Онлайн залагания с Bitcoin

Цялото съдържание на тази страница:

Въведение

bitcoin логоBitcoin се появява в световен мащаб, откакто започва своето начало през 2009 година. Въпреки, че не можем да бъдем абсолютно сигурни кой е създал виртуалната валута, благодарение на bitcoin е възможно завършването на милиони ежедневни транзакции, вариращи от поръчване на хранителни стоки, закупуване на ежедневни продукти и стигайки до залагания с популярни онлайн букмейкъри.

Без значение от ниските нива на обмен и транзакция, биткойните представляват енигма от противоречия, тъй като те имат голяма употреба при определени незаконни дейности, като например покупки от тъмната страна на интернет (по-известно още с наименованието dark web) и пране на пари. Освен това, не можем да не отбележим, че често се провежда кампания на правителството срещу използването им, тъй като е почти невъзможно да се наложат данъци върху този вид сделки. С този материал се стремим да покажем как можете да използвате Bitcoin при залаганията си, както и искаме да ви дадем няколко съвета за това, което трябва да имате предвид, когато се занимавате с по-малко известни букмейкъри.


Букмейкъри, приемащи Bitcoin

AlphaWin ревюВземи своята оферта
Bitcoin
Да
200 лв. Начален бонус
18+ Важат условия | begambleaware.org | Играйте разумно

Преди да се впуснем в подробностите около системата на биткойн и употребата на тази валута, разгледайте кои са букмейкърите, приемащи този тип разплащания. Имайте предвид, че тук сме изброили само реномираните сайтове за залози.


Bitcoin в сайтовете за залагания

Все повече любители на хазартните забавления се замислят около възможността да залагат, използвайки биткойни. Този тип валута е придобила толкова голяма популярност поради 2 причини: поверителността, която предлага, както и ниските такси.

Първото предимство, което трябва да изтъкнем е, че когато играете с Bitcoin, не е нужно да споделяте финансовата си информация (например, банкова сметка) с букмейкъра. Друг плюс е, че ако направите малко проучване, можете да откриете печеливши валутни курсове, особено ако има голямо търсене на криптовалутата. В този смисъл печалбата ви може да бъде двойна – веднъж при печеливш залог и втори път от изгодна котировка на алтернативните пари.

Фактът, че стойностите на Bitcoin варират, може да бъде благоприятен за вас и що се отнася до таксите, които хазартните сайтове ще ви наложат. Обикновено букмейкърите ще ви таксуват с тарифа, варираща между 0 и 2% от вашите биткойн тегления. Тази такса е доста ниска в сравнение с други начини на плащане.

И накрая, това, което наистина поставя на преден план и изтъква пред останалите Bitcoin, е фактът, че всяка сделка се финализира изключително бързо. Тези плащания се осъществяват изрично между букмейкъра и биткойн база данни (blockchain), което им позволява да бъдат завършени за отрицателно време.

Ако сте се спрели именно на биткойн като метод за разплащане, имайте предвид, че ще е добре да проучите щателно букмейкъра, при когото сте решили да играете. В таблицата по-горе сме изредили само реномираните сайтове. Важно е да споменем, че в интернет има и много брандове със съмнителна репутация, които ще ви предложат да опитате късмета си с биткойни. Преди да го направите обаче, направете справка в Google. Вижте анализите за съотвения букмейкър и което е по-важно – прегледайте какво споделят за него потребители, които са го изпробвали.

Нека кажем малко повече за самия процес по депозиране с биткойн. Тези средства се съхраняват във виртуален blockchain. За да захраните сметката си в сайтовете за залагания с криптовалутата, вие трява да прехвърлите наличност от въпросния blockchain към букмейкъра. Това става с помощта на електронен портфейл. Този електронен портфейл съхранява идентификационните ключове, които указват каква част от blockchain веригата притежавате. Това е основната разлика при употребата на тези алтернативни пари. По същество, тя отчасти се припокрива с процедурата по обмен на евро с долари, например. Най-важното тук е да изберете надежден електронен портфейл, който да управлява биткойните ви.

Спечелването на най-добрия обменен курс е сериозна задача, която може да ви затрудни, особено когато се занимавате с нерегулирана валута. По принцип нямаме практиката да популяризираме или рекламираме конкретен уебсайт, но за да сме ви полезни, ще ви кажем, че https://blockchain.info/ и https://bitpay.com/ са два прекрасни избора. Те се характеризират с ниски цени и удобна за потребителите среда. За да намерите най-добрите услуги, трябва да сравните различните електронни портфейли въз основа на вашата операционна система, личните ви нужди и, разбира се, валутните курсове. Щом откриете удобно и сигурно място за своите биткойни, остава само да заредите желаната сума. За да завършите транзакцията, ще трябва да предоставите данните си на биткойн портфейла. След това ще може да го ползвате, за да депозирате средства в сайтовете за залагания.


Депозит и теглене

За да допълните сметката на компанията за залагания, с която желаете да правите своите онлайн залози, трябва да продължите както при всеки други електронен портфейл, каквито са Skrill и Paypal, например.

Стъпки за депозиране
 1. Влезте в профила си, отидете в раздел „Плащане“.
 2. Изберете Bitcoin.
 3. Посочете нужната сума във физическа валута и потвърдете транзакцията, като попълните адреса и паролата за електронното си портмоне.
 4. Акаунтът ви ще бъде незабавно кредитиран с исканата сума, без да бъде начислена допълнителна такса.

