ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Джон Джоунс отказа Ган за две минути

0
джон джоунс ufc 285
Снимка: БТА

Джон Джоунс е новият шампион на UFC в тежка категория! 35-годишният американец, който се завърна в Октагона след повече от три години отсъствие, победи Сирил Ган в главното събитие на галавечерта UFC 285, която се проведе в Лас Вегас.


Джоунс, който за последно се би през февруари 2020-та в лека тежка категория, се нуждаеше от две минути, за да триумфира в дебютния си мач при най-тежките. Наедрелият американец показа страхотна бързина и подвижност за килограмите си и успя да спечели гърба на противника си минута след началото на мача. След известен контрол на земята, Джоунс намери пролука и заключи гилотина от полу-изправено положение, а френският претендент нямаше друг избор освен да се предаде.

джон джоунс ufc 285

Така Джоунс се превръща в осмия боец в историята на най-комерсиалната MMA организация, който печели титла в две различни категории. Преди него подобно нещо са правили Ранди Кочър, Би Джей Пен, Конър Макгрегър, Джордж Сейнт-Пиер, Даниел Кормие, Аманда Нунеш и Хенри Сехудо.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.