Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръг 33 в Италия: Интер може да нанесе знаменит удар на градския враг Милан

0
Хакан Чалханоглу Интер
Снимка: БТА

33-ият кръг в Италия ще продължи от петък до понеделник и може да завърши с връчване на Скудето в Скалата на калчото – „Сан Сиро“. Милан и Интер ще закрият кръга на Ботуша в понеделник, но преди тях Рома и Болоня се изправят в свиреп сблъсък за топ 4.

Освен тези два мача Ювентус, Лацио и Наполи също имат коварни препятствия по пътя си.

Лацио среща костеливия Дженоа

Кръгът в Серия А се открива в петък привечер. Лацио гостува на Дженоа от 19:30 часа и ако иска да запази седмата позиция, ще трябва със сигурност да спечели в града с морския фар. Добрата новина за Игор Тудор и компания е, че „грифоните“ на практика не се борят за нищичко. Тимът на Алберто Джилардино е уверено в средата на класирането.

Със златната среда на генуезци обаче се изпепеляват и добрите новини за лациалите. Те няма да могат да разчитат на Матиа Дзакани, Иван Проведел и Матео Гендузи. Триото е ключово в състава на Тудор и липсата му няма как да се усети.

Лацио
Лацио (Снимка: БТА)

Джилардино също не може да се похвали с пълен кадрови потенциал. Витиня, Руслан Малиновски, Жуниор Месиас и Матия Бани са аут от сблъсъка.

Бетано вижда победата за Лацио на коефициент 2.50 срещу 3.25 за евентуална такава на домакините от Генуа. Равенството е 3.20.

Ювентус търси задължителна победа в Сардиния

Петък вечер ще предложи и още една среща в Италия. Ювентус, изпращащ катастрофална пролет, гостува на Каляри. От претендент за титлата „бианконерите“ се превърнаха в тим, който трябва да брани третото си място. Каляри пък вече диша по-спокойно, но близостта до опасната зона е тревожна и няма нищо сигурно за Клаудио Раниери и момчетата му.

Ветеранът в треньорската професия ще е пределно мотивиран срещу един от многото си бивши отбори. Вероятно Раниери отново ще заложи на схема с трима в защита и двама чисти нападатели, но таранът Андреа Петаня няма да вземе участие в мача.

Тревогите от медицински тип преследват и Макс Алегри в последните дни. Спецът от Ливорно няма да може да разчита на вратаря Войчех Шчесни, а това праща под рамката вечната резерва Матиа Перин. Със сигурност и Алегри ще прати трима в защита, а головете напред ще се чакат от Душан Влахович, който отново напипва ритъм след лекото отстъпление в представянето си спрямо януари и февруари.

Душан Влахович, Ювентус
Душан Влахович, Ювентус (Снимка: БТА)

Букмейкърът бетано смята, че Юве е фаворит – 1.78. Ставката за Каляри е 4.90, докато хиксът се котира на 3.50.

Наполи ще вкопава Емполи под чертата

Положението за Наполи е сега или никога. Тимът на Франческо Калцона е осми, ала с равен брой точки със седмия Лацио, който е окупирал и последната засега евроквота за Италия.

Тосканци са доста обременени преди мача от една страна. „Сините“ са на само точка от опасната зона. От друга страна Емполи триумфира на „Марадона“ в първия дял от шампионата и на практика подпечата бързата раздяла на партенопеите с Руди Гарсия.

Наполи обаче в момента е в по-добра форма от ноември и Франческо Калцона прави всичко възможно тимът му да заработи на високи обороти. Притесненията за Калцона са свързани със защитата и по-точно нейният ляв фланг. Двамата леви крайни защитници Марио Руй и Матиас Оливейра са с контузии. Пожарен вариант за поста изглежда Паскуале Мацоки, който засега не се радва на особено добър първи полусезон под Везувий.

