ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Автогол и изпусната дузпа закопаха Реал Мадрид (ВИДЕО)

0
Real-Madrid

Испанският колос Реал Мадрид допусна шокираща загуба от Майорка с 1:0 като гост в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Начо Фернандес си отбеляза автогол, докато Марко Асенсио изпусна дузпа в двубоя.

След само 13 минути игра Майорка стигна до попадение във вратата на Реал. Центрирана топка в наказателното поле бе засечена с глава от Ведат Муриджи. Ударът му се отклони в главата на Начо, за да се озове във вратата на резервния страж Андрий Лунин, който замени в последния момент контузилия се на загрявката Тибо Куртоа.

Реал не направи нищо до края на полувремето, с което да застраши достатъчно вратата на Майорка. В началото на второто полувреме „кралете“ си спечелиха дузпа след нарушение на вратаря Предраг Райкович, който фаулира Винисиус. Зад бялата точка застана Марко Асенсио, но ударът му бе спасен от Райкович.

До края на мача Реал така и не успя да стигне изравнителен гол, въпреки че имаше пълно превъзходство във владението на топката и по броя отправени удари в двубоя.

Така Реал допусна трета загуба от началото на сезона и остава на втора позиция с 45 пункта – на пет зад лидера Барселона, който по-късно днес приема тима на Севиля. Майорка пък заема десетото място с 28 точки.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.