ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Барселона устиска напора на Шахтьор и гледа с едно око към елиминациите

0
Барселона
Снимка: БТА

Барселона победи с 2:1 гостуващия шампион на Украйна Шахтьор Донецк. Двубоят бе от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С успеха каталунците събраха пълен комплект от 9 точки, след като победиха и другите два тима в групата Роял Антверп и Порто, даващи си среща по-късно тази вечер. Тимът от Донецк остава на трета позиция с 3 пункта.

„Лос кулес“ бяха по-активният тим в първия половин час и заслужено стигнаха до гол. Точен бе Феран Торес в 28-ата минута. Първоначално попадението не бе признато заради засада, но след видеопреглед голът остана на таблото и испанците вече водеха с 1:0.

Само осем минути трябваха на Феран Торес да запише и асистенция за Фермин Лопес. Младокът удвои по много красив начин, като ударът му се отклони и в напречната греда.

Украинците не се предадоха и в 62-ата минута се върнаха в мача. Тогава националът на страната Георгий Судаков намали с хубав удар в близкия ъгъл на Марк Андре Тер Стеген.

До края на мача двата тима имаха по няколко положения за отбелязване, но гол така и не падна и „Камп Ноу“ ликува.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.