ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Изхвърлиха световен шампион с Аржентина от футбола за две години заради допинг

0
Алехандро
Снимка: Twitter.com/Fabrizio Romano

Аржентинският национал и световен шампион Алехандро „Папу“ Гомес е бил наказан със спиране на състезателните права за две години заради положителен допинг тест, съобщава испанското издание Relevo. Това е станало по време на допинг проверка на базата на неговия бивш отбор Севиля през ноември миналата година преди Световното първенство в Катар.

Според самия Гомес, проблемът е възникнал след тежка нощ, след която той приел медицински сироп, предписан на едно от неговите деца, без да се консултира с лекарите на клуба. Нещата станали по-сложни, тъй като както Севиля, така и Гомес са били осведомени за положителния тест от месеци, но санкцията била наложена едва сега. Този случай бил и пречка за Гомес да намери нов отбор през лятото и в крайна сметка той реши да разтрогне договора си с андалусийци в последния ден на трансферния прозорец.

Той подписа с Монца в края на септември и дори изигра два мача за тях в Серия А. Сега, на 35 години, Гомес най-вероятно ще трябва да сложи край на своята футболна кариера.

Въпреки наказанието му, той успя да играе в два мача на Световното първенство в Катар, като беше титуляр при загубата с 1:2 от Саудитска Арабия и победата с 2:1 над Австралия. Наказанието на Гомес, въпреки че е сериозно, не се очаква да окаже влияние върху световната титла на националния отбор на Аржентина.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.