Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Бивш халф на Ливърпул и Лацио прекрати кариерата си заради сърдечни проблеми

0
Лукаш Лейва
Twitter.com

Бившият халф на Ливърпул и Лацио – Лукаш Лейва, сложи край на дългогодишната си кариера. Дефанзивният полузащитник приключва на 36 години и като футболист на Гремио за втори път. Причината за преждевременното му отказване са сърдечни проблеми.

Лейва остави доста значима следа в Европа – за Ливърпул той има 346 мача, както и още 198 за Лацио. От 15-годишния си престой в Европа той има 1 Купа на Италия, 2 Суперкупи на Италия и 1 Купа на лигата на Англия.

„Първо, благодаря на Гремио за цялата подкрепа. Обявявам оттеглянето си днес. Беше труден период, мисля, че за първи път плаках. Завършвам кариерата си там, където бих искал. Лошото е, че не е по начина, по който бих искал. Имах надежда, че ситуацията може да се обърне, но не стана така. Здравето ми е на първо място и най-важно“, каза бразилският полузащитник на пресконференция.

„Благодарен съм, че откриха проблема. Ако беше преди 15 години щеше да е драматично“, продължи Лейва, като добави, че в днешни дни и на 36 години, той е изпратил блестяща кариера и може да остане горд от постигнатото и от себе си.

 

Видяно 49 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.