ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Барселона напуска временно „Камп Ноу“ през новия сезон

0
Барселона
БТА / BTA

Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, ще играе част от домакинските си мачове на друг стадион през следващия сезон. Каталунците ще стартират новата кампания на Олимпийския стадион в града „Монжуик“, а според предварителните информации, Барса ще се завърне на реновирания „Камп Ноу“ през месец ноември.

Mundo Deportivo съобщава, че от клуба са постигнали договорка с турската фирма „Лимак“, която ще се заеме със строителните работи по предстоящото обновяване на „Камп Ноу“. Страните са се разбрали началото на работата да започне на първи юни, когато от Ла Лига ще започнат да събират цялото електронно оборудване, включително системите ВАР и технологията за голлинията, а през втората седмица на месеца се очаква да стартира и същинската работа по съоражението.

Иначе цялостната реконструкция на стадиона се очаква да завърши някъде през 2024-а година. Тези планове обаче продължават да са пряко зависими и от продължаващата работа на ръководството на клуба по осигуряване на инвеститори и допълнително финансиране за осъществяване на този проект, който се очаква да струва около милиард и половина евро.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.