ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Везенков класира Олимпиакос за плейофите в Евролигата

0
Александър Везенков
Снимка: Twitter

Българският баскетболист Александър Везенков за пореден път се превърна в герой за своя клуб в най-комерсиалния турнир под двата коша.

С победен кош на Везенков 6 секунди преди края Олимпиакос надделя срещу Жалгирис със 74:72 в Каунас, Литва, и се превърна в първия отбор, класирал се за плейофите в Евролигата. В отделните четвъртини резултатът беше 15:17, 25:17, 21:15 и 13:23.

Александър Везенков бе най-резултатен в двубоя с 25 точки, а освен това добави 8 борби, 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за 30 минути на игралното поле. Спортист номер едно на България бе безгрешен от зоната за две точки – 9/9, като освен това стреля 2/7 от тройката и 1/1 от наказателната линия, за да оформи коефициент на полезно действие 32. Черешката на тортата бе точната му стрелба със стъпка назад при оставащи около 6 секунди до сирената, която донесе успеха на гърците.

Освен това Везенков достигна и границата от 2000 отбелязани точки в Евролигата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.