Използване на PayPal за залагания

Цялото съдържание на тази страница:

Въведение

официално лого на paypal PayPal е метод за електронно разплащане и съхранение на вашите парични средства. С него може да заредите електронния си портфейл или да преведете пари обратно към банковата си сметка. PayPal може да послужи за всички онлайн плащания, които по принцип правите с обикновената си банкова карта. Системата е още една опция за депозиране на средства към много букмейкърски сайтове, които оперират в световен мащаб. Това се отнася и за сайтове, които са достъпни и лицензирани за България.

Вход в PayPal


Букмейкъри, приемащи PayPal разплащания

Преди да се задълбочите в проучването на PayPal системата, може би ще е добре да видите дали предпочитаният от вас букмейкър работи с този тип разплащания. За да ви улесним, сме събрали в таблица всички популярни сайтове за залагания, които работят с този електронен портфейл. Вижте ги по-долу:


Залагания с PayPal

Погрешно е схващането, че PayPal не може да бъде използван, за да заредите профилите си в сайтове за залагания. Вярно е, че в САЩ, Канада и в други страни, където хазартът не е регулиран или е забранен, платежното разплащателно средство не може да бъде използван за плащания от този тип. Но в доста други страни от ЕС този електронен портфейл се приема все по-често. За съжаление все още има букмейкъри, които не работят с този метод.

Зареждайки пари от конвенционалната си сметка, можете да депозирате и теглите средства, без да се налага да се разпореждате с безброй различни карти и пароли. Чрез PayPal депозирате и теглите средства от акаунтите си в бетинг сайтовете по удобен начин, който ви позволява да следите залозите си. Имайте предвид обаче, че много от големите букмейкъри, които са достъпни от България, не приемат разплащания с PayPal. По принцип правилата и лимитите за депозиране и теглене са сходни с тези при обикновените дебитни карти.

Употребата на електронни портфейли като този има няколко предимства. Средствата във вашия PayPal се появяват много по-бързо (почти мигновено), в сравнение с процедурата при стандартните банки. Това означава, че разполагате с парите си до 24 часа след изтеглянето им, а често пъти и по-рано.

Системата на PayPal има и още едно преимущество за феновете на залаганията, а именно, че ви гарантира анонимност. Ако предпочитате, вие може да се разплащате в интернет директно чрез виртуалния портфейл. В случай, че искате да преведете печалбите към банковата си сметка, това също е възможно. Хубавото тук е, че в банковата транзакция ще се изпише единствено името на PayPal, без да се проследява от кой букмейкър са средствата ви.

Може да използвате виртуалния портфейл и за да организирате по-оптимално играта си. Така например, можете всеки месец да определяте личен лимит на средства, които ще инвестирате в хобито си, и да превеждате само тази сума към PayPal. По този начин, дори да се изкушите да надхвърлите разходите си, процесът по трансфер към системата на електронния портфейл ще ви накара да се замислите. Като следите залозите си по този начин, може лесно да видите колко пари сте заложили и изтеглили, без тези транзакции да се смесват с обикновените ви ежедневни плащания.

Някои от сайтовете за залози предлагат бърза регистрация с PayPal, което ще рече, че може да се впишете и да получите бонуса си в рамките на няколко минути, без да се налага да въвеждате данните си отново и отново. Както казахме – в България почти няма сайтове, които да позволяват разплащания с Пейпал. Такива транзакции са позволени най-вече за граждани на Великобритания.


Как работи системата на PayPal

PayPal е една от най-популярните разплащателни системи в световен мащаб. Той ви дава шанс да съхранявате виртуалните си средства в електронен портфейл. Той предлага и допълнителна сигурност, защото не се налага постоянно да попълвате банковата си информация в различни сайтове.

Още един плюс е и фактът, че транзакциите чрез PayPal се извършват почти мигновено. Все пак имайте предвид, че ако в даден момент искате да изтеглите средствата си от PayPal акаунта към банковата си сметка, стандартната процедура за това отнема между 2 и 5 работни дни.

Особено важно е, че PayPal ви дава гъвкавост и се ползва от почти всеки сайт за търговия. Чрез електронния портфейл бихте могли да натрупате достатъчно средства, преди да ги изтеглите, като по този начин печелите повече от играта си. Разбира се, средствата от PayPal могат да бъдат използвани и за стандартни плащания, тъй като много компании по света приемат разплащания от този тип. Тук е и едно от най-важните преимущества на PayPal. Ако използвате този портфейл за онлайн пазаруване, ще гарантирате допълнителна сигурност на разплащанията си. Причината е, че търговците получават парите си, само щом сте потвърдили, че стоката ви е била доставена.


Историята на PayPal

Системата PayPal и предшественикът ѝ Confinity са създадени в края на миналия век като нов метод за трансфер на пари, но сътрудничеството им с eBay е това, което изстрелва компанията напред. В новата ера на онлайн търговията eBay предложи иновативен начин за купуване и продаване на стоки и потребителите искаха механизъм за разплащане, който да съответства на това. Макар че до 2002 г. eBay имаха собствена разплащателна система, наречена Billpoint, 70% от търговците на сайта посочваха PayPal като предпочитан начин на плащане и през май същата година eBay купи PayPal за 1.5 млрд. долара. Този електронен портфейл бързо се превърна в обичайния метод за плащане в eBay, но се запази като автономен бизнес, което му позволи да се използва и при други доставчици.

През следващите няколко години PayPal се разрасна стремглаво и до 2010 г. вече се радваше на 100 милиона активни потребители. Към днешна дата компанията има над 150 милиона абонати и оперира в над 200 страни и в 26 различни валути. През 2015 г. PayPal се отдели от eBay и стана отделна структура.


Как да си направим PayPal акаунт?