Франческо Калцона
Франческо Калцона (Снимка: БТА)

Очаквано, betano дава аванс на Наполи – 1.72. Коефициентът за равен е точно 4.00, а за победа на домакините Емполи – 4.65.

Рома и Болоня в пряк сблъсък за топ 4

Едва ли много хора са очаквали да говорим за Рома – Болоня като сблъсък за Шампионска лига и то в 33-ия кръг на първенството. Ето че обаче това се случва. И ако за „джалоросите“ можем да твърдим, че има резон да са сред първите три отбора, то „рособлу“ е абсолютният хит в шампионата.

Тиаго Мота и момчетата му изумяват кръг след кръг и дори да загубят на „Олимпико“, ще запазят мястото си в топ 4. А то дава директна квота за Турнира на богатите догодина.

Лошата новина за Мота и болонци е великолепната форма на „вълците“. Преди броени часове те отстраниха Милан от турнира Лига Европа и това им отреди полуфинални битки с Байер Леверкузен. Резултатът над „росонерите“ също бе впечатляващ – 3:1 в двата мача общо, гарниран и с почти цял час игра с човек по-малко. Ентусиазмът на Тригория е огромен и новият договор на Даниел Де Роси засвидетелства доверието, с което се ползва клубният символ.

Пауло Дибала, Рома
Пауло Дибала, Рома (Снимка: БТА)

BETANO очаква много равностоен мач в Рим, но все пак Рома е фаворит с 2.40. Да няма победител в мача се оценява на 3.10, докато успех за Болоня на 3.25.

Милано се разделя на две – „Дерби дела Мадонина“ е тук

Мачът на Милано. „Дерби дела Мадонина“ или на български дербито на Дева Мария. Милан и Интер кръстосват шпаги в мач, който може да донесе на „Възлюбената“ двадесета титла на Италия и втората звезда.

Обстановката в „червено-черния“ лагер определено е тягостна след отпадането в Лига Европа от Рома. Изглежда предрешено и бъдещето на треньора Стефано Пиоли. След 5 години на Миланело е твърде вероятно Пиоли да напусне „росонерите“ в края на сезона след неуспешния сезон. Второто място е някаква утеха за Милан с оглед колебливия старт, но това няма да спаси наставника. За него и играчите му остава надеждата, че ще отложат празненствата на Интер с поне седмица.

Стефано Пиоли
Стефано Пиоли (Снимка: БТА)

При „Змията“ всичко изглежда по ноти. Отпадането от Шампионска лига трудно бе преглътнато, но чаканото Скудето е напът да се случи по най-сладкия възможен начин. (И с оглед невероятният рейд из терените на Ботуша – напълно заслужено).

Интер може да официализира златото на „Меаца“ и в градското дерби с Милан – вероятно мечта за милиони интеристи. Там, където борбата за втората звезда е особено жестока и символична. „Белият кахър“ е, че мегасблъсъкът е в понеделник.

За разлика от предходните мачове на двата отбора в Серия А, сега се очаква Пиоли и Симоне Индзаги да заложат на всичко най-добро. А какво по-хубаво от това за футболните фенове?

Симоне Индзаги
Симоне Индзаги (Снимка: БТА)

Ставките в дербито на Милано по традиция са високи и Betano не отстъпва. Букмейкърът дава 1.98 на символичния гост Интер, правейки го фаворит. Коефициентът за равен е 3.55. Успех на Милан пък се прогнозира на 3.80.

Кръг 33 в Серия А:

Петък, 19:30| Дженоа – Лацио

Петък, 21:45| Каляри – Ювентус

Събота, 19:00| Емполи – Наполи

Събота, 21:45| Верона – Удинезе

Неделя, 13:30| Сасуоло – Лече

Неделя, 16:00| Торино – Фрозиноне

Неделя, 19:00| Салернитана – Фиорентина

Неделя, 21:45| Монца – Аталанта

Понеделник, 19:00| Рома – Болоня

Понеделник, 21:45| Милан – Интер


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.