Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Tusen takk! Норвежците и Кареасо оцветиха София в червено

0
ЦСКА - Левски
Футболистите на ЦСКА се радват на фона на унилия Марин Петков (Снимка: БТА)

ЦСКА победи и изпусна да разгроми Левски (3:1). Най-титулуваният български клуб надигра два пъти за три седмици големия съперник с по два гола разлика. Така сложи точка на спора кой е „господар“ на столицата до следващия сезон. В следващите редове ще отличим няколко футболисти на „червените“, които оставиха сърцата си на терена за успеха.

Ще посочим и длъжника на многобройната публика в секторите „А“ и „Г“, както и пред екраните.

ЦСКА изпусна страхотен шанс да съкруши Левски с далеч по-изразителна победа. Както го е правил няколко пъти през последните десетина година. Стигнат ли три гола – „армейците“ спират да играят. Подобни аристократични практики не се забелязват сред други тимове у нас, като преди време Локомотив разби Ботев с 6:0 в дербито на Пловдив, а пък Лудогорец не пощади „червените“ за 5:0 при британското недоразумение Алън Пардю, приключил отдавна за футбола.

ЦСКА Сектор Г фенове ултраси
Радост в Сектор Г по време на Вечното дерби (Снимка: БТА)

Tusen takk!

Изразът означава „много благодаря“ и е уважителен, отдава се голямо признание към някого. В Норвегия го ползват по-често от само takk, което е „благодаря“. Червена България се радва на много качествено трио норвежци, което в събота собственоръчно покоси историческия съперник на ЦСКА.

Улаус Скаршем се превръща във все по-важна фигура. Силната му игра бе възнаградена с гол и асистенция. След края на мача отиде пред Сектор Г и в кратко видео послание се обясни в любов на отбора и феновете. Преди дербито пък сподели, че никога не е играл в толкова голям сблъсък и дори е бил леко притеснен в началото на месеца, когато около 35 хиляди души създадоха страхотна атмосфера на „Васил Левски“.

ЦСКА
ЦСКА, Скаршем се радва след гола (Снимка: БТА)

Джонатан Линдсет отбеляза втория си гол срещи „сините“ през сезона, след попадението през есента за 1:1. Така се превърна във водещ реализатор на столичния гранд. Разписвал се е 9 пъти тази футболна година. Линдсет се разви като футболист в Борисовата градина и в момента е основна движеща сила. Третият норвежец Тобиас Хайнц се включи с голямо желание през второто полувреме и вероятно Стамен Белчев съжалява, че не го пусна по-рано.

Нова лекция от Професора

Стигаме до последния знак в уравнението на „червения“ успех – Марселино Кареасо. Много отбори в Европа биха искали да имат такъв футболист. Професора работи неуморно по целия терен. С редица ключови отигравания както в защита, така и в атака. Каквото и да се каже за него ще е малко. След победата с 2:0 над Левски в началото на месеца посветихме отделен материал за Кареасо. Самият той заслужава такъв след всеки мач и пак няма да дотегне на феновете. Марселино е удивителен! Не бива да подминаваме и сърцатия Тибо Вион. Француинът игра на много високо ниво. Не случайно преди дни отчетохме, че може би е играчът на пролетта за ЦСКА.

Фернандо Каранга ЦСКА
Каранга често си изкарва лесни картони (Снимка: БТА)

Фернандо Каранга е големият длъжник

Натоварен с огромни очаквания, бразилецът изнесе една от слабите си игри след завръщането в отбора. Изкара си ненужен жълт картон, с който пропуска реванша за Купата на България срещу Ботев в Пловдив. А това не трябваше да се случва. Беше в засада в почти всяка атака и дори правеше недоволни мимики и жестове към съотборниците, че не са му подали. Някой трябва да припомни на Каранга правилото за засада, защото изглеждаше комичен на моменти, особено през второто полувреме.

Непрестанното репликиране на съдията също е дразнещ маниер. Така и не успя да се отскубне от опеката на Хосе Кордоба. Все пак трябва да се отчете, че „синята“ защита подходи с много респект към Каранга и често пращаше двама души да го пазят, което освобождаваше пространства за останалите играчи на ЦСКА.

След победата „ряза глави“, танцува и празнува. Феновете обаче искаха повече от него в хода на мача. Стамен Белчев ще трябва да проведе разговор на четири очи с нападателя, защото с поведението си от Вечното дерби повече вреди на отбора, отколкото да помага. При такъв несъстоятелен Левски – Каранга можеше да влезе в историята. Няма как да знаем какъв би бил резултатът от неделя с Дюкенс Назон в центъра на атаката.

Фернандо Каранга ЦСКА Пламен Андреев
Андреев изпитва болка след единоборство с Каранга (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.