Ако искате да изтеглите пари от букмейкъра, трябва отново да следвате стъпки, подобни на процедурата при обикновените електронни портфейли.

Как да изтеглите средства
 1. Отидете в секцията за плащане.
 2. Намерете Bitcoin, посочете необходимата сума отново във физическа валута и въведете паролата, която използвате за букмейкъра, с цел да потвърдите плащането.
 3. Таксите са минимални и времето за извършване на транзакциите обикновено продължава не повече от ден.

Безопасно ли е?

Преди да започнем да разясняваме защо е хубаво да пробвате да направите залози с Bitcoin, трябва да споменем няколко неща, които всеки залагащ трябва да знае относно виртуалната валута.

На първо място е добре да сте информирани за това, че Bitcoin е по-скоро регулирана от общността валута и няма типичната централна банкова структура, каквато притежават физически пари. Това само по себе си може да доведе до 3 нежелани последствия:

 • Изкривяване на инфлацията поради неконтролируемото разпространение (макар и за това да са предприети определени мерки)
 • Кибернетични атаки, при които хакерите могат да получат парични средства
 • Случаи на измами, при които няма никаква гаранция, че парите ще могат да бъдат върнати

Очевидно, тези случаи са изключения, но през първите години, когато Bitcoin започна да прави своите първи стъпки и набираше популярност, имаше случаи на деблокиране и хакерски атаки, които всъщност допринесоха за не особено доброто мнение, което някои хора изградиха за виртуалната валута. За да бъдете пред останалите, трябва да подсигурите своите биткойн транзакции. На първо място, както вече споменахме, е важно да подберете надежден електронен портфейл, който ще съхранява вашите Bitcoin средства. Вторият ключов момента е да играете само при реномирани букмейкъри. Те използват системни защити, извършват щателни проверки при транзакциите и спазват редица правила. На трето място, но не и по важност, е съветът ни да купувате биткойни от легитимни обменници. Тук качествената антивирусна програма може да се окаже безценен помощник.

Добрата новина е, че биткойнът може да ви предложи несравнима сигурност, като се има предвид това, че вашите транзакции не се наблюдават от трета страна, а ако сте си свършили добре работата, няма начин който и да било букмейкър да ви измами, така какт,о например, е вероятно да се случи при споделяне на информация за кредитната ви карта. Освен това нито една от транзакциите, които правите, няма да остави следи във финансовите институции. По този начин ще може да си спестите данъците по евентуалните големи печалби, натрупани от хазартна дейност.


Предимства и недостатъци

Естеството на криптовата валута и фактът, че тя все още се приема със смесени чувства, означава, че въпреки многобройните си позитиви, някои фактори все още възпират популяризирането на масовата ѝ употреба. Въпреки това, за bitcoin може да се обобщи следното:

 • Предимства
 • Ниски такси – когато направите теглене от букмейкър в електронното си портмоне, ще бъдете таксувани само с такса от 0-2%;
 • Бърза обработка– като се има предвид, че транзакциите не изискват разрешение от трета страна – от банкова или финансова институция, обикновено ще получите парите си в деня след направеното от вас искане;
 • Поддръжка на личните данни – не се изисква информация за банкови сметки, няма номера на кредитни карти и съвсем не е нужно, която и да било финансова институция да е информирана за това, че печелите пари от залагания;
 • Спечелване на допълнителни средства – ако сте получили ноу-хау или нямате нищо против да направите малко проучване, можете да продавате биткойните си за добавена стойност на определени уебсайтове за обмен. Преди това, обаче се уверете, че имате работа с легитимен продавач.
 • Недостатъци
 • Не е широко приет – много регулаторни органи и букмейкъри все още остават скептични, относно приемането на “bitcoin”, макар тенденцията в момента да е в полза на криптираната валута;
 • Няма гаранция за връщане на пари – въпреки, че това се отнася най-вече до компанията за залагания, с която се занимавате, трябва да се отбележи и това, че ако един букмейкър направи измама с парите ви, наистина е трудно да го докажете, когато използвате Bitcoin;
 • Труден е за разбиране – поддържането на електронно портмоне и използването на уебсайт за обмен може да се окаже сложна задача за някои залагащи. Ако ви се наложи самостоятелно да се опитвате да разберете каква е употребата на bitcoin, трябва да потърсите помощ, да извършите по-задълбочено проучване или просто да използвате различен начин на плащане.

В заключение

Щом сте изчели ръководството ни дотук, значи вероятно обмисляте да използвате биткойни за залагания. Това е чудесна идея за по-предприемчивите играчи, които не искат да разчитат само на случайността за своите печалби. Ако направите подробно проучване в интернет, със сигурност ще уловите спецификите на тази криптовалута и ще разберете как да ги обърнете в своя полза. Без съмнение тя е иновативен метод за игра. Залагайки с нея, ще може да комбинирате хазартните си познания с потенциала на тези иновативни пари. Това може да ви донесе голям успех, но не забравяйте да бъдете предпазливи. Проверявайте щателно източниците, от които купувате биткойни, избирайте внимателно виртуалните си портфейли и се доверявайте само на реномирани букмейкъри.

Коментирай

Няма коментари.