Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фейенорд обърна Аякс в страхотен Класикер и докосва титлата

0
Фейенорд
Twitter/Feyenord

Фейенорд победи Аякс като гост в Амстердам с 3:2 в много зрелищно издание на нидерландския „Дер Класикер“. В челен сблъсък между първия и втория ротердамци изоставаха с 1:2 на почивката, но осъществиха пълен обрат и вече са на 6 точки пред днешния си съперник.

Мачът между първия и втория в Нидерландия започна вихрено. Сантиаго Хименес изведе гостите напред в шестата минута, но след това в 17-ата Алварес изравни, а Душан Тадич направи 2:1 за Аякс в 37-ата. Така на почивката Аякс излезе с аванс и във виртуалното класиране изравни по точки Фейенорд.

Ротациите на Слот през втората част дадоха резултат и Себастиан Шимански възстанови паритета само седем минути след подновяването на играта. Геертруйда пък донесе знаменитата победа с 3:2 за гостите от Ротердам, засичайки с глава центриране от ъглов удар в 87-ата минута и смълча всички на „Йохан Кройф Арена“.

Така Фейенорд изживя една страхотна седмица, след като в четвъртък постигна историческа победа със 7:1 над Шахтьор Донецк в Лига Европа, а днес спечели „Дер Класикер“ срещу конкурента си за титлата в Нидерландия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.