ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Селтик с трета победа над Рейнджърс през сезона

0
селтик

Селтик спечели дербито на „Старата фирма“ за трети път през сезон 2022/2023. „Детелините“ победиха големия си враг Рейнджърс с 3:2 в мач от 31-ви кръг на редовния сезон на шотландското първенство и по този начин убиха малкото останала интрига за крайното първо място.

Възпитаниците на Анге Постекоглу откриха резултата на „Селтик Парк“ в 26′ след гол на Киого Фурухаши, но в самия край на първата част „мечетата“ изравниха чрез Джеймс Тавърниър. Японецът Фурихаши отново хвърли феновете на домакините в екстаз с втория си гол в 62′, а 11 минути по-късно Жота сложи край на спора. Играчите на Майкъл Бийл върнаха един гол в 79′ отново чрез Тавърниър, но време за повече нямаше.

Така Селтик остава едноличен лидер в класирането с 88 точки, докато градският съперник е на втора позиция с 12 пункта по-малко. Това бе трета победа за Селтик над Рейнджърс през този сезон. „Келтите“ спечелиха първи мач от редовния сезон през есента с 4:0, а след това отстраниха и „светлосините“ в турнира за Купата на Лигата през февруари с 1:2. Вторият мач от първенството приключи без победител – 2:2.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.