50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Славия знае как да изхвърли Локо София за Купата

0
Славия
Снимка: lap.bg

Отборът на Славия лъкатуши в първенството, но ето че се задава мач в любим на „белите“ турнир, който може да върне както усмивките по лицата им, така и самочувствието и увереността в техните сили преди решителните битки в елита. 

Подопечните на Златомир Загорчич гостуват на Локомотив на неговия стадион в София в четвъртфинален двубой за Купата на България, но въпреки това с основание може да се считат за фаворит в сблъсъка. Най-малкото, защото Славия е с по-големи традиции от своя съперник в тази надпревара през последните години и с по-голям турнирен опит, което е от съществено значение, тъй като турнирните двубои нямат нищо общо с шампионатните и се играят по други правила.

Неслучайно говоря за последните години, защото тези впечатления са по-трайни. И веднага на първо четене се сещам за спечелената от Славия Купа само преди 5 години и онзи знаменит полуфинал миналата пролет, когато „белите“ изгубиха от ЦСКА с 0:2 на „Овча Купел“, но спечелиха със същия резултат на „Българска армия“ и докараха нещата до рулетката на дузпите. Аз поне не се сещам друг отбор в България в момента, ако запише такава загуба срещу „червените“ у дома, дали би могъл да заличи пасива като гост.

Дори обаче и да се позовем на равносметката в исторически аспект, „белите“ също имат огромно премущество пред Локо, тъй като са вдигали Купата два пъти повече от опонента си – 8 трофея срещу 4. И още един факт, който не е за пренебрегване. Славия за последно е ликувал с трофея през 2018-а, докаот столичните железничари го направиха преди цели 28 години.

Важно е също да се отбележи, че неотдавна на същия стадион в „Надежда“ Славия откровено бе по-добър от домакините в игрово отношение, но изгуби заради досадни пропуски и съдийска сеч. Сега обаче Светослав Вуцов, Галин Иванов и компания получават право на реванш и със сигурност ще направят всичко възможно, за да го вземат.

Славистите вече са показали, че знаят как да играят подобни мачове и да ги печелят, така че пореден такъв триумф в понеделник няма да е някаква новост или страхотен успех, а ще е в рамките на нормалното за тях.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.