Онлайн залагания с Bitcoin

Въведение

Bitcoin се появява в световен мащаб, откакто започва своето начало през 2009 година. Въпреки, че не можем да бъдем абсолютно сигурни кой е създал виртуалната валута, благодарение на bitcoin е възможно завършването на милиони ежедневни транзакции, вариращи от поръчване на хранителни стоки, закупуване на ежедневни продукти и стигайки до залагания с популярни онлайн букмейкъри.

bitcoin логоБез значение от ниските нива на обмен и транзакция, биткойните представляват енигма от противоречия, тъй като те имат голяма употреба при определени незаконни дейности, като например покупки от тъмната страна на интернет (по-известно още с наименованието dark web) и пране на пари. Освен това, не можем да не отбележим, че често се провежда кампания на правителството срещу използването им, тъй като е почти невъзможно да се наложат данъци върху този вид сделки.

С този материал се стремим да покажем как можете да използвате Bitcoin при залаганията си, както и искаме да ви дадем няколко съвета за това, което трябва да имате предвид, когато се занимавате с по-малко известни букмейкъри.


Безопасно ли е?

Преди да започнем да разясняваме защо е хубаво да пробвате да направите залози, с помощта на Bitcoin, трябва да споменем няколко неща, които всеки залагащ трябва да знае относно виртуалната валута.

На първо място е добре да сте информирани за това, че Bitcoin е по-скоро регулирана от общността валута и няма типичната централна банкова структура, каквато структура притежават физически пари. Това само по себе си може да доведе до 3 неща: изкривяване на инфлацията поради неконтролируемото разпространение (макар и за това да са предприети определени мерки), кибернетични атаки, при които хакерите могат да получат парични средства и накрая, случаи на измами, при които няма никаква гаранция, че парите ще могат да бъдат върнати.

Очевидно, тези случаи са изключения, но през първите години, когато Bitcoin започна да прави своите първи стъпки и набираше популярност, имаше случаи на деблокиране и хакерски атаки, които всъщност допринесоха за не особено доброто мнение, което някои хора изградиха за виртуалната валута. За да бъдете пред останалите, трябва да сте сигурни, че в случай, че изберете да работите с Bitcoin, персоналната ви информация ще бъде лична и винаги ще се справяте без каквито и да било проблеми с реномираните букмейкъри, които са извършили щателни проверки и спазват стриктни правила. Това също означава, че би трябвало да купувате биткойни от легитимни обменници, макар и качествената антивирусна програма също може да се окаже безценен помощник.

Добрата новина обаче е, че биткойнът може да ви предложи несравнима сигурност, като се има предвид това, че вашите транзакции не се наблюдават от трета страна, а ако сте си свършили добре работата, няма начин който и да било букмейкър да ви измами, така както например е напълно вероятно да се случи при споделяне на информация за кредитната ви карта. Освен това всяка транзакция, която правите, няма да остави следи на финансовите институции, които могат да обложат големите печалби, спечелени от хазарта. Това означава, че ще си спестите значителни суми пари.


Защо да изберете Bitcoin и как да го използвате?

Биткойните са придобили толкова голяма популярност поради 2 причини: поверителността, която предлагат, както и ниските такси. Не е нужно да споделяте финансовата си информация (например, банкова сметка) с букмейкъра, а ако направите малко проучване, можете да откриете печеливши валутни курсове, особено ако има голямо търсене на криптовалута. Освен това, букмейкърите обикновено ще ви таксуват с тарифа, варираща от 0-2% от вашите тегления, която е доста ниска в сравнение с други начини на плащане.

И накрая, това, което наистина поставя на преден план и изтъква пред останалите Bitcoin е фактът, че всяка сделка се финализира изключително бързо. Тези плащания се осъществяват изрично между букмейкъра и биткойн база данни (blockchain), което им позволява да бъдат завършени за отрицателно време.

Що се касае до употребата на Bitcoin, в своята същност, той се припокрива като обмен на евро с долари или всяка друга валута на банката, с която работите. На първо място, трябва да си създадете електронен портфейл. Предлагат се много възможности, всяка от които е със своите плюсове и минуси, така че не забравяйте да направите щателно проучване.

