ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Четвъртодивизионен тим изхвърли елитния Саутхемптън от ФА Къп

0
гримсби
Снимка: БТА

Намиращият се на 16-о място в Лига 2 на Англия отбор на Гримсби поднесе една от най-големите изненади в тазгодишното издание на Купата на ФА. Четвъртодивизионният отбор победи като гост елитния Саутхемптън на ст. „Сейнт Мери“ с 2:1 и се класира за 1/4-финалите на турнира.

гримсби саутхемптън

Гостите откриха резултата в продължението на първата част, когато Гаван Холохан реализира дузпа. Пет минути след началото на второто полувреме процедурата се повтори – отново Холохан и отново от дузпа. Това рзвитие накара треньора на „светците“ Рубен Селес да направи 5 смени през второто полувреме, но домакините успягха да стигнат само до почетно попадение в 65′ чрез Дуже Калета-Кар.

гримсби саутхемптън

Саутхемптън вкара още един гол в 80-ата минута, но попадението на Тео Уолкът бе отменено заради засада. Клубът от Линкълншир е достигал фазата на четвъртфиналите три пъти, като за последно това се случва през 1939-та, когато отборът отпада на полуфинал.

гримсби

Възпитаниците на Пол Хърст отстраниха Лутън след преиграване в миналия кръг, а преди това се справиха с Бъртън, Кеймбридж Юнайтед и Плимът.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.