ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мароко се включи към кандидатурата на Испания и Португалия за Мондиал 2030

0
Мароко фенка
БТА

Сензацията на Мондиал 2022 Мароко ще се присъедини към кандидатурата на Испания и Португалия за домакин на Световното първенство през 2030 година. Новината обяви лично кралят на страна Мохамед VI.

В съобщението на монарха се разбира, че това е кандидатура, която „ще обедини Африка и Европа, както и севера и юга на Средиземноморието“.

Досегашната кандидатура за Световното първенство след седем годни бе на двете иберийски страни и Украйна, която сега отпада от сметките.

След получилата се ситуация, от Испания и Португалия са започнали преговори с африканската страна. Страните тепърва ще преговарят по някои точки и детайли, но не се очаква да има сериозни разминавания.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.