ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Верстапен взе втора победа в Монако

0
Мах Верстапен
Снимка: Twitter

Зрителите във Формула 1 гледаха оспорвано състезание, но накрая най-високо на почетната стълбичка се изкачи познато име. Макс Верстапен спечели втората си победа по свещените улици на Монте Карло, след като спечели Гран При на Монако, седми кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Нидерландецът триумфира в Княжеството по един доминантен начин, стартирайки от полпозишъна и финиширайки на 27.9 секунди пред втория Фернандо Алонсо. Верстапен контролираше събитията в първите 2/3 от дистанцията, след което над пистата заваля дъжд и тя се наводни само за 2-3 обиколки.

В този момент настъпи голям хаос, но въпреки един по-сериозен контакт със стената преди „Портие“ нидерландецът остана начело. В този хаос Алонсо и Астън Мартин изтърваха златен шанс да изпреварят Верстапен, тъй като спряха в бокса в края на 54-тия тур, но малко странно заложиха на медиум, вместо на интермедия. 

Само обиколка по-късно абсолютно всички пилоти в челото влязоха в бокса, за да преминат към гумите интермедия, а този допълнителен бокс коства над 10 секунди на Алонсо. Трети в надпреварата финишира тръгналият от трето място Естебан Окон, за когото това е първи подиум от победата му в Гран При на Унгария през 2021 година насам.

За двукратния световен шампион Верстапен пък това бе 39-а победа и тя му позволи да се откъсне на върха в генералното класиране с 39 точки пред съотборника си в Ред Бул Серхио Перес.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.