Стратегия за двойни залози скоркаст/уинкаст

Онлайн букмейкърските сайтове за залози са толкова предпочитани сред залагащите, поради широката си гама от възможности, които предлагат. В сайтовете на онлайн букмейкърите може да се намерят различни възможности за залози, като добрите залагащи са научени да се възползват от всички тях. Сред наличните опции са т.нар. скоркаст и уинкаст пазари. Те са доста интересни и определено си струва да ги познавате, понеже предлагат високи коефициенти. След като ви ги обясним, няма да ви е трудно да ги разберете, а освен всичко ще може да базирате на тях залозите си чрез нашата стратегия.

Стратегия за залози на скоркаст и уинкаст пазари

Какво представлява Уинкаст пазар?

На английски опцията се нарича Wincast. Тя представлява двоен залог, при който избирате две събития да се случат от определена среща, след което и двете трябва да бъдат познати правилно, за да бъде залогът ви успешен. При Уинкаст маркетите вие предвиждате едновременно голмайстор в мача и крайния изход от събитието. Трябва и двете събития да бъдат познати, за да спечелите.

Като допълнение на стандартния Уинкаст залог можем да добавим и възможността да изберете първия голмайстор в срещата, както и как ще завърши тя. Все пак това е една разновидност, от която всеки желаещ може да се възползва, ако я намира при своя букмейкър.

Примери за Wincast пазар:
 • Кристиано Роналдо да вкара гол в мача и Реал Мадрид да спечели
 • Неймар да вкара гол в мача и Бразилия да спечели

Каква е Скоркаст опцията за залог?

Scorecast пазари и коефициенти

Този тип залог произлиза от уинкаст опцията и отново е тип двоен залог, при който и двете съставящи го събития трябва да бъдат познати. При Scorecast маркета трябва да познаете както голмайстор в мача, така и точния резултат от срещата. И тук има различни модификации на пазара, като например да познаете едновременно първия голмайстор в срещата и точния резултат от нея.

Примери за Scorecast пазар:
 • Лео Меси да вкара първи гол в мача и Барселона да спечели с 2-0
 • Маркъс Рашфорд да се разпише в мача и Англия да спечели с 1-0

Каква е нашата стратегия?

Основната цел в този материал е да ви запознаем с малко по-различен тип залози, каквито са скоркаст/уинкаст пазарите, както и да ви покажем начин да печелите с тях. В примерите, които ви посочихме, се вижда, че винаги избраният голмайстор е в посоката на победителя в срещата. Това обаче не е задължително. Например, може да заложите Роналдо да се разпише в мач за Реал Мадрид, но тимът му да не го спечели. В букмейкърските сайтове вие селектирате и двете събития, съставящи Wincast или Scorecast пазара. Спрямо вашата нагласа и спрямо вашия избор ще видите коефициента за залога си.

Нашият съвет за този тип залози е да се спирате на такива мачове, в които има отбори с изявени голмайстори. Освен това, ако отборът играе срещу изявен аутсайдер, то е много вероятно типичният голмайстор или пък дори типичните голмайстори да се разпишат отново. Важното е да проучите добре определена лига от света на футбола, като разбира се за всички водещи първенства ще може да правите подобни залози. За по-задни дивизии едва ли ще ги откриете при водещите букмейкъри, но при топ първенствата те ще бъдат на ваше разположение.

Понеже избора на голмайстор е в основата на двата типа маркети, нека видим някои статистически факти, показващи серии на определени играчи в техните тимове:

 • В шампионския сезон на Лестър в Премиър Лийг, Джейми Варди се разписа в 11 поредни мача от шампионата;
 • Обамеянг се разписва във всеки един от първите 8 кръга на Будеслигата през сезон 2015/2016;
 • През сезон 2012/2013 в Ла Лига, Лео Меси се разписва общо 33 пъти в 21 поредни мача в първенството;

Както и сами може да видите, сериите при някои играчи не липсват, а често водещите реализатори в конкретни тимове бележат по доста попадения. Не е задължително да залагате на всеки мач за даден отбор. Въпросът е да уцелите момента, в който смятате, че определен играч ще се разпише и в същото време трябва да познаете изхода от срещата.

Нека видим и примери от два актуални двубоя, които са налице при писането на тази стратегия. Ще видим защо наистина ви препоръчваме подобна стратегия:

Португалия срещу Холандия - приятелска среща
 • Wincast залог: Кристиано Роналдо да отбележи в мача и Португалия да спечели – коефициент 3.10;
 • Scorecast залог: Кристиано Роналдо да вкара гол и Португалия да спечели с 2-1 – коефициент 21;

Тук взимаме на преден план формата на Португалия и това, че те са в доста по-добра позиция спрямо Холандия. Освен това Роналдо е водещият реализатор за Португалия, така че от комбинацията на тези две събития се получават доста апетитни коефициенти.

Още един пример за контролата между Колумбия и Австралия

Тук взимаме предвид доста по-високата класа на колумбийците, като коефициентът за тяхна победа е около 1.40. Ако се комбинира в някой от пазарите, които обясняваме, ставката ще нарасне значително. По това време Хамес Родригес е сред основните играчи на тима. Нека го използваме за конструирането на нашите пазари.

 • Уинкаст залог:

  Хамес Родригес да отбележи в мача и Колумбия да спечели – коефициент 2.87;

 • Скоркаст залог:

  Хамес Родригес да вкара гол в мача и Колумбия да спечели с 1-0 – коефициент 17.00;

Както и сами може да видите, ставките при всеки един от примерите са доста апетитни. Ако следите задълбочено конкретно първенство и представянето на играчите и отборите в него, то шансовете ви за успешни уинкаст/скоркаст прогнози са доста големи. Нашият съвет е да се придържате към мачовете с изявени фаворити, в отборите на които има доказани голмайстори.


На кои спортове можем да правим подобни залози?

Всички примери дотук бяха специално за футболни срещи, като именно от тях произлиза този тип на залагане. Футболните мачове са най-подходящи за wincast/scorecast залози. Въпреки това може да ги срещнете и при други отборни спортове от подобен тип, като най-добрият пример за такъв е хокей на лед.


Финални думи

Най-важното при този тип залози е да отделите достатъчно време за проучване. По този начин ще може да достигнете до конкретни изводи на базата на определени анализи, които сте направили. Имайте предвид, че не във всички онлайн букмейкъри ще намерите богати възможности за скоркаст или уинкаст прогнози, но в нашия сайт може да разгледате водещите онлайн оператори, при които може да проверите за такива. Възможностите са доста добри най-вече заради високите коефициенти, но знаете, че колкото по-висок е един коефициент, толкова и шансът на събитието да се случи е по-малък. Въпреки това, ако направите добра подготовка за своите залози, без проблеми ще може да се поздравите с успешни и печеливши уинкаст/скоркаст залози с нашата стратегия.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.