ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи и Интер със спаринги преди ШЛ, зрелища в Торино и Флоренция

0
Джакомо Распадори
Снимка: БТА

Кръг 28 в Италия обещава да е особено интересен. Времето на Апенините става все по-топло, а с това и важните сблъсъци са нагорещени до червено. В този кръг има два особено вълнуващи мача в Торино и Флоренция.

Наред с тях шампионът от миналата година Наполи открива завъртането с коварно домакинство. Лацио пък закрива кръга с наглед лесен мач у дома. Между мачовете на двата отбора в синьо ще играят още Милан и Интер, които имат доста различни предизвикателства пред себе си.

Ето и най-интересното от кръга в Италия:

Наполи продължава възраждането в домакинство на Торино

Сдаващият титлата Наполи открива кръга в Серия А с домакинство на Торино. Партенопеите намират ритъма си под ръководството на Франческо Калцона и триумфът в дербито с Ювентус го доказа непосредствено. Изстраданият успех окрили Наполи току преди една от най-важните битки за сезона – тази с Барселона във втория осминафинал в Шампионска лига.

Торо далеч не идва като обречен в Неапол и с винаги непредвидимия Иван Юрич е опасен противник. Калцона определено би искал генералната репетиция преди заминаването в Каталуния да протече добре и навярно няма да пести никакви сили, а единствено ще се надява на по-бърз аванс в резултата и пестене на мощ.

Хвича Кварацхелия
Хвича Кварацхелия (Снимка: БТА)

Според Уинбет победата за Наполи се върти около 1.82 коефициент. Успех за госта от Торино е 5.75, а равният се оценява на 3.70 от букмейкъра.

Ще стигнат ли силите на Болоня срещу Интер

Италианският Лестър ли е Болоня, питат мнозина. Макар и не в подобен мащаб и с размах за титла, „рособлу“ прави невероятен сезон и е упорито в борбата за ШЛ. Възпитаниците на Тиаго Мота са еднолично на четвъртата позиция, оставяйки зад себе си Аталанта, Рома, Наполи, Фиорентина и Лацио.

За Интер пък думите през сезона са излишни. 15-те точки преднина на върха в Италия са живото доказателство за усилената работа на селектираните от Бепе Марота играчи, тренирани под ръководството на Симоне Индзаги. „Змията“ е безспорно най-солидния отбор в Италия, а по всичко личи и в Европа. За да мисли за реванша с Атлетико в сряда, Интер ще трябва първо да се справи с Болоня на „Ренато Дал`ара“. Задачата е много деликатна, а наставникът на болонци Тиаго Мота със сигурност би искал да се докаже пред един от бъдещите си потенциални работодатели.

Лаутаро Мартинес
Лаутаро Мартинес (Снимка: БТА)

Winbet смята, че Болоня не е обречен срещу Интер и му дава ставка 3.65 срещу 2.21 за госта от Милано. Букмейкърът котира равенството на 3.55.

Милан с наглед лесен гост от Тоскана

Милан е най-постоянният отбор в непостоянството си през сезона. „Росонерите“ могат да изнесат истински мастърклас срещу почти всеки съперник, но и да подценят доста тимове. Последното се видя добре и в мача със Славия Прага в Лига Европа (4:2). „Дявола“ игра цял час с човек повече, ала допусна два ненужни гола.

Сега преди Стефано Пиоли и играчите му седи казусът „Емполи“. Тосканци изпускат парата от назначения преди около месец Давиде Никола. В последния кръг „адзурите“ загубиха с 1:2 от прекия конкурент за оставане в елита Каляри. Определено везните са наклонени към Милан, който няма да пести никакви сили за гостуването в Прага и ще съсредоточи всички усилия към експресен успех над Емполи.

Рубен Лофтъс-Чийк
Рубен Лофтъс-Чийк (Снимка: БТА)

Милан е твърд фаворит на WINBET срещу Емполи на 1.47. Бетинг компанията дава за тосканци 6.75, а хикс на „Сан Сиро“ е с две цифри надолу – 4.75.

Символите на Торино и Бергамо кръстосват шпаги

Ювентус посреща Аталанта в собствения си дом „Алианц Стейдиъм“. Сблъсъкът е един от най-вълнуващите от това завъртане в Италия, редом до Фиорентина – Рома. Юве е в усилена борба за второто място, което брани от Милан. За „Богинята“ пък точките са крайно необходими заради борбата за Шампионска лига.

Юве е в много лоша форма от края на януари и има една-единствена победа оттогава, дошла с късен гол на Даниеле Ругани. Аталанта е на другия полюс и единственият неуспех на тима през календарната 2024 е загубата от Болоня с 1:2 преди седмица. Именно „рособлу“ нанесе и предпоследното поражение на бергамаските…датиращо от средата на декември и предпразничната програма на Серия А.

Душан Влахович
Душан Влахович (Снимка: БТА)

Победа за Ювентус в едно от зрелищата на кръга е 2.37 за УИН БЕТ. Успех за Аталанта пък се равнява на 3.40. Хиксът е с 5 пункта нагоре – 3.45.

За Рома и Де Роси предстои голям тест във Флоренция

Рома просто вилнее под ръководството на Даниеле Де Роси и това вече е факт. През седмицата „вълците“ свалиха на земята „чайките“ от Брайтън в Лига Европа. Римският тим показва изключително привлекателен футбол, който може да е обект на цял анализ с новата схема в жълто и червено. 4-3-3 отвори всички възможности на офанзивните футболисти на Рома и те вече показват, че са седяли в черупка под ръководството на Жозе Моуриньо.

Не бива да се подценява Фиорентина и домакинският фактор. За пореден сезон Винченцо Италиано държи отбора от Флоренция на доста добро ниво и ако не бяха някои елементарни грешки, то „Ла Виола“ можеше да има 6-7 точки повече и директно да окупира четвъртата позиция.

При всички положения предстои вълнуващ сблъсък на „Артемио Франки“ между тези два съперника, които не крият неприязънта си един към друг.

Рома
Рома (Снимка: БТА)

За букмейкъра Уин бет Рома е лек аутсайдер на 2.90. Домакинска победа за Фиорентина е 2.65, а без победител в мача върви на 3.45.

Лацио ще опита да се отърси след шамара в Мюнхен

Лацио допусна крах в Мюнхен и загуби с 0:3 от Байерн, а сега му предстои домакинство на Удинезе. Именно с посрещането на „фриуланите“ трябва да започне и същинската битка на „орлите“ за евроквота. Към момента „бианкочелестите“ са едва девети в таблицата и имат за изместване доста тимове по пътя към Шампионска лига и Лига Европа. Купата също е възможен изход от тази летаргична позиция за момчетата на Маурицио Сари.

С името на специалиста са свързани основно слуховете след отпадането в ШЛ. Според множество издания в Италия това е последният сезон на Сари на „Олимпико“. Наставникът изглежда харесван от повечето играчи на Лацио и ако те искат да го изпратят подобаващо, следва да се вложат максимално във финалния спринт от сезона. А стартът на този финален спринт е срещу много удобен съперник.

Маурицио Сари
Маурицио Сари (Снимка: БТА)

Winbet фаворизира Лацио на 1.94 срещу 4.25 за Удинезе. Според бетинг къщата равенството гравитира около 3.55.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.