Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

За Гонзо, Левски и националния отбор

0
Георги Иванов - Гонзо
Снимка: БТА

Директорът на националните отбори Георги Иванов-Гонзо направи странно и за някои скандално изявление, като обяви, че играчи с друг цвят на кожата няма да обличат екипа на националния тим на страната. 

Думите му предизвикаха бум от реакции и обвинения в расизъм. 

От една страна е редно да признаем, че изказването на Гонзо си е расистко. Не може да цветът на кожата да определя дали може или не може да правиш нещо. Не е редно да се избират играчи на тима спрямо това. И най-вече не е редно това изказване да идва от директора на националните отбори. Та нима именно той не бе в националния отбор, когато част от него бе и бразилецът Лусио Вагнер. А и какво ще каже Гонзо на селекционерът на младежите Александър Димитров за повиквателните на Силвестър Джаспър? 

От друга страна едни от първите, които скочиха на Иванов бяха от Левски. Леко е странно по тема, която няма нищо общо с клуба, „сините“ да пускат декларации. И то точно срещу един от играчите, които са оставили най-трайна следа в историята на клуба и са сред любимците на феновете. 

Ако ръководството на Левски иска да води война с БФС, определено да се напада Гонзо не е начинът. Декларациите с конкретен получател БФС трябва да са към Боби и сие, а не към директора на националните отбори. Нормална е и реакцията на феновете, които веднага скочиха в защита на Гонзо. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.