Сравнение на водещите стратегии за залози

С нарастващата популярност на онлайн залаганията, респективно се повишават и възможностите за постигане на успех в бранша. Те са изразени под формата на стратегии, които залагащите могат да използват, за да печелят. Няма спор, че съществуват множество стратегии за спортни залози, но няма 100-процентов начин, с който да се печели. Ако имаше такъв, всеки щеше да го използва и да срине хазартния бизнес. Има обаче доста стратегии, които могат да работят за вас. Въпросът е да ги опитате и да разберете дали това е вашият начин за постигане на печалби. Тъй като няма сигурен начин за успех, следва да търсим как да извлечем максимума от известните спортни стратегии. Точно затова решихме да съберем на едно място едни от топ стратегиите за спортни залози и да ги сравним. Оттук нататък, всеки сам може да прецени кой начин е най-удачен за него.

сравнени на стратегии за залози
Съдържание
СъдържаниеTOP

Кои са топ стратегиите за спортни залози?

В онлайн пространството могат да бъдат открити най-различни начини за постигане на успех в спортните залагания. Не всеки един от тях обаче е представен с нужните аргументи, които да превърнат стратегията в предпочитан избор от залагащите. В нашия раздел със стратегии за спортни залози може да прочетете различни материали относно успешни и проверени начини за постигане на печалби в спортните залагания. В следващите редове обаче ще обърнем внимание на водещите стратегии, като ще ги разпределим в няколко категории. Ще видим същността на всяка една от тях и накрая ще отчетем основните ѝ предимства и недостатъци. Смятаме, че по този начин ще ви бъде лесно да се запознаете с топ стратегиите за залози, да ги сравните и да изберете подходящата за вас.

В следващите редове ще разгледаме подробно следните стратегии за залози:

 • Стратегия за залози по вид спорт
 • Стратегия за залози на живо
 • Стратегия за конкретни пазари
 • Стратегия за залози на база статистика
 • Стратегия за залози на ниски коефициенти
 • Стратегия за залози на високи коефициенти
 • Стратегия за залози на футбол
 • Стратегия за залози на виртуални спортове

Стратегия за успешни залози спрямо конкретен спорт

Първата стратегия, на която ще отделим внимание, е свързана с избора на спорт за залози. В днешно време има онлайн букмейкъри, които предлагат повече от 20 различни спорта със събития за залози. Ако знаете точно какво търсите, намирането на конкретен мач няма да е проблем за вас, но ако сте начинаещ в залозите и нямате любим спорт, избора на такъв може да се окаже трудна задача. Нашият съвет е да се спрете на спорт или спортове, за които имате някакъв интерес. Когато подготвяте своите прогнози за конкретно събитие, не е препоръчително да залагате на сляпо. Трябва да отделите време, за да проучите събитието и така да направите аргументирано предвиждане.

Няма спор, че най-залаганият спорт е футбол, но има доста фенове на залозите, които следят тенис, хокей на лед, крикет, баскетбол. След като изберете спорт, на който да залагате, добре ще бъде да познавате поне основните му правила. Следва постоянство и проследяване на конкретни събития, за да добиете представа за състоянието на отборите или състезателите, след което да правите прогнози. Това е в основата на успешната стратегия за залози на всеки един спорт.

Предимства:
 • Букмейкърите предлагат множество спортове и събития, от които да избирате
 • Може да се намери подробна информация за всички спортове
Недостатъци:
 • Обикновено, ако сте в положение за избор на спорт, на който да залагате, в повечето случаи това означава, че сте начинаещ в залозите и ви трябва време
 • Доста често, ако разводните вниманието си към много спортове, това пречи да направите добри проучвания, а и от там успешни прогнози

Стратегия за спортни залози на живо

залози на живо на спорт - стратегии

Залаганията на живо на спортни събития е едно от най-често срещаните действия на потребителите, когато те пребивават в даден сайт за залози. Няма нищо чудно в това, след като залозите на живо отварят вратите пред един изцяло различен свят на залаганията. При залозите на живо може да избирате от различни маркети с променящи се коефициенти, като по този начин може да издебнете момента за печалба на висока ставка. Това е един от добрите начини за успех чрез залозите на живо.

В основата на успешната стратегия при live залозите стои и избора на добра платформа. По този начин ще получите всичко нужно на едно място, без да изпитвате затруднения. Този тип залози дават възможност да се възползвате от най-различни функции по сайтовете. Например, може да гледате събития пряко, докато залагате. Така ще сте наясно от първо лице какво се случва на събитието и ще може да изберете правилния маркет. Също така, може да се възползвате от Cash out опцията, която ви позволява да затваряте залога си предварително. Например, ако заложите за любимия си тим да спечели мача и той поведе в резултата, ще може да приберете определена печалба от залога си, още преди да е настъпил финалът на срещата.

Колкото и удачни да са залозите на живо обаче, често те могат да ви докарат до момент на емоционално извършени залози, които да се окажат губещи.

