ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Хитът на сезона препречва пътя на ЦСКА към среброто

0
ЦСКА Крумовград Тибо Вион
Снимка: LAP.bg

ЦСКА посреща Крумовград в предпоследното си домакинство по стечение на плейофите. Срещата между „червените“ и „жълто-сините“ е в събота, 17 май, от 17:45 часа и ще бъде ръководена от Иво Андреев. Арена на събитието ще е Националният стадион „Васил Левски“ и по традиция от зеления килим ще излъчва телевизията „Диема Спорт“.

Въпреки че двата тима са в така наречения шампионски плейоф, ще изпратят сезона с коренно различно настроение. При „армейците“ съществува сериозно огорчение от провалената кампания и борбата за второто място. Новаците от Крумовград пък едва ли са и мечтали за такъв взривен старт в елита. 

Филип Филипов
Филип Филипов и Стоян Орманджиев (Снимка: БТА)

В ЦСКА в момента текат сериозни управленски реорганизации. Следващият сезон ще е ново начало за „червена“ България заради промяната в собствеността, подклаждаща вяра и надежда у привържениците. Крумовградчани със сигурност оценяват страхотното си представяне през тази година, ала както гласи поверието „Апетитът идва с яденето“. Вероятно ръководството вече прави планове как да надгради през сезон 2024/25. Дали те ще включват наставника Станислав Генчев или не, ще стане ясно през лятото.

Три кръга преди края ЦСКА и Черно море делят втората позиция с по 66 точки. „Моряците“ имат предимство в преките двубои, което им отрежда сребро. Крумовград е шести с 48 точки – по седем зад Левски и Локомотив Пловдив. На практика, още в събота вечер теоретичните шансове на „жълто-сините“ за по-горно от шестото място могат да умрат.

Какво се случва в ЦСКА?

На Панчарево се намират в истинска вихрушка в последните седмици. Не се очертава и тази вихрушка да приключи в идния месец заради многобройните размествания в ръководството, мащабния процес по строителството на „Българска армия“ и очакваната мащабна селекция.

ЦСКА ще се раздели с доста футболисти – Бисмарк Чарлс, Мено Кох, Брадли де Нойер са сигурни напускащи. Под въпрос е бъдещето на Данило Асприля, Фернандо Каранга, Иван Турицов, Юрген Матай и Енес Махмутович. На мястото на тези футболисти, съвсем логично, трябва да дойдат нови, за да може Стамен Белчев или бъдещият треньор да имат избор и да гонят съответните цели. 

Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)

В последните часове има разнопосочни послания за хасковския специалист. Зададената му цел Лига Европа няма как да се осъществи заради Купата на Ботев. Това би трябвало да е ясен знак, но уви, оказва се не точно така. Според близки до новото ръководство медии обаче, Белчев ще получи допълнителен кредит на доверие. Каквото и да излезе в пресата до края на сезона, може да бъде счетено само и единствено като слухове и догадки. Дотогава треньор ще бъде Белчев!

За избора на някогашния нападател има само една добра новина – Улаус Скаршем се завръща след претърпяно вирусно заболяване. С тежко наказание от 6 мача е Фернандо Каранга, а с тежка контузия капитанът Юрген Матай. Илиан Антонов от втория отбор също няма да е на разположение заради контузия.

В хита Крумовград

„Жълто-сините“ пристигат в София абсолютно необременени и без никакви очаквания. Точно това е и силата на отбора от малкото родопско градче. Неговият хъс и компактност му осигуриха сигурно поне шесто място във финалната таблица. Подвиг, малко очакван от анализатори и специалисти в началото на кампанията.

Следващият сезон може да утвърди по изключително авторитетен начин Крумовград в елита. Не са много новаците, които започват по този начин, в който и да е шампионат. Въпросителна около „жълто-сините“ е какво ще се случи на треньорската скамейка. Станислав Генчев е силно желан от Левски, а самият той не крие амбициите си за пейката на „Герена“. Вече се споменават и някои имена за негов наследник – едно от тях е утрешният му съперник Стамен Белчев. 

Станислав Генчев
Станислав Генчев: (Снимка: БТА)

Освен треньора Генчев, още няколко играчи на Крумовград са в радара на Левски и други по-претенциозни клубове. Серкан Юсеин и Александър Колев са основните двама „заподозряни“ за трансфер през лятото. Именно голмайсторът пък се закани, че крумовградчани ще пристигнат в София, за да „мачкат“ ЦСКА.

Дали това ще се случи – предстои да проследим!


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.