се очакват истински фойерверки в Мадрид, тъй като мачът е задължителен за победа, особено, когато е заложено място за финала на Шампионската лига.

Винисиус Жуниор
Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, Винисиус Жуниор (Снимка: БТА)

vs на живо

Легално и верифицирано
излъчване на живо

Безплатна регистрация, без реклами! Регистрация
НА ЖИВО
-

Прогнози

No tips added yet, be the first!

Мачове на отборите

Мач Превю

ще се изправи срещу отбора на в мач от сезон /1. Началото на двубоя между и е насрочено за 01 януари 1970 от 00:00ч.

Тук ще откриете повече информация преди двубоя, включително статистика, H2H резултати, факти преди мача и класиране. Данните ще ви бъдат от полза да прецените правилно своята прогноза за и в този мач.

Шансовете на двата тима

Използвайки актуални данни за двата отбора и нашата база от сведения със статистическа информация, можем да ви предложим някои полезни детайли около шансовете на и в този мач.

В последните 10 мача на във всички турнири, тимът записа победи в 0 от срещите и загуби 0.

Статистиката за в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 0, равенства 0 и загуби 0. Преглед на броя отбелязани попадения в последните 10 мача показва, че бележи средно по 0.0 гола на мач. Статистиката от резултатите на сочи, че тимът постига средно по 0.0 гола на мач.

vs Head-to-head

Head to Head статистиката на срещу показва 1 предишни сблъсъка за последните 54 години. Броят на победите за в тези мачове е 0, докато е спечелил 0 от тях. Равенствата са 0. Последният мач помежду им се игра на 01 януари 1970, когато крайния резултат завърши :.

- Livestream

За да гледате срещу на живо безплатно, кликнете на бутона по-долу и прегледайте списъка с футболни мачове на живо днес.

Гледай На Живо

Ако срещата е налична с livestream картина на живо, ще може да я стартирате според условията на букмейкъра малко преди началото на мача.

Като алтернатива, може да прегледате ТВ програмата на местните спортни канали и да проверите кои мачове ще се излъчват на живо по телевизията. Ако не разполагате с възможността да гледате мача на срещу на живо, винаги може да изберете някой от препоръчаните букмейкъри и да проследите случващото се в срещата с наличните графики на живо (Match Tracker) и live статистики.

⭐ТОП БОНУСИ ЗА ДЕНЯ⭐100% до 250 лв. + 50 лв. Freebet Вземи
300лв СПОРТ бонусВземи
50 Безплатни ВръткиВземи