Плюсове:
 • Може да се възползвате от високите коефициенти на живо за силни отбори
 • Налични са пазари, които не се срещат преди мача
 • Залозите на живо позволяват да печелите с опциите кеш аут и пряко предаване
 • Имате достъп до статистика на живо от събитието
 • Позволяват базиране на стратегия за обрат в резултата
Минуси:
 • Понякога наглед сигурни предвиждания на ниски коефициенти не излизат
 • Залозите на живо често са причина за извършване на емоционални залози, които в повечето случаи са на губещата страна

Стратегия за залози на конкретни маркети

Една от най-добрите стратегии за печалба от спортни залози е да се спрете на конкретен маркет към точно определен спорт. Да вземем за пример футбола, понеже той е най-известен сред залагащите. За събитията от този спорт са налични и най-многобройните опции за залози. Това ви дава възможността да базирате своята стратегия на конкретен маркет. Например, може да базирате своя начин за успех само на домакински победи или пък на равенства. Друга опция пък е тази за головете в мача. По този начин, ако например се спрете на над 2,5 гола в срещите, на ваше предимство е фактът, че головете и на двата отбора са във ваша полза.

Стратегията за залози на конкретни пазари стоварва пред вас една дузина начини за успех, понеже позволява да базирате залозите си на всеки един наличен пазар към конкретен спорт. Важното е да не се увлечете и да извършвате само такива залози, понеже по този начин губите разнообразието.

Предимства:
 • Множество опции за избор на пазари към всеки спорт
 • Възможност за избор на маркети, при които всички участници в срещата да играят за вашия залог
 • При залози само на конкретен пазар, вие започвате да гледате по различен начин на събитията и при определянето на прогнозите търсите само такива, които отговарят на критериите ви за този залог
Недостатъци:
 • Еднообразието може да ви донесе определени загуби, ако не подберете добре събитията, на които залагате
 • Често залагащите на тази стратегия се увличат и правят необмислени залози на един и същ пазар в права колонка с много събития

Стратегия за спортни залози на база статистика

стратегия за залози на база статистика

Статистиката винаги е била тясно свързана със спортните залози, понеже в нея могат да се открият доста характеристики. В днешно време статистика има за почти всички събития, като дори сайтовете на букмейкърите я предлагат към всяко събитие. По този начин е много удобно да я достъпите и прегледате, преди да извършите своя залог. Статистиката за спортните събития може да е единствената отправна точка във вашата стратегия, понеже тя разкрива много. Чрез нея може да проследите моментното състояние на играчите или отборите, формата им в последно време, както и история на предишни сблъсъци. Има доста залагащи, които използват точно тази стратегия за залози и определено имат успех. Разбира се, и този начин крие някои недостатъци, за които е добре да се внимава.

Плюсове:
 • Статистика е налична за почти всички събития от различните спортове. За водещите събития тя е налице със сигурност
 • Богата статистика се предлага от букмейкърските сайтове, но и от други сайтове в мрежата
 • Позволява изследване на тенденции в предишните резултати, с които да се търси подобна прогнози и за предстоящия
 • Дава информация за моментното състояние на участниците
Минуси:
 • При някои събития статистиката не винаги помага. Това важи най-вече за дерби мачовете
 • Залозите на база статистика не гарантират 100-процентов успех

Как да печелим със залози на ниски коефициенти?

Много от онлайн залагащите търсят сигурността при своите залози в ниските коефициенти. Такива букмейкърите поставят най-вече на фаворитите в дадено събитие и на пазарите, които са най-очаквани да се случат. На пръв поглед, залозите на ниски коефициенти дават големи шансове за постигане на успех, но в същото време, възвръщаемостта от тях е малка. Има залагащи, които поемат риска да заложат голяма сума пари на нисък коефициент, но има и залагащи, които комбинират доста мачове в акумулаторен залог, за да постигнат по-висок общ коефициент и да заложат по-ниска сума. Всеки един от двата типа има своите плюсове и минуси. Важното е да се правят добри проучвания и анализи на избраните прогнози, за да може да увеличите максимално шанса си за успех.

Предимства:
 • Ниските коефициенти означават по-високи шансове събитието да се случи
 • С тази стратегия може винаги да залагате на фаворитите в мачовете и на пазари, които изглеждат лесни да се сбъднат
Недостатъци:
 • Ако залагате на ниски коефициенти на сингъл, възвръщаемостта е малка
 • По-големите печалби изискват рискуване на големи суми за залога
 • При комбинация на доста ниски коефициенти в един залог, шансовете намаляват заради по-големия брой събития

Как да постигнем успешни залози на високи коефициенти?

Ако не сте фенове на ниските коефициенти, може би обичате да залагате на високи ставки? Ако е така, значи прибягвате до стратегия за залози на високи коефициенти. Тя може да се базира на най-различни спортове и пазари. При залозите на високи коефициенти често се търси изненадата или прогнозата за събитие, чиито шансове да се случат не са големи. Високи коефициенти се предлагат и за маркети, които са трудни за познаване. Такива например са тези за точен резултат, първи голмайстор в срещата и други подобни опции. При високите коефициенти не е нужно да рискувате много пари, за да си докарате добра печалба, но пък шансовете намаляват.

