50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Стратегии за печалба с хендикап залози

Същност на хендикап залозите

 

Решихме да Ви покажем най-добрата стратегия на темата залози с хендикап. В следващите редове ще обясним как работи, ще дадем няколко примера и ще влезем в повече детайли за така наречения азиатски хендикап.

стратегия за залози на хендикап

Какво представлява хендикап залогът?

При хендикап залози, букмейкърът дава изкуствена преднина на предполагания за по-слаб тим в срещата. Тази изкуствена преднина впоследствие е добавяна към крайния резултат и така се получава често различен изход от оригиналния. Де факто, фаворит ще започва мач от 0:0, но всъщност още преди срещата може да изостава с 0:1. Ако фаворитът спечели с 1:1, крайният изход с хендикапа е 1:1 или реми. При такъв залог увеличавате шанса срещата да завърши наравно или пък просто играете за по-сигурна победа на фаворита.


Видове хендикап залози

Всички онлайн букмейкъри предлагат този вид залози. Нещо повече, те не се ограничават до само един гол преднина за някой от отборите. Букмейкърски сайтове като Уин Бет онлайн предоставят възможност на различни хендикап линии. Те включват такива с опции да залагате на хендикап с линия от 2, 3 или повече попадения. Срещат се и азиатски хендикапи, които заслужават внимание, заради по-разнообразните си линии.


Примери за стратегията с хендикап залозите

Нека все пак даден и нагледен пример как изглеждат залозите с хендикап. Например Манчестър Юнайтед играе със Стоук в ФА Къп. При нормална победа, коефициентът за Юнайтед е 1.50, хиксът е 4.00, а победа за Стоук 6.00. Ако сте убедени, че Юнайтед ще бие поне с 2 гола разлика, можете да заложите за успеха им с преднина от един гол за Стоук. Тогава ще получите коефициент от вече 2.50 за успех на „червените дяволи“, докато хиксът и победата на съперника ще са на коефициент от по 4.00. В случая, ако срещата завърши 3:0 за Юнайтед, ще знаете, че залогът Ви излиза, като дори е можело да пуснете прогноза с 2 гола хендикап за Стоук. Ако пък срещата завърши 0:0, а Вие сте сложили хендикап за Стоук, отново сте на печелившата страна и то на 4:00 коефициент!


А какво остава за Азиатския хендикап?

 

За напредналите в залаганията има нов вид хендикап залог – азиатски хендикап. Той е доста популярен в азиатските страни, но вече набра скорост и в Европа, макар да не е предлаган от всички букмейкъри. При азиатския хендикап имаме намаляване на риска, като тук можете да си върнете залога или поне част от него. При него се оперира с половинки или четвъртинки – често предимството за един тим може да е от 0.25 или 0.75. Често най-играният е този от 0.5, при който нерядко имате коефициент около 2 и реално при добър изход печелите, при втори си връщате парите и евентуално губите при трети.


Може ли да се печели с тези залози?

Залозите с хендикап са отличен шанс да си вдигнете коефициента и печалбата. Няма други стратегии, предлагащи такива солидни печалби. Ако вярвате много във фаворита, можете да спечелите от изкуствения хендикап. Доста познавачи включват прогнози с хендикап във фишовете си.


За кои спортове е подходяща стратегията?

 

Хендикап залозите обикновено са най-подходящи за отборни спортове като хокей, баскетбол или футбол. Хендикапът обикновено влиза в употреба, когато играете на фаворит срещу сериозен аутсайдер. За да си вдигнете коефициента за фаворита, залагате на предимство от един или повече голове на аутсайдера. Във футбола можете да имате хендикап дори за полувремената.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.