Стратегия за залагане на голове Под/Над

След като разгледахме как да се възползваме от женските тенис мачове, нека преминем към царството на най-великата игра – футбола. Естествено, всеки един любител на футбола иска да вижда най-хубавото в един мач – головете. Все пак, футбола е игра, при която целта са отбелязването на головете. В следващите редове ще ви покажа как и от къде да се възползвате най-добре, когато решите да заложите на брой голове.

стратегия за брой голове

Интернет е пълен с информация и различни статистики, от които да разберете къде отборите бележат най-често, но аз ще ви запозная с принципите, които да следвате при този залог и лигите с много голове, които ще намерите при букмейкърите винаги, когато има мач. Букмейкърите ви дават различни възможности за залог от типа Над/Под определен брой голове, като линията започва от 0.5 и може да достигне много повече, 7.5 например.

Когато използвате тази стратегия и си изберете мач, на който да заложите Над 2.5 гола в мача, например, трябва да се запознаете с формата на отбора, резултати от последните няколко мача на двата тима, директни сблъсъци. Важен фактор, на който също трябва да се обърне внимание е да не липсват ключови играчи, като голмайстори например, понеже това ще окаже голямо влияние на отбора по време на мача.

Първенствата, на които трябва да обърнете внимание, понеже там често мачовете завършват с доста отбелязани голове са, например:

 • Ирландия 2 дивизия
 • Швеция 1 дивизия
 • Парагвай 1 дивизия
 • Холандия 2 дивизия
 • Австралия 1 дивизия
 • Белгия 1 дивизия
 • Шотландия 3 дивизия
 • Чили 1 дивизия

Това са само част от първенствата, в които през последния сезон броят на мачовете, които са завършили с над 2.5 гола, е над 55%, за някои лиги дори 65-75%. Под 1 дивизия, разбирайте най-висшата лига в съответната страна, 2 дивизия, съответно второто ниво на футбола и така нататък. Естествено дори в тези лиги има мачове, където не са отбелязани повече от 2 гола, но също така, ако вникнете в самото първенство и разгледате отделно различните отбори, ще забележите, че има отбори, на които повечето мачове са завършили с над 2.5 гола.

От друга страна, за да бъда напълно изчерпателен, първенствата с най-малко резултати над 2.5 гола по настоящем са:

 • Мароко 1 дивизия
 • Япония 2 дивизия
 • Египет 1 дивизия
 • Беларус 1 дивизия

Изброявам отново само част от лигите. При тях процентът на мачове с над 2.5 гола е под 35%. Определено не се насочвайте към тези първенства, ако ще залагате на Над голове. Опцията Под 2.5 гола, в случая ще бъде по-успешна.

Имайте предвид, че за лигите които ви дадох като пример, всички големи букмейкърски сайтове предлагат залози за всички срещи от кръга. Така, ако предварително сте направили своя анализ на мача, няма опасност от отсъствие на залози за конкретната среща.

Има доста случаи, при които играчите на спортните пазари избират първенство, например Холандия 2 дивизия и залагат всички срещи от кръга или деня да завършат с над 2.5 гола в мача. Макар това да се е случвало не веднъж, препоръчвам ви да избягвате този подход. По-добре проучете отборите и заложете само на тези мачове, за които сте сигурни. Няма да ви отнеме дълго време. Това е за залозите Над/Под голове в мача, надявам се да получите успех с тази стратегия на залог и нека се насочим към следващата такава.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.