По наблюдателните от вас могат да се възползват от високите ставки. Това става, когато сте проучили добре дадено събитие и сте оформили конкретна прогнози. След това, когато видите каква ставка ви дава операторът за нея, може да попаднете на висок коефициент. Така имате шанса да се възползвате от него и да си спечелите прилична сума.

Плюсове:
 • Високите коефициенти дават възможност за висока възвръщаемост
 • Може да спечелите доста с ниска сума за залог
 • Не е нужно да комбинирате множество събития, за да постигнете добър коефициент
Минуси:
 • Шансовете за познаване на високите коефициенти не са големи
 • Комбинацията на множество пазари с високи ставки в един залог носи много висок коефициент, но и малки шансове за успех

Успешни начини за залози на футбол

стратегии за залози на футболни мачове

Ще обърнем внимание специално на стратегиите за залози на футбол, понеже в България това е най-предпочитаният и популярен спорт не само за залози, но и от гледна точка на фенска маса. Не случайно и в сайтовете на онлайн букмейкърите разделите с футболни залози е най-богат. Има сайтове, които залагат на възможно най-голямото разнообразие от спортове и събития. Има обаче и букмейкъри, които залагат на по-високите коефициенти за водещите пазари, но пък отстъпват на някои свои конкуренти по брой събития. Разбира се, всички основни и водещи мачове са налице.

Футболът може да ви даде най-различни идеи за залози и печалба. Всъщност, доста от описаните начини за успехи по-горе, могат спокойно да се приложат за събития от света на футбола. Това ще рече, че може да базирате своята стратегия за футболни мачове на високи или ниски коефициенти, на конкретни пазари, на база статистика или пък залози на живо. Нашето мнение е, че най-добрата стратегия е тази, с която комбинирате всичко това. По този начин ще извършвате разнообразни залози на футбол и ще може да търсите печалба не в един, а в няколко начини за успех.

За да имате успешна стратегия за футболни залози обаче, ще трябва да отделяте доста време в проучване и анализ на събитията. В противен случай, едва ли ще постигнете дългосрочен успех.

Предимства:
 • Футболът предразполага измислянето на различни стратегии за успех
 • Всички онлайн букмейкъри наблягат предимно на футбола и за него предлагат най-много събития и пазари
 • За мачовете имате на разположение множество информация – новини, статистика, анализи
Недостатъци:
 • Стратегиите за футболни залагания изискват да отделите време за подготовка и анализ на мачовете
 • Трябва да разбирате играта и да следите случващото се в света на футбол, за да постигнете успех за дълъг период

Стратегия за успех при залозите на виртуални спортове

Виртуалните спортове са доста по-различни от реалните им еквиваленти по ред причини, но въпреки това са популярни у нас. Сред най-известните стратегии за залози на виртуални спортове са тези базирани на футбол, конни състезания, гонки с кучета, баскетбол и тенис. Виртуалните събития се развиват за доста кратко време, така че само за няколко минути разбирате дали вашият залог печели или не. Наличните опции наподобяват тези на реалните събития. Коефициентите също са добри, а освен това има и анимация от събитията, с което емоцията от залозите при тях е по-голяма.

Ключовото при виртуалните спортове е, че те се определят от RNG – генератор на случайни числа. Това означава, че при тях всичко е възможно и трудно може да базирате конкретни стратегии за залози, освен тази да разчитате на шанса си и на по-ниските коефициенти.

Плюсове:
 • Налични са различни спортове и пазари, които наподобяват реални спортове
 • Срещите и състезанията протичат бързо
 • Коефициентите са добри
 • Има статистика преди мачовете, в която може да търсите тенденции
Минуси:
 • Изходът от всички събития се определя на случаен принцип
 • Няма логика в базирането на вашите прогнози на точно определена стратегия

Коя стратегия да избера?

След като стигнахте дотук и сте наясно с предимствата и недостатъците на водещите стратегии за спортни залози, сигурно се питате коя е най-добрата стратегия? Отговорът на този въпрос се крие в предпочитанията на всеки един залагащ. Една стратегия може да работи за един играч, но не и за друг. И обратното, ако вие печелите на ниски коефициенти, друг може да има по-голям успех със залози на високи коефициенти. Важното е да опитате стратегиите внимателно и да разберете коя работи за вас. След това може да я използвате и да печелите в дългосрочен план.


Заключение

Стратегиите за спортни залози не са една или две, което донякъде може да затрудни някои залагащи. Нашето мнение е, че не би трябвало да бъде така, понеже по-голямото разнообразие от начини за успех ви дава и повече шансове за реализиране на печалби. Въпросът е да намерите своя начин. Това може да отнеме време в началото, но накрая ще получите задоволство от свършената работа и търпението, които сте положили. Важното в случая е, че при спортните залози може да се търси логика в изхода от събитията и по този начин да избистрите правилната стратегия за успех. Екипът на Nostrabet ви желае успех в това начинание.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.