ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Микаела Шифрин изравни рекорда на Ингемар Стенмарк

0
Микаела Шифрин
Снимка: Twitter

Исторически ден за най-популярния зимен спорт – ски алпийски дисциплини. Микаела Шифрин спечели своята 86-а победа в стартове за Световната купа, след като триумфира в гигантския слалом в шведския курорт Оре и по тои начин изравни абсолютния рекорд за най-много победи в Световната купа на шведа Ингемар Стенмарк.

За разлика от Стенмарк, който постигна своите победи единствено в дисциплините слалом – 40 и гигантски слалом – 46, Шифрин достигна до тази бройка с успехи във всяка една отделна дисциплина. Американката има 52 триумфа в слалома, 20 в гигантския слалом, 5 в супергигантския слалом, 3 в спускането, 1 в алпийската комбинация, 3 в градските състезания и 2 в паралелните стартове. Шифрин може да излезе еднолично начело в подреждането, ако спечели утрешния слалом в Оре.

Освен рекорда на Стенмарк, Шифрин изравни и върховото постижение на швейцарката Врени Шнайдер за победи в гигантския слалом при дамите. Двете са на върха в класирането с по 20 победи.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.