ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Проблем в болида остави Никола Цолов на 25-о място на „Хунгароринг“

0
никола цолов формула 3
Снимка: lap.bg

Българинът Никола Цолов завърши състезанието за Голямата награда на Унгария във Формула 3 на 25-о място. 16-годишният пилот на „ART Grand Prix“ имаше технически проблем със своя болид, което за пореден път го остави извън зоната на точките.

Цолов стартира от 10-а позиция и в началните обиколки на „Хунгароринг“ се движеше в темпото на лидерите, но в четвъртия тур беше такуван от Пепе Марти, който след няколко неуспешни атаки все пак успя да изпревари българина.

После се появиха и проблеми със спирачките на Никола, а това попречи и на нормалната работа и сцепление на гумите. Българинът получи и 10 секунди наказание за контакт с друг пилот, след като предните му колела блокираха при спирането за първия завой и той не успя да избегне инцидента.

Осмият старт за сезон 2023 е следващата седмица на пистата „Спа“ в Белгия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.