10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Грандиозно посрещане за българските Златни момичета в шахмата (СНИМКИ)

0
Завръщане на женския национален отбор по шахмат
Снимка: БТА / BTA

Националният отбор на България по шахмат за жени се прибраха у нас след големия успех на Европейското отборно първенство по шахмат. Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева кацнаха в София, след като спечелиха титлата в Будва.

При пристигането си Златните момичета на България бяха отрупани с цветя и аплодисменти при пристигането си, където бяха посрещнати от премиера Николай Денков и спортния министър Димитър Илиев. Треньорът им Петър Арнаудов пък показа златната купа. От шампионския отбор отсъстваше единствено Гергана Пейчева, която тръгна директно за САЩ, където е студент.

Завръщане на женския национален отбор по шахмат

„За много кратко време успяхме да се сплотим като екип и отбор, всяка една даде всичко от себе си, желанието ни за победа и себераздаването дадоха резултат. Всяка една чувстваше подкрепата на останалите. Надявам се тези успехи да допринесат за окончателното изчистване на ситуацията с шахмата в България. Радвам се, че вървим по пътя на това отново да бъдем признати международно“, бяха първите думи на Антоанета Стефанова на летище „София“.

„Това е един споделен успех, затова е по-сладко. Ние постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на всички, които направиха този успех възможен. Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си, аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България“, каза още Стефанова.

Завръщане на женския национален отбор по шахмат

„Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова, за нас винаги е радост да учим от нейния професионализъм. Радваме се, че ние със своя талант и работа също допринесохме за този успех. Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме силни. Сега сме европейски шампионки, от моя резултат също съм много доволна и това ми дава мотивация“, сподели Нургюл Салимова, която получи и индивидуално отличие в Будва, след като не загуби нито една от деветте си партии.

Завръщане на женския национален отбор по шахмат

„През цялото време работихме в един екип, тя (б.р. – Антоанета Стефанова) ни даваше спокойствие, защото има голям опит в такива състезания и доста допринесе със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми трябва още малко време да осъзная“, сподели Белослава Кръстева.

Завръщане на женския национален отбор по шахмат

Вижте кадри от посрещането на Златните момичета на България по шахмат:

Завръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахматЗавръщане на женския национален отбор по шахмат

Завръщане на женския национален отбор по шахмат

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Дориан Делчев
Дориан ДелчевДориан Делчев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология. Работи за сайта Гонг и спортния отдел на Нова телевизия от 2019 година.
Коментирай

Няма коментари.