Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спартак изпадна, но запази честта си

0
Спартак Варна
Снимка: lap.bg

Отборът на Спартак Варна изпадна от футболния ни елит, но поне запази честта си, след като игра честно и почтено. Във футбола едно изпадане винаги е болезнено, но от такова изпадане, като това на „соколите“ сега, може и да боли, но в никакъв случай не тежи.

Защото напролет видяхме един стегнат и дисциплиниран тим на Спартак, чийто играчи и спортно-технически щаб положиха огромни усилия, за да постигнат целта си. Обективно погледнато в много от мачовете си „соколите“ надиграваха съперниците си или не бяха надигравани, но заради досадните пропуски и елементарни грешки не получаваха това, което заслужаваха с оглед на продукциите си.

В интерес на истината и Господ не погледна Спартак, тъй като отборът нямаше спортно щастие, напук на приказката, че късметът спохожда този, който го търси. „Соколите“ търсеха късмета си, но той така и не идваше при тях. Важно е обаче да се отбележи, че щом Спартак не си е свършил работата и е изпаднал, значи е допуснал и спортно-технически слабости, които най-вероятно са част от развитието на новия отбор, който се градеше тази пролет.

И ако има нещо по-неприятно от крайното класиране, това е че този тим няма да бъде доразвит и ще се прави нов, тъй като голяма част от футболистите ще напуснат.

Показателно за представянето на Спартак беше и поведението на неговите верни фенове след двубоя със Септември, когато се разбра, че техните любимци напускат групата на майсторите. Играчите дълго поздравяваха привържениците си, а те ги възнаграждаваха с бурни аплодисменти, което означава, че оценяват тяхното раздаване, желание и положени усилия и са доволни от тяхната игра през пролетния дял. Нали се сещате, че публиката на Спартак е компетентна и ако виждаше обратното, реакцията й щеше да бъде коренно различна.

Сега време за драми няма, тъй като предвид изрядното финансиране на клуба и завършения му стадион и база, целта идва от само себе – поправителния изпит да е само една година и другото лято Спартак да се завърне в елита, след като си е направил изводи и извлякъл поуки от лятото на 2022 година, когато не влезе подготвен в efbet Лига. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.