ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Грандът срещу мечтателя: Реал и Жирона в челен сблъсък за титлата

0
Алавес - Реал Мадрид
Реал Мадрид (Снимка: БТА)

Испанското футболно първенство влиза в решителен етап и кръг №24 ще даде много отговори. Гвоздеят от програмата му е сблъсъкът между Реал Мадрид и Жирона. Останалите мачове също си заслужават. В следващите редове ще разгледаме най-интересното от уикенда в Ла Лига.

Миналата седмица цели 7 от 10 знака бяха с коефициент много над 3.00 и изкусните познавачи на иберийския футбол отново потриват ръце в очакване.

Реал Мадрид – Жирона

Реал Мадрид има две точки преднина и днес потенциално може да увеличи аванса си на пет. Това би било огромен удар от психологическа гледна точка. Хитът на сезона Жирона се задържа неочаквано дълго в играта, но последните седмици машината започна да скърца, а знаците са предстоящо крушение са налице. 

В миналия кръг и двата отбора завършиха наравно. Реал беше изравнен от Атлетико в последните секунди, а Жирона и Реал Сосиедад не си вкараха. До края на върха ще има още издънки, но днешният сблъсък със сигурност ще даде много отговори за амбициите на каталунския тим. И какви са възможностите му да се бори в големите мачове с високо напрежение. 

В Winbet коефициентът за победа на Реал е 1.40. Равенството е оценено на 5.25, а ставката за успех на Жирона е 6.50.

Севиля – Атлетико Мадрид

Два от традиционните отбори в испанския футбол. Домакините имат крещяща нужда от точки, защото до момента сезонът им е кошмар. Отпаднаха още в груповата фаза на Шампионска лига и се намират на 15-о място с едва 20 точки в актива си. Атлетико влезе във форма и е твърдо в Топ 4 и Зона Шампионска лига с 48 т. 

Първият мач през сезона завърши 1:0 за столичани, а при същия резултат те спечелиха и четвъртфиналния им сблъсък от турнира за Купата на краля.

В българския букмейкър Winbet успех на Севиля ще умножава залозите по 3.60. Ремито е 3.50, а пък победа на Атлетико е оценена на 2.05.

Барселона – Гранада

Барселона излезе от игровата криза и все още има теоритични шансове да се намеси в битката за титлата. Възпитаниците на Шави имат нужда от силен финален спринт и този кръг се явява като лесен тест за амбициите им. На пръв поглед домакинството на Гранада не трябва да ги затрудни, но все пак в Ла Лига винаги има отворена вратичка за изненада.

Шави обяви, че напуска след края на сезона и това предизвика много полемики. Очаква се играчите на каталунския гранд да играят и за своя треньор, в отчаян опит да променят решението му.

Ставката за победа на Барса е 1.22 в Winbet, докато тези за равенство и загуба са съответно 7.50 и 10.00.

Събота:

15:00| Алавес – Виляреал

17:15| Реал Сосиедад – Осасуна

19:30| Реал Мадрид – Жирона

22:00| Лас Палмас – Валенсия

Неделя:

15:00| Хетафе – Селта Виго

17:15| Майорка – Райо Валекано

19:30| Севиля – Атлетико Мадрид

22:00| Барселона – Гранада

Понеделник: 

15:00| Алмерия – Атлетик Билбао

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.