ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Българките паднаха от световния шампион

0
България
Снимка: MAX SPORT 2

Волейболистките на България завършиха със загуба участието си в тазгодишната надпревара в Лигата на нациите. Момичетата на Лоренчо Мичели оказаха сериозна съпротива на световния шампион Сърбия, но въпреки това изгубиха с 2:3 (25:20, 16:25, 14:25, 25:17, 4:15) в последния си мач от турнира от Група 5 от последната седмица на Лигата, игран тази нощ в корейския град Сувон.

По този начин „лъвиците“ завършиха на 13-то място в крайното класиране след 2 победи и 10 загуби и актив от 9 точки.

Дали България ще запази мястото си в Лигата и за следващата година, зависи от резултата в срещата Хърватия – Турция от другия турнир в Тайланд, която започна в 9 часа българско време. Хърватките трябва да загубят с какъвто и да е резултат, за да останат зад българките в подреждането.

От друга страна Сърбия остава на 9-о място в класирането с 6 победи, 6 загуби и 19 точки, и пропуска финалния турнир в Лигата на нациите в Арлингтън, САЩ.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.