50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кралете на Европа започват дългия път към Германия днес

0
италия
Снимка: БТА

Днес, 23.03, стартират квалификациите за европейското първенство по футбол, което ще се проведе догодина в Германия. Програмата в четъвртък включва 8 мача, а най-интересно без никакво съмнение ще бъде в Неапол, където един срещу друг ще се изправят националните отбори на Италия и Англия в първи мач от Група „С“.

роберто манчини

Възпитаниците на Роберто Манчини спечелиха последното европейско първенство през 2021-ва и сега започват пътя към защитата с мач именно срещу отбора, когото победиха на финала на „Уембли“ преди две години. „Скуадра адзура“ не успя да се класира за Мондиала в Катар, след като допусна изненадващо отстраняване от Северна Македония на бараж. Италианците спечелиха три от последните си пет официални мача от Лигата на нациите. Последният мач на Италия бе загуба от Австрия с 2:0 в приятелски мач, който се проведе през ноември. Италия не е губила домакински мач в евроквалификация от 1999 г., когато губи от Дания.

гарет саутгейт

Избранниците на Гарет Саутгейт все още си спомнят финала на ЕВРО ’21 с горчивина, имайки предвид, че „Трите лъва“ за пореден път бяха покосени на дузпи. Англичаните стигаха 1/4-финал на Световното в Катар, но загубиха от Франция, след като Хари Кейн пропусна дузпа в заключителните минути. Англия спечели три от петте си мача на Световното. Напрежението в лагера на островитяните не е малко, защото те не са печелили какъвто и да е трофей от 1966 г. Саутгейт се нуждае от още една победа, за да стане третия национален селекционер, който достига кота 50 успеха.

Последният успех на Англия над Италия датира от 2012 г., когато „Трите лъва“ спечелиха приятелски мач с 2:1. След споменатия финал отпреди две години, англичани и италианци се срещнаха и в Лигата на нациите, но там Италия спечели домакинството с 1:0, а двубоят в Англия завърши без попадения. Последната победа на Англия над Италия в официален мач датира от 1977 г., когато британците печелят с 2:0 в световна квалификация. За последно пък италианците губят у дома от Англия през 1961-ва с 2:3 в приятелски мач.

Двубоят на ст. „Диего Армандо Марадона“ започва в 21:45 чса българско време.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.