Стратегия за залози на виртуален футбол

Много от вас може би са чували за виртуалния футбол и приятното чувство, което предлага при залозите на събитията към него. Виртуалните футболни мачове се провеждат за относително кратко време, чрез тях бързо се разбира дали печелите или не, а освен всичко те се провеждат на случаен принцип. Именно последната им характеристика е сред най-важните и тя до голяма степен поставя залагащите в една неудобна позиция за измисляне на стратегия за залози. При реалните футболни събития винаги има новини и статистики, с които една прогноза да се аргументира, но при виртуалните мачове нещата са доста по-различни.

Въпреки че повечето хора залагат на късмета при прогнозирането на виртуални мачове, според нас има начин да изградите стратегия. В следващите редове ще ви дадем насоките за нея.

Стратегия за залози на виртуален футбол

Няколко думи за виртуалния футбол

Виртуалните мачове се провеждат с помощта на платформи, които генерират събития на случаен принцип. Всеки мач се управлява с помощта на генератор за случайни събития в срещата, като по този начин се генерират различни развои. И при виртуалните мачове един отбор би имал проблеми, ако остане с човек по-малко на терена, както е и при реалните събития, но въпреки това развитието на мача може да не е според очакванията ви. Тръпката от виртуалните двубои идва от непредсказуемостта. От една страна, това може да се стори неподходящо за много залагащи, но пък други биха се възползвали точно от тази непредсказуемост.


Остава ни само статистиката

Нашата стратегия за залози на виртуални футболни двубои се базира на статистиката. След като виртуалният футбол не се влияе от новини, контузени или наказани играчи, метеорологични условия, единственото, което ни остава, е статистиката. Поне можем да бъдем благодарни, че разработчиците на платформи за виртуален футбол пазят и богата статистическа информация, или поне някои от тях.

Дори и при анализ на статистиката могат да се допуснат грешки, но все пак това е нещото, с което може да аргументирате залозите си. А, когато една прогноза се базира на конкретен анализ, то рано или късно тя ще даде търсения резултат.


Обърнете внимание на над 1.5 гола в мача

Нашият опит с виртуалните футболни мачове показва, че един от най-често срещаните резултати в мачовете е за поне 2 гола в срещите. Хубавото на залога за над 1.5 гола в мача е, че и двата отбора играят за вас. Доста често при виртуалните футболни срещи се получават изненади, а това е белег, че отборът с по-нисък коефициент преди мача губи. При залози на голове обаче нещата изглеждат по-различно. Както казахме, там и двата отбора играят за вас и всеки гол е във ваша полза.

Ако се питате защо сме избрали точно над 1.5 гола в мач, ще ви дадем отговор. При проучване на статистиките от виртуалните футболни лиги установихме, че над 1.5 гола е доста често срещан резултат при всеки един отбор. Ето какво направихме:

  1. заредихме статистиката за 5 поредни сезона от виртуално футболно първенство;
  2. прегледахме статистиката за над/под 1.5 гола в мачовете на тази лига;
  3. в 3 от 5-те сезона всеки един от 16-те тима в лигата има положителен баланс за над 1.5 гола в мачовете си. Особено при отборите, които са начело в таблицата, балансът е доста изразителен. При по-задно класиралите се отбори той не е чак толкова изразен, но все пак е положителен в полза на над 1.5 гола в мача;
  4. в другите 2 сезона от първенството установихме, че има само по 1 отбор, чийто показатели за над/под 1.5 гола в мача са в полза на под 1.5 попадения. Само, че всички останали 15 тима имат положителен баланс за повече от 1.5 гола в мачовете си;

Смятаме, че тези факти са достатъчен аргумент да изберете подобен залог, особено когато в мача играе някой от лидерите в таблицата в даден момент.

Противниците на тази стратегия най-често се обосновават с ниските коефициенти за залога. Наистина ставките не са високи, но пък какво значение има това, ако ще правите успешни залози, които все пак ще ви носят печалба? Когато във виртуалния мач има изразен фаворит, тогава коефициентът за над 1.5 гола в срещата се движи около 1.20 – 1.30. Доста често ще срещнете подобен коефициент и при двубои между отбори с приблизително равни коефициенти. Всичко зависи от отборите в мача. Коефициентът за над 1.5 гола във виртуална футболна среща може да достигне и 1.50, но съветът ни е да избягвате подобни коефициенти. Да, те могат да излязат, но могат и да ви подведат. Далеч по-вероятно е да спечелите с коефициент 1.20 например.

И за да не бъдем напълно голословни, нека видим една система от прогресивно залагане на над 1.5 гола в 5 поредни мача от различен кръг на виртуално футболно първенство. Започваме с първи залог от 10 лв. Ето какво се получава след 5-ия успешен залог:

  • 10 х 1.20 = 12
  • 12 х 1.20 = 14,40
  • 14,40 х 1.20 = 17,28
  • 17,28 х 1.20 = 20,74
  • 20,74 х 1.20 = 24,89 лв.

Ето, че с начална сума от 10 лева и 5 поредни успешни залога с нарастваща сума на самия залог превърнахме началната стойност в близо 25 лв. или около 15 лв. печалба. Шансът да прогнозирате правилно при залог за над 1.5 гола в мача на коефициент 1.20 е много голям. Разбира се, ако веднъж сбъркате, нещата започват отначало, но имате голям шанс да направите дълга серия от успешни залози за над 1.5 гола в мача. А и не е задължително да ползвате подобна система.


Заложете на изненадата

Доста често при виртуалните футболни събития се получават изненади, а това означава, че може да спечелите на висок коефициент. В този случай хубавото е, че ще може да поставите по-малка сума на залога и да спечелите по-голяма чиста печалба. Разбира се, няма да ви е лесно да прогнозирате изненадващи събития на висок коефициент, но с малко късмет може да запишете добри печалби. При залозите на виртуален футбол определено ще ви е нужен доста късмет.

При търсенето на изненада в една виртуална среща хубавото е, че дори да направите няколко поредни неуспешни залога, ако следващият ви е успешен, пак може да сте на печалба. Коефициентите при виртуалните футболни мачове достигат сериозни нива, а и често високите ставки се оказват печеливши. Все пак всичко се генерира на случаен принцип, така че подобно развитие е напълно вероятно.


Финални думи

Виртуалният футбол е доста атрактивен чрез своите основни качества. Той се развива бързо, предлага видео от събитията и дава добри коефициенти и опции за залози. Всичко това превръща виртуалните мачове в притегателна сила за много залагащи, които търсят начин да запълнят времето си със залози. Чрез съветите, които ви дадохме, можете да извлечете максимума от виртуалния футбол. Нашата стратегия за залози на виртуални футболни срещи ще ви отвори нова врата към успешните прогнози. Изпробвайте я на практика, за да я усетите от първо лице и ще видите, че тя може да бъде подходяща основа за успешните ви залози.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.