ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Алекса Грасо сложи край на царуването на Валентина Шевченко

0
алекса грасо ufc
Снимка: БТА

Мексиканката Алекса Грасо е новата шампионка на UFC в категория „муха“ при жените!

29-годишната северноамериканка победи една от най-доминантните фигури в иторията на UFC – Валентина Шевченко, в главното подгряващо събитие на галавечерта UFC 285, която се проведе в Лас Вегас.

Грасо спечели чрез събмишън в четвъртия рунд, възползвайки се от прекрасен начин от единствената грешка, която дългогодишната шампионка направи. Двете дами сътвориха много красив и тактически мач, в който Шевченко домнираше на земята. „Куршума“ бе респектирана от уменията на Грасо в стойка и предпочете да „занесе“ боя долу. Родената в Киргизстан перуанка спечели два от първите три рунда благодарение на борбата и граплинга си, но в четвъртия рунд нещата е объркаха за Шевченко.

алекса грасо ufc

След като по-голямата част от предпоследния рунд премина в размени на крака, Шевченко пропусна целта със спининг бек кик, който позволи на Грасо да повали именитата си съперничка на земята. Мексиканката съумя да спечели гърба на Шевченко и при оставащи 26 секунди до края на част успя да накара шампионката да се предаде чрез предаване.

Грасо става третата шампионка от Мексико в UFC, която печели титла през 2023-та. Валентина беше в серия от 9 поредни победи, 8 от които бяха в шампионски мачове.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.