50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Стратегия за печалба от залози на хиксове

Освен победа за единия или другия отбор в мача, всяка футболна среща може да завърши при равен резултат за редовните 90 минути на всеки мач. Коефициентите за равен резултат след края на мача са винаги високи и приемливи. Въпросът е как да се възползваме от тези високи коефициенти? В тази статия ще засегнем точно този въпрос и как да печелим чрез равни резултати на мачовете.

стратегия за залози на равенства

В какво се изразява стратегията за равенство?

Да залагаш на “хиксове” не си е лека задача. Този тип залог изисква определен опит и познаване характеристиките на определени първенства. Все пак опитът се трупа, така че е постижима цел за всички желаещи да се превърнат в експерти, в света на спортните залози. Същността на тази статия е да ви даде насоките, които да ви водят когато решите да залагате на Х.


Как да подходите преди поставянето на залога Х?

Когато сте решили да залагате на изход от двубоя – равен резултат, трябва да обърнете изключително голямо внимание на статистическите показатели на двата тима. В сайта на Bwin за България ще откриете подробни статистически показатели преди всеки един футболен двубой. Това е важно, понеже ако например двата тима са изявени домакински отбори, които разчитат на спечелени точки у дома, а като гости имат само загуби, нямате реално основание да заложите на равен резултат, когато тези факти са налице. Запомнете, че трябва добре да аргументирате всяка своя прогноза, независимо дали тя е за равен резултат или някаква друга. Когато търсите мачове, на които да заложите на Х, търсете отбори, които имат завършили мачове при този резултат. Търсете, също така, тенденции, които например да показват, че даден отбор е в серия от 5 мача, в които редува победи и равенства. Такива тенденции има и те не са малко на брой, просто трябва да ги забележите в точния момент.


Къде да насочите вниманието си?

Ако вече се питате от кои първенства да започнете, не се безпокойте, понеже ще ви запозная с най-изявените лиги, където равният резултат от срещите е доста често срещан.

Ето ги и първенствата, където присъствието на Х се забелязва осезаемо:

 • Индонезия – Супер Лига
 • Тайланд – 2 Дивизия
 • Франция – Лига Национал
 • Бразилия – Серия А
 • Египет – Премиер Лига
 • Беларус – Премиер Лига
 • Китай – Супер Лига
 • Испания – Сегунда Дивисион
 • Южна Корея – 1 Дивизия
 • Малайзия – 1 Дивизия

Това са само част от първенствата, където средният процент на мачовете завършили с равен резултат е над 30%, при някои дори над 35%! Този процент казва само едно – в тези първенства приблизително ⅓ от мачовете завършват наравно. При 300 мача на сезон, това са около 100 мача, които завършват наравно, като можем да приемем среден коефициент от около 3.20 – 3.60 за Х! Това си е доста добре.

Искам обаче да обърна внимание на една държава и първенствата в нея – Франция. Давам ви като съвет да обърнете специално внимание на първите 3 лиги на френския футбол, понеже когато говорим за залози равен резултат, съветът ми е да започнете да подбирате мачовете точно от тези лиги. Нарочно ще разгледаме само първите 3 нива на френския футбол, понеже за тях обикновено няма да имате проблеми да намерите мачовете в сайтовете на букмейкърите. И така, ще ви изброя само няколко статистически данни от сезон 2015/2016, с които, надявам се, ще ви убедя, че френските първенства са много удобни за залози за Х:

 • Лига 1 – 28.42% от мачовете са завършили наравно
  – Бордо завършва сезона с 14 равенства и по 12 победи и загуби
  – Марсилия завършва сезона с 18 равенства и по 10 победи и загуби
  – отборите на Лил и Рен завършват с еднакъв брой победи и равенства, съответно по 15 и 13
 • Лига 2 – 32.11% от мачовете са завършили наравно Лавал завършва сезона с 17 равенства, а Шамоа Ниор с 18, което е почти 50% от мачовете изпадналия Париж ФК завършва сезона с 4 победи, 16 загуби и забележете 18 равенства, като започват сезона с 2 равни мача, 1 победа, след която идват 6 поредни равенства
 • Лига Национал – 35.69% от мачовете са завършили наравно (остава още 1 кръг) шампиона Страсбург има 12 равенства преди последния кръг отборите на Орлеан и Амиен имат съответно по 14 и 13 равенства, а са отбори в челото на таблицата. Изпадащия през сезона Фрежу Ст. Рафаел има 15 равенства.

Както се казва: “Когато фактите говорят, по-добре да замълчим!”.

Запознах ви с една малка част от света на залаганията на равен резултат като краен изход от срещата. Вие дори сами можете да търсите тенденции и да се възползвате от тях. Имате основата, сега е нужно да дадете малко и от себе си!


Как да подходите към залозите на хиксове?

Съветът ми е да започнете с малки суми, които залагате на Х на мачове сингъл или най-много по 2 мача в селекция. Високите коефициенти ви го позволяват. След като “опипате почвата” и натрупате опит може да започнете да залагате по-големи суми пари и да залагате системи например. Това е един доста добър подход за залози на равен резултат. Започнете с 2 от 4, после 3 от 5 или 5 от 7 мача Х и така нататък. Друг подход е да набележите даден тим и да започнете да залагате на Х в неговите мачове, като ако първия път не успеете, следващия път увеличавате залога с 50-60% или повече и залагате пак, за да може да сте на +, ако втория път мачът завърши наравно. За този подход, обаче ще трябва да имате солидна банка, ако желаете да правите добри печалби.

Това беше за “хиксовете”. Надявам се да съм бил от полза на всички любители на спортните пазари. Залаганията за равен краен резултат на двубоя отваря много възможности и начини, с които да печелите пари. Просто е нужно да вложите малко усилия да вникнете в нещата и да извлечете максимума за себе си. Целият ни екип ви желае успех!

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.