ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Историческият обрат не се случи: Маями разби Бостън

0
Джими Бътлър, Джейлън Браун, Бостън - Маями
БТА

Маями Хийт победи Бостън Селтикс в седмия мач със 103:84 (22:15, 30:26, 24:25, 27:18) в и се класира зфинал в NBA. „Горещите“ влезнаха в елиминациите като осми поставен, но спечелиха финалите в Източната конференция.

Селтикс бе близо до исторически обрат след като навакса изоставане от 0:3 в серията, но еуфорията и домакинството не помогнаха.

Джими Бътлър поведе Маями с 28 точки, 7 борби и 6 асистенции. Калеб Мартин добави 26 точки и 10 борби.

Джейсън Тейтъм отново бе на ниво за Селтикс и записа дабъл-дабъл – 14 точки, 11 борби и 4 асистенции. Джейлън Браун и Дерик Уайт добавиха съответно по 19 и 18 точки, но въпреки канските им усилия, това не бе достатъчно.

На финала Маями Хийтс ще се изправи срещу Денвър Нъгетс, които победиха Лос Анджелис Лейкърс с 4:0. Първият мач е в Денвър и е на 2 юни (петък) от 3:30 българско време.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.