Не са много хората на днешно време, които нямат акаунт в PayPal. Ако вече разполагате с профил, просто се уверете, че в него има пари и изберете този метод за плащане при депозирането на средства. В случай, че потребителското ви име в сайта за залагания е същото като в PayPal, това ще бъде достатъчно, дори да сте използвали различни имейли за регистрациите. Имайте предвид обаче, че ако не сте направили депозита си чрез PayPal, най-вероятно няма да сте в състояние да изтеглите печалбите в електронния си портфейл. Това е политика за сигурност на различните букмейъри, а не изискване на самата PayPal система.

регистрационна форма на paypal

В случай, че още нямате профил, създаването на такъв е лесно. Вижте стъпките, подробно описани по-долу:

 1. Отворете сайта на PayPal и натиснете бутона ‘Sign Up‘.
 2. Системата ще поиска от вас да упоменете дали ще ползвате акаунта за лични, или за търговски цели. Щом изберете вариант, натиснете ‘Continue‘.
 3. Следващата стъпка ще ви даде възможност да впишете страната, имената, имейла и паролата си. Обърнете внимание, че трябва да изпишете имената си така, както са посочени в личните ви документи.
 4. Остава единствено да натиснете отметката, с която да покажете на системата, че не сте робот. С това профилът ви в PayPal е създаден. За да го използвате активно обаче, ще се наложи да преминете през процес по верификация.
 5. За целта просто влезте в новосъздадения си профил и изберете опцията ‘Wallet’ от централното меню. Там ще видите две опции – ‘Link a credit card‘ & ‘Link a bank account‘. Ако сте създали бизнес профил, ще може да свържете само банкова сметка.
 6. Попълнете нужните данни, за да започнете процеса по верификация.

Важно е да отбележим, че процедурата ще отнеме няколко дни, защото системата трябва да се увери, че адресът и банковите данни, които сте въвели, са достоверни. Това ще стане, като ви изпратят код по пощата и дръпнат малка сума пари от сметката ви. Срещу това теглене ще получите определен код, който по-късно трябва да въведете в профила си. Веднъж щом настроите акаунта си, ще можете да депозирате средства и да ги използвате лесно за залагания.

Въпреки че регистрацията може да отнеме седмица, тя си заслужава. След като свържете банковата си сметка с профила си, ще можете удобно да управлявате онлайн залозите си от едно място. Това е улеснение и в случаите, когато валидността на банковата ви карта изтече. Тогава трябва да въведете новата си информация единствено в PayPal, а не във всеки сайт, към който правите плащания. Системата ви предлага гъвкавост, като ви дава възможност да свържете към профила си повече от една карта или сметка.

Регистрирайте се в PayPal


Страни, където PayPal може да се ползва за онлайн залагания

Пей Пал работи в 202 държави по света, но не може да се използва за игри, залагания и хазарт във всяка от тях. Предлагаме ви списък със страните, където този електронен портфейл е приложим за хазартни цели:

 • Великобритания
 • Австрия
 • Белгия
 • Дания
 • Финландия
 • Франция
 • Гърция
 • Ирландия
 • Италия
 • Португалия
 • Испания
 • Швеция
 • България (само някои букмейкъри)

Сигурност

Confinity – компанията е създадена, за да развива софтуер за сигурност, така че принципите за безопасност са изначално заложени в PayPal. Системата прилага всички стандартни мерки, за да съхрани и защити вашите данни. Като цяло, доста по-сигурно е да предоставите банковите си детайли на трета страна като PayPal, отколкото да ги въвеждате отново и отново всеки път, когато искате да направите онлайн транзакция.

Всъщност, PayPal системата е доста по-предпазлива и ако заподозре измамна дейност, ще ви блокира много по-бързо, отколкото би го направила която и да е банка. Ние от Nostrabet.com държим на сигурността, така че препоръчваме на всички наши читатели да направят двете стъпки, с които да защитят сметките си за допълнителна сигурност.


Такси

Има две възможности да се сблъскате с такси. Такива могат да ви бъдат наложени от букмейкъра или от самия PayPal. При толкова различни опции за разплащане в днешно време всяка система, налагаща високи такси, ще бъде отбягвана. Ето защо платежната система е почти безплатна за употреба в повечето бетинг сайтове, които приемат тази система за разплащания. Все пак PayPal има набор от такси за изпращане и получаване на пари, но обикновено те са приложими, само когато става въпрос за преводи между различни пари и за превалутиране.

Моля, обърнете внимание, че може да ви начислят такси, ако зареждате дигиталния си портфейл със средства като кредитна карта, тъй като това ще се разглежда като транзакция в брой.


В заключение

Вероятно вече сте се уверили в предимствата на PayPal. Самата история на системата загатва за безбройните ѝ предимства. Все пак, няма как в ерата на технологиите една платформа да е толкова успешна, ако не предлага комфорт на своите потребители. Може би най-сериозното преимущество на този виртуален портфейл е, че осигурява няколко нива на сигурност. В допълнение, ако по време на употребата му изпитвате някакви трудности, ще може да се обърнете към екипа за обслужване на клиенти, който е готов да отговори на въпросите ви 24/7. Ако все пак се чудите дали си заслужава да се сдобиете с този електронен портфейл, вижте по-важните плюсове и минуси на PayPal.

 • Предимства
 • Мигновени транзакции по депозиране
 • Сигурна защита за вашите данни
 • Надеждност на извършените сделки
 • Дискретност
 • Може да менажирате хазартните си разходи отделно от битовите сметки
 • Недостатъци
 • Не всички букмейкъри приемат този метод
 • Процесът по верификация отнема време
 • Някои букмейкъри не предлагат стартов бонус на клиенти, депозиращи с PayPal
Коментирай

Няма коментари.