Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Антъни Джошуа се върна към победите срещу корав американец

0
Антъни Джошуа Джърмел Франклин
Снимка: DAZN

Антъни Джошуа победи Джърмейн Франклин и зарадва препълнената зала „О2 Арена“ в Лондон, Великобритания. Ей Джей спечели с единодушно съдийско решение – 118-111, 117-111 и 117-111.

Британският боксьор имаше нужда от задължителен успех след двете последователни загуби от Олександър Усик. Американецът се представи на много високо ниво и все още никой не е успял да го нокаутира. Франклин отнесе много силни удари, но продължи мъжки и довърши срещата.

Читателите на Nostrabet проследиха на живо сблъсъка рунд по рунд, след като нито един български канал нямаше възможност да го излъчи. Събитията са отразени по хронологичен ред, като първите са най-отдолу в материала.

Антъни Джошуа Джърмел Франклин

Битката:

– Победа за Антъни Джошуа с единодушно съдийско решение след 12 рунда здрава битка! Единият рефер дава три рунда за Франклин, а другите двама по два рунда.

– Сериозно сдърпване и размяна на обиди след края! Двама души държат Антъни Джошуа и го разделят от Франклин. Напрежението утихна около минута след последния гонг. Чакаме решението на съдиите.

- Двамата се изнервиха и размениха реплики минута след началото на последния рунд. Предвид умората голяма част от опитите за удари вече са пропуски. Силна деснячка от Джошуа минута преди края. Франклин се втурна напред и се стовари върху него, за да се спаси от последвалите удари. На свой ред американецът успя да пласира силно дясно кроше в близък бой. До края нямаше нокаут и двамата бяха разделени от финалния гонг.

- Първият шампионски рунд започна по-предпазливо, като двамата се хванаха здраво в клинч. Джошуа отново се върна към левите прави и изневиделица стовари страховито ляво кроше в тялото на Франклин. Американецът намери сили за хубаво дясно кроше в главата на бившия шампион, всички останали добри удари в рунда обаче бяха инкасирани от него.

- Силни два удара с дясната ръка от Джошуа - ъперкът и кроше. Франклин отвърна с отличен ляв прав в челото на съперника. Нова размяна и силна деснячка от американеца. Гардовете са долу и Франклин продължава да пласира силни удари в средата на десетия рунд. Публиката е на крака. Вече краката тежат много и на двамата, а битката се превръщна в улично меле! 

- Ей Джей продължи с наказателната акция и в началото на деветия рунд. Франклин обаче е боец, който никоа не е бил нокаутиран и това не е случайно. Американецът вървеше напред и опитваше да намери хубав удар. Това се случи 40 секунди преди края на частт, пласирайки дясно кроше. Много по-свежият Джошуа обаче веднага реакира и до края на рунда не позволи изненади.


- Ъперкът в главата на Франклин за начало на осмия рунд. Антъни продължи с отлична серия, от която съперникът отнесе два внушителни удара, а след това чрез ескиважи избегна нови две попадения. След това съдията предупреди двамата да не задържат главата на съперника надолу. Последва нов хубав ъперкът в главата на Джърмейн. В края на осмата част американецът вече едвам се държи на краката си.

- Добра комбинация от Джошуа в началото на седмия рунд, като акцентът беше удар в тялото на съперника. Последва здрава борба в клинч, но без нечисти удари. Американецът пропусна страшна бомба с дясната ръка, която обаче премина далеч от целта. Опитите му започнаха да стават все по-епизодични, а пък Джошуа поддържаше едно и също темпо на игра.

- Солиден ляв прав от Франклин в носа на Антъни. Британецът отговори с ляв ъперкът, най-добрия му удар до момента в мача. Публиката го окуражи да продължи атаката, но Джошуа изпусна момента. Опит за силен финал на рунда от Джърмейн, но всичките му удари попаднаха в гарда на олимпийския шампион за 2012 година.

- Два силни удара от Джошуа в първите секунди на петия рунд. Бившият световен шампион започна да вдига оборотите и видимо съперникът му не намираше отговори за неговите бързи атаки. Франклин пласира чудесна деснячка в средата на рунда, но Ей Джей бързо отвърна със същото. Размените ставаха все повече, гардовете пък започваха да падат! Британецът влиза със солидна преднина в шестата част и неговият съперник трябва вече да се ориентира към завършващ удар.

- Франклин отново започна много нахъсано с опити за мощни леви крошета, но този път Джошуа беше подотвен и се движеше умело с краката. Неговите леви прави пък все така притискаха противника и амриканецът вече започваше да се задъхва. Двамата бяха много активни в клинчовете. Последва мощна размяна на две крошета с гонга за край на четвъртата част.

- Третият рунд започна много агресивно, като Франклин послуша съветите на ъгъла си. Треньорът му го надъха, че притиска здраво Антъни. Именно това се случи и британецът отнесе няколко много добри удара, като все пак не бе разклатен. Ей Джей не се стъписа и се придържаше към стратегията си да пуска леви прави, които вече започваха да оставят следа по скулата на американеца. Франклин обаче опитваше да контрира при абсолютно всяка възможност и бившият световен №1 трябваше да внимава много. Антъни вкара силен десен прав в носа на съперника, но все пак силен рунд за американския боксьор.

- Два последователни чудесни удара от Джошуа - ляв прав и дясно кроше. След това опита ъперкът с лявата ръка, но пропусна на сантиметри, последва шумна въздишка от залата. Франклин отговори с удар в тялото. До края на втория рунд Джошуа поддържаше умело дистанция.

- Предпазливо начало за двамата съперници. Публиката е много шумна в подкрепата си на Джошуа. Британецът изяде солидно ляво кроше от съперника минута след началото. Бившият световен шампион предимно използва левия си прав. 45 секунди преди края на първия рунд размениха по една добра комбинация ляв-десен, имаме битка!

Минути преди мача:

- Настроението в залата се променя рязко - излиза любимецът на феновете Антъни Джошуа, като рапър изпълнява на живо песента.

- Франклин излиза на ринга под освиркванията на феновете.

- В 0:20 часа "Sweet Caroline" звучи в "О2 Арена"! Главното събитие започва.

- Ей Джей на лапите броени минути преди да взриви залата с излизането си.

- Джошуа изглежда леко притеснен, докато му поставят бинтовете. Той трябва да спечели задължително този бой, защото загуби последните два.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.