Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръстаич да започне да гледа Бачев от Пирин

0
Мартин Бачев
Снимка: Фейсбук

Ако информациите от Сърбия не се окажат верни и вместо да се върне в Израел Младен Кръстаич продължи да води националния отбор на България, той има идеалната възможност да започне да гледа внимателно играта на един безспорен талант. Това е 18-годишният защитник на Пирин Мартин Бачев, който при успеха на своите над Лудогорец в Разград не само ги изведе за първи път с капитанската лента, но за първи път изигра и пълни 90 минути в един мач, при това на високо ниво.

Какъв дебют само? Едва ли млад играч, който не мечтае да запомни по подобен начин първия си цял двубой в мъжкия елитен футбол. Въпреки крехката си възраст по време на срещата с шампиона Мартин показа забележителна тактическа зрялост и умения, като вещите му намеси на няколко пъти помогнаха на пиринци да запазят мрежата си суха. 

Така че Кръстаич да следи внимателно изявите на талантливото „орле“, тъй като не е казано, че Бачев първо трябва да мине през младежите, за да го поканят след това и в А отбора на България. Ако Кръстаич наистина държи на думата си да подмладява държавния тим, нека да не го прави само с перспективни българи, които играят зад граница в младежки формаци или изпадащи от елита клубове, или пък не са титуляри в своите тимове и рядко помирисват терен.

В България също има материал и Мартин Бачев е един от примерите, който на всичкото отгоре покрива и критериите на сръбския селекционер – млад, качествен и играе на дефицитен за България пост. 


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.