Ако желаете да получите синтезирана информация, можете да посетите нашата страница за депозити и тегления, в която подробно сме разгледали кои са най-популярните методи от топ брандовете в букмейкърството. Там ще научите какви са предимствата и недостатъците на всеки от методите и ще можете да изберете най-добрия за вас. След което трябва да намерите реномиран уебсайт, който да завърши обмена на данни от физически към обмен на криповалути и да създадете онлайн акаунт. Накрая, просто депозирайте желаната сума и завършете транзакцията, като предоставите данните си на биткойн портфейла.


Депозит и теглене

За да допълните сметката на компанията за залагания, с която желаете да правите своите онлайн залози, трябва да продължите както при всеки други електронен портфейл, както при Skrill или Paypal, например.

 1. Влезте в профила си, отидете в раздел “Плащане”.
 2. Изберете Bitcoin.
 3. Посочете нужната сума във физическа валута и потвърдете транзакцията, като попълните адреса и паролата за електронното си портмоне.
 4. Акаунтът ви ще бъде незабавно кредитиран с исканата сума без да бъде начислена допълнителна такса.

Ако искате да изтеглите пари от букмейкъра, трябва отново да следвате подобни стъпки, както при обикновените електронни портфейли.

 1. Отидете в секцията за плащане.
 2. Намерете Bitcoin, посочете необходимата сума отново във физическа валута и въведете паролата, която използвате за букмейкъра, с цел да потвърдите плащането.

Таксите са минимални и времето за извършване на транзакциите обикновено продължава не повече от ден.


Как да откриете най-добрите електронни портмонета за обмен?

Спечелването на най-добрия обменен курс може да бъде сериозна задача, която да ви затрудни, особено когато се занимавате с нерегулирана валута. Въпреки, че нямаме практиката да популяризираме или рекламираме конкретен уебсайт, https://blockchain.info/ и https://bitpay.com/ са два прекрасни избора, с ниски цени и удобна за потребителите среда. За да намерите най-добрите услуги, трябва да сравните различните електронни портфейли въз основа на вашата операционна система, личните ви нужди и разбира се, валутните курсове.


Предимства и недостатъци

Естеството на криптовата валута и фактът, че тя все още се приема със смесени чувства, означава, че въпреки многобройните си позитиви, някои фактори все още възпират популяризирането на масовата ѝ употреба. Въпреки това, за bitcoin може да се обобщи следното:

Плюсове:

 • Ниски такси – когато направите изтегляне от букмейкър в електронното си портмоне, ще бъдете таксувани само с такса от 0-2%;
 • Бързо изтегляне – като се има предвид, че транзакциите не изискват разрешение от трета страна от банкова или финансова институция, обикновено ще получите парите си в деня след направеното от вас искане;
 • Поддръжка на личните данни – не се изисква информация за банкови сметки, няма номера на кредитни карти и съвсем не е нужно, която и да било финансова институция да е информирана за това, че печелите пари от залагания;
 • Спечелване на допълнителни средства – ако сте получили ноу-хау или нямате нищо против да направите малко проучване, можете да продавате биткойните си за добавена стойност на определени уебсайтове за обмен. Преди това, обаче се уверете, че имате работа с легитимен продавач.

Минуси:

 • Не е широко приет – много регулаторни органи и букмейкъри все още остават скептични, относно приемането на “bitcoin”, макар тенденцията в момента да е в полза на криптираната валута;
 • Няма гаранция за връщане на пари – въпреки, че това се отнася най-вече до компанията за залагания, с която се занимавате, трябва да се отбележи и това, че ако един букмейкър направи измама с парите ви, наистина е трудно да го докажете, когато използвате Bitcoin;
 • Труден е за разбиране – поддържането на електронно портмоне и използването на уебсайт за обмен може да се окаже сложна задача за някои залагащи. Ако ви се наложи самостоятелно да се опитвате да разберете каква е употребата на bitcoin, трябва да потърсите помощ, да извършите по-задълбочено проучване или просто да използвате различен начин на плащане.

Питате се кой букмейкър сред топ брандовете приема разплащания с криптовалутата Bitcoin? Прочетете експертното ни ревю за 1xBet и научете повече.

Освен това можете да разгледате и останалите ни материали, в които ще научите за останалите средства за депозит и теглене:

Онлайн залагания с Bitcoin
Рейтинг 5.0 от 2 мнения

Напишете Вашето ревю

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X