ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дузпа в 106′ подели точките между Кадис и Хетафе

0
кадис хетафе

9 жълти картона, 2 червени, три дузпи, греда, 4 гола и изравнително попадение в 106′. Всичко това се случи по време на откриващия мач от 25-и кръг на испанската Ла Лига между борещите се за оцеляване отбори на Кадис и Хетафе.

Двубоят на „Ещадио Нуево Мирандия“ не предвещаваше такава драма, имайки предвид че и двата отбора се намират само на няколко точки от зоната на изпадащите. „Жълтата подводница“ откри резултата в края на първото полувреме, когато Иза Карселен асистира на Рубен Собрино, който с глава от близко разстояние прати топката в мрежата на Давид Сория.

„Тъмносините“ изравниха в 61′, когато турчинът Енес Унал реализира дузпа. В 75′ Унал можеше да вкара вторил гол, но изстрелът му с глава бе вещо спасен от стража на Кадис Йеремаяс Ледешма, а след това се отби и в напречната греда. Положението за гостите стана трагично в 80′, когато съдията Алехандро Ернандес показа втори жълт картон на португалеца Домингос Дуарте, а освен това реферът посочи и бялата точка. Рубен Алкарас отново изведе домакините напред в 82′ и по всичко личеше, че възпитаниците на Серхио ще спечелят трети от последните си пет мача в първенството.

Уви, това не се случи, тъй като Алехандро Ернандес отсъди трета дузпа в 14′ минута на продължението, въпреки че първоначално бе сигнализирал, че ще се играят 10 екстра минути. Зад топката отново застана турчина Унал, който и този път не трепна, а с това приключи мачът. Е, не съвсем, защото протестите на Иза Карселен от домакините му донесоха директен червен картон след последния съдийски сигнал.

Кадис заема 15-а позиция с 27 точки, а Хетафе е на 16-о място с точка по-малко.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.