Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дузпи пратиха Реал Мадрид на финал за Суперкупата

0
Реал Мадрид
Twitter

Реал Мадрид се класира за финала на турнира за Суперкупата на Испания, след като победи след изпълнение на дузпи Валенсия. Надпреварата се състои в столицата на Саудитска Арабия Рияд, а „кралете“ и „прилепите“ завършиха 1:1 след редовното време и продълженията. При наказателните удари Джомерт и Гая от Валенсия пропуснаха, а играчите на испанския и европейски шампион не сгрешиха нито вендъж.

Реал доминираше първите 20 минути на двубоя, като с пропуски се отчетоха Милитао, Валверде и Родриго. Валенсия отвърна с хубав удар с глава на Кавани.

Първото попадение падна във вратата на Валенсия в 39-ата минута. Джомерт фаулира Бензема в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Потърпевшият французин не сгреши и изведе своя тим напред.

Реал бе по-деен и след почивката, но получи изравнителен гол. Тони Лато центира в наказателното поле, а Самюел Лино отблизо засече за 1:1.

До края на редовното време Реал имаше доста възможности за победно попадение, но такова така и не падна. В двете продължения по 15 минути „белите“ бяха по-активни, докато „прилепите“ изчакваха да се стигне до дузпи и се надяваха там да надделеят.

До дузпи се стигна, но в тях футболистите на Реал бяха безупречни и спечелиха с 4:3.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти имаше двоен повод за празник, тъй като записа мач номер 200 като наставник на клуба. Само трима треньори са водили отбора в повече срещи – Мигел Муньос (605 мача), Зинедин Зидан (263) и Висенте Дел Боске (246).

На финала Реал ще игхрае с победителя от двойката Барселона – Бетис.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.