Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Специя с исторически първи успех над Интер

0
интер специя
Снимка: БТА

Специя победи Интер за пръв път в историята на своето съществуване. Това се случи в откриващия двубой от 26-ия кръг на италианската Серия „А“, в който „орлите“ спечелиха домакинството си на „нерадзурите“ с 2:1 на своя „Алберто Пико“. Така възпитаниците на Леонардо Семпличи прекъснаха серия от 5 последоватлени срещи в елита без успех.

Мачът можеше да се развие по съвсем различен начин, ако Лаутаро Мартинес не бе пропуснал дузпа в 13′. 10 минути след началото на второто полувреме синът на легендата на Милан Паоло Малдини – Давиде, откри резултата в полза на домакините след асистенция на М’Бала Ндзола. Играчите на Симоне Индзаги се хвърлиха в атаки и възстановиха равенството в 83′, когато съдията Ливио Маринели отсъди втори 11-метров наказателен удар за Интер. Този път зад топката застана Ромелу Лукаку и белгиецът не сгреши.

Време за радост нямаше, тъй като „черно-сините“ тръгнаха в нови атаки, но вместо това получиха нов гол. Този път Маринели посочи бялата точка в полза на „белите“, а Ндзола се нагърби с изпълнението и не сгреши.

Така Спезия записа първи успех над именития си съперник в шестия двубой от Серия „А“ между двата тима. „Малките орли“ заемат 17-о място във временното класиране с 24 точки, а грандът от Милано остава втори с 50 точки, с две пред третия Лацио, но и с мач повече.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.