ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Уайлдър – Руис пред провал

0
дионтей уайлдър анди руис

Един от най-интересните сбъсъци в тежката категория на бокса, който трябваше да се състои през 2023 година, най-вероятно няма да се проведе. Става въпрос за изцяло американския двубой между бившите световени шампиони Дионтей Уайлдър и Анди Руис-младши.

37-годишният Уайлдър и 33-годишният Руис трябваше да се бият помежду си, а победителят щеше да се превърне в претендент номер 1 за титлата на WBC, която е собственост на Тайсън Фюри. Макар битката да нямаше сигурна дата, сблъсъкът бе в графата „сигурни“, но както често се лсучва през последното десетилети в „сладката наука“, „сигурно“ нещо в професионалния бокс няма.

Уайлдър е бил недоволен от финансовите параметри на сделката и е напуснал промоутърската къща „Premier Boxing Champion“, която е собственост на Ал Хеймън – един от най-влиятелните хора не само в профи бокса, но и в музикалния бизнес. Фактът, че Уайлдър и Руис бяха в една „конюшня“ под знамето на PBC, бе гарант, че мачът ще се проведе, но сега Уайлдър е свободен агент и най-вероянто ще потърси друго по-лесно и по-добре заплатено предизвикателство.

През последните дни усилено се говори, че Уайлдър ще се опита да се възпозлва от забавянето в преговорите между Тайсън Фюри и Олександър Усик, за да си осигури двубой с друг боец, който отскоро е свободен агент – доскорошният шампион на UFC в тежката дивизия Франсис Нгану. „Хищникът“ напусна империята на Дейна Уайт и не веднъж е споменавал, че иска да се пробва в бокса. Нгану дори посети тренировъчна сесия на „Бронзовия бомбардировач“, което наля още повече масло в огъня.

Без съмнение, потенциален мач между Франсис Нгану и Дионтей Уайлдър по правилата на бокса ще генерира небивал интерес отвъд океана, а ако американецът успее да сключи сделка с доскорошния хегемон в UFC, то Тайсън Фюри ще трябва да приеме единствената битка, в която хората искат да го видят – тази срещу Олексадър Усик.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.