ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Защо ЦСКА се плаши от „румънското Локо“?

1
ЦСКА - Крумовград
LAP.bg

ЦСКА посреща румънския Сепси в четвърък вечер и очакванията са за победа на столичния гранд. Така и трябва да бъде. Единият отбор е вицешампион на България, останал на косъм от титлата, а другият е шести в Румъния. Ако приемем, че първенството на съседите ни е малко по-добро, то все пак не би трябвало този тим да е страшилище за „червените“.

Можем да го оприличим на румънския Локомотив Пловдив или друг сходен състав. Спечелил е две поредни години националната купа (точно като Локо), но все пак в подножието на върха и класата на големите отбори в страната. Да, би могъл да изиграе силен мач и да вземе нещо от грандовете, но в две срещи и турнирен формат нямаш право да вдигаш прекалено много самочувствието на такъв тип съперник. Най-малкото с реномето на ЦСКА в Европа.

Саша Илич определи Сепси за равностоен противник и добави: „Който прави по-малко грешки, той ще продължи“. Склонен съм да не се съглася с това мнение, защото е хубаво да отдадеш респект на противника, но в случая става въпрос за разлика в класите. ЦСКА няма право да се плаши от Сепси. Трябва да спечели категорично и с разлика домакинството на стадион „Българска армия“.

Тобиас Хайнц

На пресконференцията преди двубоя Тобиас Хайнц подходи с доста по-голямо самочувствие и обяви, че за него това е поредният мач и не вижда нищо необичано в срещата четвъртък вечер. Той беше запитан от колега журналист дали играчите на ЦСКА „си вярват“, че могат да продължат напред и имат сили. Това е безумие! Сякаш насреща е някой европейски гранд и „армейците“ трябва да повярват в чудо.

Да, футболът ни не е на особено високо ниво през последните години. Несериозно обаче е да се твърдят подобни неща, че ЦСКА и шестият в Румъния са равностойни и българският състав трябва да си повярва. Отпадане на тази фаза би било огромен срам и не биха се приели никакви извинения. Целта пред ЦСКА е влизане в групите на турнира и дори далеч по-качествените съперници в плейофната фаза не могат да плашат столичния гранд, който последните три години елиминира високобюджетните Базел и Виктория Пилзен, а след това беше отстранен от Базел и напусна с високо вдигната глава (1:0, 0:2). 

Няма нужда да се връщаме към миналото, за да видим какви отбори е отстранявал 31-кратният шампион. Това футболистите трябва да го знаят, когато излизат на терена утре вечер. Както казва Тоби Хайнц – „просто мач“.

Тобиас Хайнц ЦСКА

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Един коментар
Коментирай
  1. Venelin Ganchev
    С този страхлив треньор и тези защитни схеми... Не знам! Не трябва да ги оставяме въздух да си поемат! Още тук да им вземем страха!