ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кузманов за проваления Sofia Open: Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх

0
Димитър Кузманов
Снимка: LAP.bg

Националът на България за Купа „Дейвис“ – Димитър Кузманов, изрази дълбокото си разочарование от факта, че страната ни е отказала да приеме домакинството на турнир от ATP. В четвъртък българската федерация по тенис съобщи, че „поради обстоятелства извън нейния контрол“ отказва домакинството на турнира АТР 250 Sofia Open, планиран за периода 4-11 ноември.

От БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация „Хамас“ срещу цивилното население в Израел и последвалите военни действия в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала „Арена София“ заради втория тур на кметските избори.

Според Кузманов, това е пропусната възможност за реклама на страната и за развитието на спорта.

„Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това което се случи през последните два дни е прецедент в спорта. Като член на УС на БФТ искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе …. Седя и си мисля, какво щеше да стане ако въпросните бюлетини се брояха в ,,Асикс Арена” , ,,НДК” или зала ,,Универсиада” ?“, запита Кузманов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.