50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Стратегия за залози на изход от първо полувреме

Много от залагащите знаят, че футболът е най-предпочитаният спорт, когато става дума за онлайн залози. Сред главните причини за това са популярността на играта и многото възможности, които предоставя. Всички тях може да разгледате в онлайн букмейкърските сайтове, а в настоящата статия ще ви разкажем за нашата стратегия за залози на първо полувреме на футболни срещи. Няма нужда да обясняваме, че футболните срещи се провеждат на две полувремена, така че ще преминем директно към стратегията, с която може да завишите успешните си залози.

Съдържание:
Съдържание:TOP
Стратегия залози за първо полувреме

Същност на залога

Залогът за първо полувреме на футболни срещи представлява предположение, което е валидно единствено за първите 45 минути на мача. В много от водещите букмейкърски сайтове има графи с налични пазари, които са предназначени специално за първата част на срещите. Такива ще намерите при efbet залози на футбол, като ви препоръчваме да ги потърсите в секцията за залагания на живо. При залозите на първо полувреме ви интересува изхода от мача в първите 45 минути. Крайният резултат на събитието не влияе на залога ви. Когато вие заложите на пазар за първото полувреме, вашият фиш ще бъде уреден след края му, а не след края на целия мач, особено ако мачът е на живо.

Пазарите за първо полувреме доста си приличат с тези за целия мач, като за първо полувреме може да залагате на победител, двоен шанс, точен резултат, хендикап, брой голове и други опции. Нашата стратегия обаче е базирана на крайния изход през първото полувреме. Въпреки това съветите, които ще ви дадем, могат да бъдат използвани и за други типове маркети, които са налични за първите полувремена на футболните срещи.

Във футбола има отбори, които започват мачовете си много силно и често водят до почивката. Впоследствие обаче губят мача. Има и тимове, които са познати с късните си обрати в края на втората част. Добър пример би бил съставът на Манчестър Юнайтед под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън, който си завоюва славата на тим, печелещ мачовете в заключителните минути или т.нар. “Фърги тайм”. Чрез нашата стратегия ще ви дадем насоки как да залагате правилно на изхода от първите полувремена на срещите.


Статистиката е ключова

Най-важният показател в тази стратегия е статистиката. Съветваме ви да си намерите добър източник на статистически показатели, които да ви помогнат в избора на залог. В сайтовете на водещите онлайн букмейкъри обикновено се предлага богата статистика преди всеки мач. Следващата стъпка е да потърсите конкретна статистика за резултатите на отборите в дадена лига или турнир за първите полувремена на техните срещи. По този начин ще добиете представа как започват те своите мачове.

Трябва да потърсите таблици с класиране на отборите спрямо точките, които са взели в първите 45 минути на мачовете си. Тези таблици са подобни на пълните класирания, но показват как би изглеждало подреждането на отборите спрямо резултатите в първите полувремена. Отново на разположение е информация за победи, равенства и загуби, както и отбелязани и получени попадения. Същата информация може да се конкретизира специално за домакинските или гостуващите двубои на определен тим.

Статистиката може да ви покаже дали един тим, който по принцип печели мачовете си, успява да побеждава и в края на първите 45 минути. От другата страна на монетата пък можем да поставим и един отбор, който не е напред в класирането и не се радва на много победи. Въпреки това същият тим може да има доста по-добър успех през първите полувремена на мачовете си. Статистиката може да ви покаже тези данни.


Как да разчетем статистиката?

За целта ще използваме таблицата от Чемпиъншип на Англия през сезон 2017/2018. Представените данни са актуални към момента на писането на този материал, но ще ни свършат работа.

Класиране на Чемпиъншип
Пълно класиране в даден етап от сезона

На първата снимка се вижда текущото класиране спрямо точките на отборите, които са спечелили към момента, а на втората снимка е класирането спрямо резултатите за първите полувремена на мачовете. От двете класирания можем да си направи някои изводи:

Чемпиъншип класиране за изходите от първо полувреме
Класиране за първо полувреме
  • вижда се, че Уулвърхемптън е стабилен отбор, понеже е лидер и в двете таблици, т.е. ако тимът печели в края на първото полувреме, много често печели и в края на мача;
  • Дарби Каунти е на 5 позиция в пълното класиране и на второ място в таблицата за първо полувреме. Това показва, че тимът играе добре през първите полувремена на мачовете си;
  • Лийдс е на 14 място в пълното подреждане и на 7 позиция в това за първите 45 минути на мачовете. От тук можем да си направим извода, че ако втората таблица всъщност беше тази за пълното класиране, то Лийдс щеше да има шансове да се бори за място в плейофите. Вижда се, че тимът играе добре през първите полувремена, но в крайна сметка не може да запише същия актив след края на мачовете си;
  • Рединг се нарежда 20-ти в пълното класира и последен в това за представянето до края на първите полувремена. Това означава, че тимът играе доста колебливо през първите 45 минути на срещите;
  • Съндърланд е на последно място в пълната таблица със само 28 точки за 38 мача, но ако се гледаше представянето в първите полувремена, то Съндърланд щеше да има 40 точки и да е извън зоната на изпадащите. Това е белег за едно по-добро начало на мачовете за тима и спад в представянето им след почивката;

Ето по такъв начин ви препоръчваме да конструирате вашите анализи. Може да сравните и по колко попадения бележат отборите в първите полувремена на мачовете си, както и през вторите 45 минути. Чрез това прочитане на таблиците ще установите кои отбори се представят стабилно през първите полувремена на срещите си и ще може да базирате по-добре своите залози. В друга извадка от мачовете през сезона на отбора Съндърланд, може да се види нещо доста интересно. Ето я извадката от 5 поредни срещи:

5 поредни резултата на Съндърланд

В тях Съндърланд има 2 равенства и 3 загуби. Ако обаче обърнем внимание на представянето им при първите полувремена, то може да се отличат следните резултати – 2 победи, 2 равенства и само 1 загуба. Това показва, че отборът не много често губи първите полувремена, но е далеч по-способен да загуби след края на всичките 90 минути.


Предимството на залога за първо полувреме за фаворит

В горния пример установихме как да разберем и да разчетем представянето на един отбор от конкретна лига. Доста често обаче залозите за първо полувреме в мача се прилагат към фаворитите от дадена среща. Причината да използвате тази стратегия се крие в доста по-добрите коефициенти. Когато сте установили, че един отбор се представя добре през първите полувремена на мачовете си и му предстои среща, в която е фаворит, то обърнете внимание на изхода от първото полувреме. Винаги ставката за победа през първите 45 минути ще бъде по-голяма от тази за крайния резултат в мача.

Ето и няколко реални примера:

Взимаме мача Кардиф Сити срещу Бъртън Албиън. Победата на Кардиф е оценена на 1.40, докато успехът в първото полувреме е 1.95. Ето и друг пример, който е от мача между Лийдс и Болтън. Победата за домакините е със ставка 1.80, а успех след първите 45 минути на мача е 2.50, което е значително по-добър вариант, като се има предвид, че Лийдс се представя добре през първите полувремена на двубоите си.

Разбира се, не е задължително да поставяте прогноза за фаворита в срещата, но просто искаме да ви покажем, че коефициентите са по-високи при избор на залог за победа в първото полувреме. Нашата стратегия най-вече се базира на преглед на статистика и разучаване на подробностите преди даден мач. Останалите методи за анализи са един вид подразделения на основната идея, стояща зад тази стратегия за залози на изход от първо полувреме.


На кои мачове да прилагаме тази стратегия?

Според нас стратегията за залог на първо полувреме може да се прилага към всички футболни мачове. Въпросът е да проучите добре нещата в конкретно първенство и да намерите подходящите тенденции при конкретен отбор. От там нататък ще ви бъде лесно да направите своите прогнози. Истината е, че при всеки един шампионат може да се получи подобна тенденция. Съветваме ви да изчакате няколко кръга след началото на първенствата и да започнете да преглеждате как се развиват нещата. Ако пък следите отблизо конкретно първенство, ще ви бъде още по-лесно да правите подобни прогнози, след като ще сте в час с всичко случващо се в него.


Финални думи

Стратегията за прогнозиране крайния изход от първото полувреме на дадена футболна среща може да ви донесе доста успешни залози. Вече знаете на какво трябва да обръщате внимание. Търсете тенденциите при отборите и в лигите, понеже понякога те си личат именно при първите полувремена на мачовете, а не при цялостните резултати на даден отбор. При залозите за първо полувреме не е нужно да чакате 90 минути, за да се уреди залогът ви. Ще ви стигнат само 45 минути, но въпреки това не забравяйте да аргументирате своя избор. Всичко зависи от вашата преценка и отделеното време за проучване на прогнозата.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.