ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Издънки на лидерите зарадваха мнозина в Испания

0
Атлетико Мадрид Реал
Снимка: БТА

Кръг №23 в Испания предложи много неочаквани резулати и късни развръзки. И двата основни конкурента за титлата, Реал Мадрид и Жирона, не успяха да победят. „Лос бланкос“ участваха в голямото мадридско дерби с Атлетико (1:1). Барселона пък стигна до неочаквано лесен успех далеч от дома. В следващи редове ще разгледаме отблизо всичко най-интересно от уикенда в Ла Лига. Поглед хвърляме и върху огромните коефициенти, които зарадваха познавачите на испанското първенство.

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид

Очакванията бяха за домакинска победа за лидера в подреждането, но късен гол на „бандата на Чоло“ обърка сметките. Браим Диас изведе Реал в 20-ата минута, а рекордьорът по титли от Шампионска лига изпусна още голови положения. Дълбоко в добавеното време Маркос Йоренте изравни за крайното 1:1, с което смълча „Сантиаго Бернабеу“.

Равенството бе оценено на 4.20 в Betano и късната развръзка зарадва всички, които са го прогнозирали. Все пак това е от честите резултати в подобен вид завързани мачове, а ставката си заслужаваше.

Около Реал се вдигна много шум последните седмици относно съдийски решения. Епицентърът на напрежението бе победата с 3:2 у дома над Алмерия, в коята арбитрите на няколко пъти в промениха мнението си за ключови отсъждания. Този път обаче именно от Реал проплакаха:

“Тримата съдии от тях – Алберола Рохас, Куадра Фернандес и Санчес Мартинес винаги свирят в полза на “дюшекчиите”. Атлети е най-подкрепяният тим в лигата досега”, гърмят след дерибто журналистите в клубната Real Madrid TV.

“Човекът, който ръководи изминалата среща (Санчес Мартинес), дали ще може да заспи тази вечер? Дали той има някаква съвест? Това се превърна в трилогията “Властелинът на пръстените”. Феновете на Реал знаят, че три от четирите дербита този сезон бяха решени от въпросните рефери”.

Добрата новина за Реал Мадрид е, че ден по-рано (в събота) Жирона също не успя да спечели!

Жирона – Реал Сосиедад 0:0

Хитът на сезона започва да буксува и в Ла Лига след отпадането за Купата на краля преди седмица. В отсъствието на голмайстора си Артьом Довбик заради контузия каталунците изглеждаха немощни във фаза атака. Само в рамките на три седмици те за втори път завършват при нулево равенство, след като сториха това при визитата на последния Алмерия. Това започва да буди въпросителни дали Жирона ще има сили да продължи с неочакваната си битка за титлата. Равенството бе оценено на 3.40 в Betano.

Мнозина отписваха Жирона за каквото и да е след Нова година и вече започват да потриват доволно ръце. Предстои да разберем дали отборът ще спука гуми тотално в следващите кръгове.

Този кръг цели 7 от 10 мача приключиха при коефициент много над 3.00! Високите ставки зарадваха изкусните познавачи на испанския футбол. В една от най-непридвидимите лиги винаги е било грехота да се прогнозира на нищожни коефициенти.

Резултатите от кръг №23 в испанската Ла Лига:

4:0| Атлетик Билбао – Майорка (1,55 в Betano)

2:1| Валенсия – Алмерия (1,75 в Betano)

1:1| Гранада – Лас Палмас (3.40 в Betano)

1:3| Алавес – Барселона (1,95 в Betano)

0:0| Жирона – Реал Сосиедад (3.40 в Betano)

0:0| Виляреал – Кадис (4.20 в Betano)

0:3| Осасуна – Селта Виго (3.80 в Betano)

1:1| Бетис – Хетафе (3.30 в Betano)

1:1| Реал Мадрид – Атлетико Мадрид (4.20 в Betano)

1:2| Райо Валекано – Севиля (3.75 в Betano)

В следващия кръг ще бъде отговорено на много въпроси, защото предстои мега сблъсък на върха Реал Мадрид – Жирона. Други любопитни сблъсъци са Севиля – Атлетико Мадрид и Барселона – Гранада.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.